fredag 20 januari 2012

Norwich vs Chelsea. Cahill donerar hans tröja. Walker till Yeovil


Imorgon är det dags för borta mötet mot Norwich på Carrow Road vilket också är Chelseas andra möte mot nykomlingarna i Premier League den här säsongen. Norwich ligger faktiskt ganska bra till i ligan då The Canaries befinner sig på 9:e plats med 28 poäng. Chelsea är helt klart favoriterna i den här matchen eftersom vi har en starkare trupp och ligger längre upp på tabellen, men däremot ska det bli spännande att se om Chelsea kan slå rekordet på Carrow Road då de aldrig har lyckats näta mer än tre mål mot Norwich på Carrow Road.

När det gäller truppen imorgon så är Cahill, Essien och Ivanovic tillgängliga, däremot kan det vara för tidigt för Mikel att hoppa in fastän han har tränat med laget under veckan.


Den här säsongen har Chelsea tyvärr förlorat mot en nykomling då QPR vann deras hemma match i oktober, men det var en förlust efter 64 matcher mot nykomlingar sedan förlusten mot Charlton på Stamford Bridge 2001, så chansen till att Chelsea ska förlora mot Norwich är väldigt liten. I de 64 matcherna har Chelsea haft 54 vinster, nio oavgjorda och en förlust mot QPR.

Så här har det sett ut i de tio senaste möterna mot Norwich på Carrow Road:


1986/87 - Drew 2-2 - Old Division One
1987/88 - Norwich vinst 3-0- Old Division One
1989/90 - Norwich vinst 2-0 - Old Division One
1990/91 - Chelsea vinst 3-1 - Old Division One
1991/92 - Chelsea vinst 1-0 - Old Division One
1992/93 - Norwich vinst 2-1 - Premier League
1993/94 - oavgjort 1-1 - Premier League
1994/95 - Norwich vinst 3-0 - Premier League
2001/02 - oavgjort 0-0 - FA Cup
2004/05 - Chelsea vinst 3-1 - Premier League


Sist Chelsea mötte Norwich på bortaplan vann de med 3-1 och då tränades Chelsea av José Mourinho tränade:


Chelsea har alltså redan mött Norwich i Premier League en gång den här säsongen, och den matchen spelades på Stamford Bridge den 27:e augusti. Chelsea vann matchen efter en 3-1 vinst efter mål av Bosingwa, Lampard och Mata. Målet för Norwich gjordes av Holt.

Chelsea och The Canaries har sammanlagt mötts 42 gånger där Chelsea har vunnit 16 gånger och Norwich 14 gånger, vilket betyder att det är väldigt jämnt. På Carrow Road har de mötts 16 gånger, och då har Norwich vunnit flest matcher efter 8 vinster medan Chelsea har vunnit 3 gånger.

Norwichs sex senaste matcher:


Den här säsongen har Paul Lamberts lag lyckats näta 32 mål, och bland dessa 32 mål har Morison gjort åtta stycken och Holt sju stycken.

                                                            ***


Gary Cahill har nu presenterats för pressen med hans Chelsea tröja, därefter donerade Cahill tröjan till Chelsea Foundation, och nu finns den på eBay.


                                                          ***


Reservlagets målvakt Sam Walker har nu lånats ut till Yeovil Town och kommer att stanna där hela säsongen. Den 20-åriga Walker spenderade halva säsongen med Northampton Town där han spelade i 25 matcher, förra säsongen fick han spela i sju matcher för Barnet.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar