tisdag 6 november 2012

John Mikel Obi nominerad. Ryan anser att Chelsea inte har fått tillräckligt med beröm. Di Matteo nöjd med Moses. "Ap-gest" mannen troligen arresterad. Clarke nöjd med Lukaku. Domarna vill bojkotta Chelsea


John Mikel Obi har nominerats som African Footballer of the Year 2012. Jag tycker att han verkligen är värd nomineringen då han är en av de viktigaste spelarna i Chelsea som är Europa mästarna. Dessutom hjälpte mittfältaren Nigeria till att kvalificera sig till Afrikanska Cupen.

Vinnaren kommer att presenteras den 20:e december i Ghana. Det är hela tio spelare som är nominerade till priset och Didier Drogba är en av dem. Drogba har tidigare vunnit priset två gånger, men det var Yaya Toure som vann den i fjol.

Alla tio spelare som är nominerade:

Alexander Song (Barcelona och Kamerun)
Andre Ayew (Marseille och Ghana) 
Christopher Katongo (Henan Construction och Zambia) 
Demba Ba (Newcastle United och Senegal) 
Didier Drogba (Shanghai Shenhua och Elfenbenskusten)
Gervinho (Arsenal och Elfenbenskusten) 
John Mikel Obi (Chelsea och Nigeria) 
Pierre-Emerick Aubameyang (Saint Etienne och Gabon) 
Yaya Toure (Manchester City och Elfenbenskusten) 
Younes Belhanda (Montpellier och Marocko)

***


I Chelseas senaste match blev det bara ett poäng efter 1-1 mot Swansea på bortaplan. Victor Moses gjorde Chelseas mål men sedan utjämnade Pablo Hernandez och fler mål blev det inte . Det var ett resultat som Chelsea inte hade hoppats på, men trots allt verkar det som att spelarna fortfarande har en bra motivation och en positiv attityd. Ryan Bertrand är en av spelarna som menar att Chelsea har haft en bra säsong, och att laget inte har fått tillräckligt med beröm för det.

"Vi har haft en jätte bra start den här säsongen och jag tycker inte att  vi har fått tillräckligt med beröm för starten."- säger Ryan Bertrand.

"Vi är lite besvikna efter Swansea matchen men vi ser framemot nästa match." 

Di Matteo är fortfarande osäker om kapten John Terry kommer få spela i Champions League mot Shakhtar Donetsk på onsdag, men Bertrand menar att kaptenens återkomst kommer att hjälpa Chelsea. 

"Att spela utan en spelare som JT skulle vara en förlust för vilket lag som helst, men det har inte påverkat oss allt för mycket, tack och lov eftersom vi har jätte bra spelare som kan ersätta. Gary Cahill har varit fantastisk i varje match han har kommit in i."-förklarar Ryan. ***


Victor Moses är en av våra nykomlingar som signerade för Chelsea under sommaren och kantspelaren har redan lyckats visa vad han går för då han till exempel gjorde sitt senaste mål mot Swansea. Detta var Moses andra mål för Chelsea, och två mål är inte alls lite för en spelare som inte alltid har fått speltid.

Di Matteo är nöjd med 21-åringen, och tränaren passade på att hylla spelaren:

"Han har gjort väldigt bra ifrån sig. Varje gång han har spelat har han presterat bra."

"Han är fortfarande väldigt ung men det finns fortfarande mycket i honom och jag är nöjd med honom."

"Han är ett stort hot, han kan sina knep och har bra tempo. Han blir effektivare när han hittar ytor."

***


Enligt Sky Sports har polisen lyckats arrestera en man som troligen ska vara mannen som gjorde ap-gest mot Man Uniteds Danny Welbeck i Capital One Cup matchen på Stamford Bridge.

***


West Bromwich tränaren Steve Clarke som tränar Romelu Lukaku (lån) just nu menar att han är säker på att anfallaren kommer att stanna kvar under hela säsongen och inte återvända till Chelsea i januari. Clarke berättar att han tror att Lukaku är glad i West Brom och att spelaren har utvecklats riktigt bra.

"Jag vet att Romelu är i ett bra ställe och att han är glad. Jag vet att han är i ett mycket bättre ställe än vad han var innan han kom hit vid början av säsongen på grund av de minutrarna han fick i Premier League.-säger Clarke.

"Han har spelat matcher, han har kommit till användning och han har visat alla att han är en stor talang. En talang för framtiden, så jag vet att han är glad."

"Han har gjort bra ifrån sig, han har gjort sina mål."

"Han jobbar bra under träningarna och han vill utvecklas, vilket är fantastiskt."

***


För några dagar sen kom Sir Alex ut och sa att han inte tror att Mark Clattenburg har sagt något rasistisk och nu får man också läsa om att det finns vissa domare som vill bojkotta Chelseas matcher.

Ex-domaren Clive Wilkes säger så här till The Sun: "Jag har kontakt med många domare och det är mycket känslor om det som händer med Mark."

"Jag känner till vissa domare som även vill bojkotta Chelsea matcherna på grund av detta."

När Chelseas John Terry blev anklagad var det helt okej, men så fort något kommer emot Chelsea blir vi helt plötsligt bovarna.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar