torsdag 19 juli 2012

SEATTLE SOUNDERS 2 CHELSEA 4


Nu har laget spelat försäsongens första match, och det blev en klar vinst mot Seattle. Chelsea vann med hela 4-2 där Lukaku bland annat låg bakom två av Chelseas mål. Höjdpunkten var däremot att både Eden Hazard och Marko Marin som gjorde debut, också lyckades göra varsitt mål. Seattle lyckades spräcka nollan och sparkade in två mål, och båda målen gjordes av deras Montero, men jag tycker dock att man kan skylla på Chelseas oorganiserade försvar som tappade greppet lite då och då.Robbie Di Matteo valde att spela med en 4-2-3-1 uppställning där Romelu Lukaku alltså spelade som ensam försvarare.


Det tog bara två minuter innan Lukaku hittade målet och sparkade in bollen efter en vacker boll från Josh McEachran som såg väldigt pigg ut. Även målgöraren Lukaku såg pigg ut och självsäker då han klarade av de svåra duellerna under matchen. På grund av hans storlek och styrka har han det lättare att klara av avancerade situationer, vilket påminner om Drogba och Zlatan.


Chelseas andra mål gjordes av nykomlingen Eden Hazard, och på grund av självförtroendet och tekniken hos spelaren så lyckades han pricka in bollen i den 10:e minuten. Den före detta Lille spelaren tog emot bollen från vänster kanten, avancerade sig in i straffområdet och sparkade in den fint och säkert. Bollen nuddade dock målvakten när den åkte in, men att skapa en sådan målchans är inte lätt, och det ska Hazard verkligen ha applåder för!

En annan sak som jag gillade med Hazard är att han verkligen kan samarbeta med laget, och det är just det här som behövs i Premier League. En spelare som är snabb, aktiv, teknisk men samtidigt samarbetar och kommunicerar med lagkamraterna på ett bra sätt.


Det tredje målet gjordes av före detta Werder Bremen spelaren Marko Marin i den 39:e minuten. Även hans mål nuddade en annan spelare innan den åkte in i målet, men mål är mål, och ett försök är ett försök, och för det ska han också ha applåder för. Marin spelade helt klart en godkänd match där han var aktiv och väldigt snabb. En liten lurig spelare som oftast kan förvirra motståndarna. Marin hade även väldigt lätt att ta sig in i straffområdet, men när han väl tog sig dit så lyckades han alltid inte avsluta chanserna på det bästa sättet. Ibland kändes det som att han hellre kunde passa bollen eller också skjuta lite snabbare. Men det är sådant som givetvis kommer att förbättras genom tiden.

Chelseas sista mål sparkades in av Lukaku efter en super assist från Marin i den 39:e minuten.


Det blev inga fler mål i andra halvlek, och även Seattles två mål gjordes i första halvlek. Det första målet sparkades in i den 13:e minuten och det andra i den 31:a minuten av Montero. 

Man vill ju givetvis inte släppa in mål, men när man har en så oorganiserad backlinje som har svårt att ställa om sig och samtidigt öppnar upp för många luckor så är det svårt att stoppa motståndarna från att inte göra mål. Jag oroar mig inte över backlinjen då jag vet att detta bara handlar om att spelarna måste komma igång igen efter sommarvilan.

En annan spelare som också är värd att nämnas från matchen, är så klar Kevin De Bruyne som också gjorde hans debut för Chelsea. Jag tycker att han spelade en bra match då han hela tiden försökte att synas och hjälpa till laget. Viljan hos honom är ett stort plus vilket lättare gör honom till en aktiv spelare.


Chelsea första halvlek (4-2-3-1): Hilario; Chalobah, Ivanovic (c), David Luiz, Ferreira, Mikel, McEachran; Benayoun, Hazard, Marin; Lukaku.


Chelsea andra halvlek (4-2-3-1): Blackman; Hutchinson, Ivanovic (Kane 63), Cahill, Ferreira (Saville 63); Essien, Lampard (c); Ramires, Hazard (Kakuta 63), De Bruyne, Lukaku (Piazon 63).


Seattle Sounders (4-4-1-1): Meredith (Ford h-t); Scott (Johansson 70), Parke (Ianni 60), Hurtado, Gonzalez (ochoa 70); Rosales (c) (Rose 60), Evans (Burch 70), Alonso (Zakuani 81), Fernandez (Carrasco 74); Montero (Seamon 81); Johnson (Levesque 65).
/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Vet du när torres ansluter träningslägret ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej tyvärr, jag vet inte.

   Radera
  2. Varför vill chelsea köpa en anfallre som har potential till att starta i chelseas Startelva när torres har blivit lovad att han kommer vara en nyckelspelare , (roman sa det till honom efter cl finalen)

   Radera
  3. Man behöver minst två anfallare som har potential till att starta från startelvan, och just nu har vi bara en.

   Radera