fredag 29 juli 2011

Spelarna njöt av en ledig dag i Hong Kong. Nytt om Pastore, Moutinho och Dunn. Marcel Desailly pratar om Villas-Boas.


Efter en hård försäsong bestämde sig den snälla Villas-Boas för att ge Chelsea spelarna en ledig dag (torsdags) då de hade möjligheten att gå runt i Hong Kong och ta det lugnt. Daniel Sturridge som lyckades göra ett mål mot Kitchee tyckte att det var oerhört härligt med en ledig dag :

"Jag känner att jag är lite trött efter U:21, så det känns bra att få en dag ledigt som tränaren har gett oss."- sa Daniel som representerade England i U:21 VM i Danmark.

Sturridge vet att Hong Kong är en plats där man kan uppleva en massa roliga ställen, och det Sturridge tänkte på direkt var alla affärer han kunde gå till och shoppa.


Men innan alla gick ut för att upptäcka Hong Kong besökte tre Chelsea spelare Premier League coaching clinic. Ryan Bertrand, Billy Clifford och spelare från Aston Villa samt Blackburn var där och coachade 64 olika barn samtidigt som de även fick skriva autografer.

"Det känns jätte bra att få se den reaktionen som barnen och deras föräldrar ger när de ser oss."-sa Clifford efter besöket.

                                                         ***


Pastore nyheterna fortsätter, och för varje dag, timme, minut och sekund som går, så kommer han närmare till ett nytt lag, och det nya laget är antingen Chelsea eller Frankrikes PSG. Även om Palermo kommer överrens med ett av de två lagen, så kommer inget komma ut förrens det är dags att berätta för alla, har Palermos president Zamparini sagt.

"Buden ligger mellan 34 och 43 miljoner pund."-har Zamaparini sagt, som även har sagt att det inte blir ett italienskt lag för Javier Pastore.

Stadio News har goda nyheter för Chelsea, då de har rapporterat att Zamparini har sagt att Pastores agent Marcelo Simonian ska befinna sig i London idag och prata med Chelsea angående Javier.

Sky Sports Italia som tidigare hade skrivit om att Pastore redan hade signerat för PSG är inte sant, efter att Zamparin klargjorde det :

" Det är inte sant, det är bara påhittat. Det enda som är säkert är att han är på väg utomlands."


Portos mittfältare Joao Moutinho som har länkats till Chelsea, verkar inte vara Chelseas mål längre. Efter att Villas-Boas pratade om Moutinho i den portugisiska tv kanalen Antena 1, verkar det som att Oriol Romeu kommer få ta hand om Chelseas mittfält.

"Joao Moutinho är en, utan tvekan, en super fotbollsspelare, men vi är väldigt konkurrenskraftiga i det området."- Villas-Boas.

"Essiens skada har ändrad på mina planer, men Oriol Romeu är en spelare som kan höja upp vår nivå. Just nu behöver jag inte tänka på några förstärkningar." - sa Villas-Boas.Chelsea väntar på arbetstillstånd för den serbiska försvararen Slobodan Rajkovic, men om de misslyckas så sägs det att Chelsea har andra planer. Enligt Sky Sports är Chelseas plan är att signera Birminghams Scott Dann som också har länkats till Arsenal, Everton, Liverpool och Stoke. 


Football Mirror uppger att Föredetta Chelsea spelaren Marcel Desailly, som kommer att befinna sig i Hong Kong när Chelsea möter Aston Villa, menar att all press hänger på Villas-Boas axlar just nu.

"Det är upp till honom." - förklarar Desailly när han menar att Villas-Boas måste se till att förstå och kunna hantera laget i omklädningsrummet, vilket Chelsea legenden tror är en stor utmaning för 33-åringen.

Marcel berättar att om han befann sig i en trupp med en ung tränare som inte har så jätte mycket erfarenheter skulle det uppstå lite problem. Desailly tror att ett enda misstag skulle kunna sluta med att spelarna inte vill följa hans taktiker, eftersom de kommer tänka att AVB inte kan träna spelare i deras nivå, och om detta händer så tror Desailly att Chelsea kommer få problem.

"Han måste vara smart om hur han sköter hans lag." - sa Marcel Desailly.

Samtidigt som han tror att Villas-Boas måste bevisa mycket i Chelsea, så beundrar han ändå 33-åringen. Marcel har sett AVB under presskonferenser, och han tycker att man kan se att André blir irriterad, speciellt då han måste besvara på frågor om Torres.

"Han borde prata upp spelarna och säga, kom igen!."-tycker före detta Chelsea spelaren.

Den största utmaningen för AVB är Torres, säger Desailly. Han tycker att AVB måste hjälpa till Torres psykiskt, men också se till så att spelarna runt omkring Torres kan samarbeta med honom.

"Laget brukade inte hjälpa Shevchenko så mycket, och de brukade inte passa bollen till honom. Samma gäller Torres. Han får inte bollen tillräckligt mycket." - förklarade 42-åringen.

Frank Lampard som är Desaillys vän, brukar enligt Desailly, inte passa bollen så ofta. Han tycker att Lampard oftast håller kvar bollen, och sedan passar bollen till någon som kan passa tillbaka till honom så att han kan göra mål.

"Han är ingen som kan göra så att laget spelar."-berättade Desailly i Football Mirror.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det som Desailly sa om Frank var väldigt sant, man har sett flera situationer som Frank inte passar bollen utan väljer att gå själv. Frank ska va vår "Xavi" inte "Messi". (tog exempel från Barcelona för att där visar de det tydligast.)

    SvaraRadera
  2. jag tycker också att man har kunnat se det ibland. Lampard älskar att göra mål, och så tror jag han älskar att få den lite mer offensiva rollen. Jag förstår vad du menar med Barcelona exemplet, och jag tycker att det var ett bra exempel, du har rätt :)

    SvaraRadera