söndag 22 januari 2012

NORWICH CITY 0 CHELSEA 0

Ett poäng fick Chelsea med sig från Carrow Road efter ett 0-0 resultat. Norwich ska vara nöjda med resultatet och deras prestation, men jag vet dock inte om Chelsea kan vara lika nöjd. Fastän alla lag kan utmana stort i Premier League så förväntade man sig ändå en vinst, men Norwich såg till att göra det svårt för Chelsea genom att vara väldigt organiserade, spelade med en kompakt backlinje samtidigt som de även fick upp bollen väldigt ofta.

Chelsea tillåter motståndarna att samla ihop sig då Chelsea flera gånger har svårt att göra något snabbt med bollen. Oftast stannar spelet upp innan straffområdet vilket leder till att motståndarna hinner springa dit och blockera ordentligt. När det uppstår en mycket kompakt backlinje framför Chelseas anfall passas bollen oftast bakåt och anfallet börjar om på nytt. Sådana situationer tycker jag att man fick se väldigt ofta mot Norwich. Anledning till varför sådana situationer uppstår är ju för att alla Chelsea spelare inte är på plats, och den spelaren som har bollen har då inga andra val än att passa bakåt och hoppas på att laget springer upp snabbare nästa gång. Men det var inte bara det som var problemet, utan en massa slarv skott och slarv passningar fick vi också se.

En man jag hoppades på väldigt mycket under matchen var Fernando Torres, men han var inte lika effektiv mot Norwich. Anfallaren hade ett par heta målchanser, men hans vänstra fot har ställt till det för honom. Torres är inte lika bra på att använda vänstra foten så som han är med den högra foten, och detta har gjort så att anfallaren har haft svårt att sparka in bollen direkt under en målchans. Istället för att sparka in bollen direkt har han försökt byta fot, och fastän det går fort att göra det tappar han koncentration och tid. kom ihåg, fotboll är en snabb sport, det händer saker hela tiden, och att byta fot när man är så osäker som Torres kan man sabba chanser. Antingen hinner motståndaren ikapp dig, eller så skjuter du för sent. Vi behöver verkligen Torres, och självförtroendet måste han fortfarande jobba på. Vi får helt enkelt hålla tummarna!

Nog pratat om Torres, över till hur laget såg ut mot Norwich. André Villas-Boas valde att inte ha med Gary Cahill i truppen, utan försvararen fick istället sitta på läktaren och titta på. Den enda ändringen som portugisen gjorde i startelvan var att låta Daniel Sturridge få börja istället för Oriol Romeu. Ramires fick hoppa ner som centralmittfältare från högerkanten. På bänken kunde man äntligen hitta Branislav Ivanovic igen och där satt även Michael Essien som klev in sent under matchen.

Första halvlek innehöll chanser från både Chelsea och Norwich som hade ett par heta chanser vid början av matchen. Anthony Pilkington, Grant Holt och Bradley Johnson såg till att hålla Petr Cech upptagen, fastän Chelsea inledde matchen väldigt starkt. Precis som Cech fick också John Ruddy jobba på väldigt mycket då Fernando Torres och Juan Mata såg till att utmana ett par gånger under första halvlek.

I första halvlek var Villas-Boas tvungen att göra hans första byte efter att Frank Lampard tvingades lämna planen på grund av skada i den 36:e minuten, och in kom istället Florent Malouda.

I andra halvlek tog Chelsea över mer och försökte sparka in det vinnande målet flera gånger fastän Chelseas spel fortfarande inte var helt perfekt. Den bästa chansen uppstod i den 59:e minuten när Torres befann sig i straffområdet och missade målet efter en låg kross boll från Bosingwa.

Chanser fortsatte att komma under matchen, och det var oftast Chelsea som var nära på att avgöra. Det bjöds på skott från till exempel Mata, Meireles, Ramires och Malouda.

I andra halvlek gjorde Villas-Boas två byten, och det första bytet gjordes i den 76:e matchminuten när Torres fick lämna planen samtidigt som Lukaku fick kliva in. Efter bara två minuter byttes Meireles ut mot Essien.

Norwich City (4-4-1-1): Ruddy; R Martin, Ayala, Whitbread, Naughton; Pilkington, Fox (Crofts 78), Johnson, Surman (Bennett 89); Holt (c), Morison (Jackson 78).

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires, Meireles (Essien 78), Lampard (Malouda 36); Sturridge, Torres (Lukaku 76), Mata.