onsdag 7 november 2012

Chelsea vs Shakhtar Donetsk


Idag är det dags för det andra mötet mot Shakhtar Donetsk i gruppspelet, men den här gången (fjärde omgången) ska matchen spelas på Stamford Bridge. Sist vi mötte Shakhtar fick vi åka till Ukraina och möta dem på Donbass Arena. Den matchen slutade inte bra för Chelsea då vi förlorade med 1-2 mot det ukrainska laget.


Kvällens match är en måste-vinna match för Chelsea om vi vill gå vidare från gruppspelet. Gruppen är oerhört tajt just nu och en förlust eller ett oavgjort resultat kan ställa till det för oss rejält mycket. Just nu är det just Shakhtar som leder gruppen med tre poäng mer än Chelsea medan de har fyra poäng mer än Juventus. Chelsea behöver/måste alltså vinna medan Shakhtar kan säkra deras första plats om de vinner mötet på SW6.
Mircea Lucescu som lyckades besegra FC Metalurh Zaporizhya i lördags med 2-0, har en helt skadefri trupp och kan använda de bästa spelarna på planen mot Chelsea.

Däremot kommer Roberto Di Matteo inte kunna använda alla viktiga spelare mot Shakhtar då det nyligen har meddelats att Ashley Cole är skadad och inte kommer kunna spela ikväll. Vänsterbacken har nämligen problem med lårmuskeln och detta leder till att Ryan Bertrand kommer få ta över positionen.

"Ashley är inte tillgänglig. Han har problem med lårmuskeln. Han kommer inte vara borta länge men den här matchen är för tidig för honom."-sa Roberto Di Matteo.

"Det är synd eftersom han har erfarenheterna man behöver i en sådan match. Å andra sidan är JT tillgänglig igen."

"Ryan har alltid presterat bra för oss varje gång han har fått spela. Han har lite erfarenheter vilket hjälper och jag är övertygad om att han kommer spela en bra match."


Det är även säkert att Frank Lampard inte kommer kunna vara med ikväll, men tränaren hoppas på att kunna låta David Luiz och Juan Mata spela.

"Frank är fortfarande borta i sju till tio dagar, så vi måste vänta och se hur han utvecklas, men han är inte långt borta."

Förutom skadorna kommenterade bossen kvällens match och det enda han hoppas på är en ren vinst.

"Jag tror att vi måste spela som bäst. Vi behöver en perfekt match. Alla på planen måste prestera som bäst."-säger bossen.

"Det är viktigt att vi startar matchen bra, har fansen stöd, och att vi får självförtroende från en bra start."


"På det sättet som de spelade i Turin visar att de har självförtroende. Men vi är starka på hemmaplan och vi måste visa det, vi måste sätta dem under press och göra de målen vi behöver."

"Vi har haft måste-vinna matcher förr. Vi måste spela en perfekt match mot Shakhtar. Vi är starka på hemmaplan."-säger Robbie.

Mircea Lucescu som har en skadefri trupp verkar självsäker och tycker att hans lag är i bra form just nu.

"Vi är i bra form nu, våra spelare vet att detta är en viktig match, och jag tror att folket kommer att njuta av matchen." -säger Mircea.


"Jag förbereder mina spelare så att de vet att alla lag kan besegras, till och med Chelsea på hemmaplan." 

"Det kommer bli en bra match. Det kan bli Chelseas sista chans, och Roberto Di Matteo har redan sagt att, efter finalen är detta en av deras viktigaste matcher." 

"Det är en väldigt viktig match för oss, vi respekterar Chelsea, de är väldigt starka på hemmaplan, fansen kommer sätta mycket press på oss men vi hoppas på att vinna."

"Det är svårt att spela i Champions League. När man spelar i ligan kan man komma undan med små misstag men man får ingen andra chans i CL."-säger Shakhtar tränaren. 

Mina tankar

Shakhtar är ett oerhört starkt och vasst lag som kommer att försöka utnyttja varenda liten lucka de hittar på planen men jag är säker på att de kommer vara försiktigare än vad de var på hemmaplan. De leder redan gruppen, de riskerar inget stort så detta kommer leda till att de inte kommer spela ett för offensivt spel där de  öser på med anfallet så som de gjorde i förra matchen. 

Jag tror att de kommer låta Chelsea ha bollen, se till att försvara bra och hålla positionerna. De kommer  alltså inte pressa lika mycket. Just därför är det viktigt att Chelsea inte gör några slarvfel och tappar bollen i onödiga situationer för om vi gör det så kommer Shakhtar att ta för sig, och då kommer de att köra på kontring. 

Vi måste alltså se till att få igång en super passningsspel, spela snabbt utan att göra några fel och ösa på precis som Shakhtar gjorde på Donbass Arena. Vi spelar på hemmaplan, och just därför borde vi kunna spela med självförtroende. Jag tror att det blir en vinst för oss!

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar