lördag 30 juli 2011

Presskonferens med Villas-Boas och McEachran. Intervju med "kameramannen" David Cameroon.


Detta är ett klipp från presskonferensen i Hong Kong med Villas-Boas och McEachran, där André meddelar att klubben har skickat personal till Colombia för att de ska kunna gå igenom Romeu Oriols läkarundersökning innan han tar sig till Chelsea. André säger också att det inte finns något nytt om Luka Modric. 

Managern har även meddelat att det kommer ske ny rotation i laget mot Aston Villa idag.

"Vi hade tillgång till att spela en bra match mot Kitchee och förhoppningsvis ska vi också spela en bra match mot Aston Villa, vilket är det första Premier League laget vi möter."-säger Villas-Boas 

Villas-Boas säger att deras mål är att avsluta matchen så lika som möjligt. Det som kommer göras mot Aston Villa kommer även göras mot Rangers som Chelsea möter i deras nästa match efter mötet idag. Bossens största tanke inför matchen är att han vill försöka ge alla spelarna speltid så att alla kan känna sig i form, och stärka de principer som laget har tränat på under träningarna i en match situation. 

" Det kommer inte bara handla om val, utan också att sprida ut minuterna."- sa Villas-Boas när han förklarade att det är viktigt att låta alla spelare få speltid innan säsongen startar igång igen.

Det som Villas-Boas tror kan distrahera Alex McLeish är att de inte kommer få samma känsla som de får i de engelska arenor, men Chelsea vet att de har haft en bra atmosfär i Hong Kong, och detta kommer troligen att fortsätta mot Aston Villa. 


"Vi tar ett stort steg med Aston Villa, med tanke på den kvaliteten som Aston Villa har och de nya impulserna som Alex försöker få in."-förklarade managern.

"Alex kommer säkert fortsätta att testa sina spelare, prova olika strukturer, men för honom är detta ett steg framåt i konkurrenskraften."- sa AVB.

Daniel Sturridge som gjorde ett oerhört fint mål mot Kitchee förtjänar givetvis att få spela för Chelsea mot Aston Villa, och AVB tycker att Sturridge har visat tillräckligt för att få chansen att spela igen eftersom AVB tycker att Sturridge har häpnadsväckande fysiska egenskaper. Bossen tycker att han har sett naturliga förmågor hos Sturridge, och att han har bevisat att det han gjorde för Bolton är ett tecken på att han borde komma tillbaka till Chelsea.  

"jag skulle inte vilja fokusera på en individ, men framförallt så förtjänade Daniel Sturridge att få komma tillbaka till Chelsea och ha försäsongen med oss."-sa AVB.

Chelsea bossen tog även upp ett annat ämne, och det var Manchester City. Han är väl medveten om att City satsar oerhört stort i år, och tror att City kommer bli en farlig utmanare denna säsong. 

"Man kan se klart och tydligt att de bygger upp ett lag för att utmana om titeln"- Villas-Boas

"Från mitt personliga perspektiv har de gjort bra värvningar"-fortsatte bossen.


Vi fick även se en liten gnutta av McEachrans presskonferens med Villas-Boas i videon längst uppe, där han förklarar att han har njutit av försäsongen, att han vill få fler spel minuter och stanna i Chelsea. Presskonferensen fortsatte, och McEachran berätta om vem som har varit hans fotbolls idol när han var liten:

"Zinedine Zidane, men nu när han inte spelar fotboll så ser jag upp till Frank Lampard och Andres Inisesta." 

Josh älskade allt med Zidane, och tycker att han var en komplett all-rounder mittfältare. Medan McEachran växte upp med Zidane som idol försökte han även att förbättra sig själv som spelare. Mittfältaren började spela för Chelsea när han var åtta år gammal, och sedan dess har han försökt att träna på olika områden.

"Medan man växer, så försöker Chelsea alltid jobba med ens teknik, så jag har jobbat med mina passningar sedan jag var ett litet barn och det är förmodligen ett av mina bästa områden."- förklarade McEachran. 

McEachrans första träningspass med A-laget var då Chelsea tränades av Felipe Scolari, och då var McEachran fortfarande väldigt ung.

"Jag var 15 år gammal, och alla var snälla mot mig och hjälpte mig. Jag tyckte om det, och det var en stor upplevelse för mig."- berättade 18-åriga Josh. 

Carlo Ancelotti som tränade Chelsea förra säsongen, lät McEachran spela mycket djupare än vad han var van vid, och enligt Josh har han lyckats utvecklas mer som en spelare efter det, eftersom att Josh alltid hade varit den offensiva mittfältaren.

"Det har förbättrat mitt defensiva spel, att spela i en djupare position har varit bra för min utveckling. Man ser matchen från ett annat perspektiv."- sa Josh under presskonferensen i Hong Kong.

"Jag föredrar att spela längre upp, men om André vill ha mig djupare så är jag glad över att få spela där."-förklarade mittfältaren.


Salomon Kalou som nyligen har blivit Chelseas nya "kameraman" med namnet David Cameroon, tycker att det är oerhört roligt att få den rollen, och älskar det han gör.

"Det är roligt att vi gjorde dessa intervjuer och fansen får en blick över hur atmosfären är mellan spelarna. Jag tycker att det är bra att fansen får se lite om vad som händer i klubben, och få se de olika aspekterna som folk inte vet."-sa David Cameroon.

David Cameroon har under försäsongen fått spela på både vänster och höger sida, men också haft tillstånd till att flytta in till mitten som han gjorde mot Kitchee när han nickade bollen i ribban. Som vi ser så har Villas-Boas jobbat på att skapa bredd i spelet.

"Ju mer du sträcker ut matchen, desto mer yta kommer du få och vi har jobbat på att veta när man ska komma in och när man ska sträcka på det. Vi måste vänja oss vid det och förbereda oss för första matchen."-sa Kalou.

Salomon Kalou spelar både på vänstra och högra sidan av mittfältet, men enligt honom så spelar det ingen roll om vilken sida han spelar på eftersom wingers alltid kan byta sida. Kalou förklarar att han kan göra det han tycker om att göra och försöka få fram resultat, och förbereda sig inför matchen mot Stoke. 

"Just nu är det viktigt att hitta rätta den balansen för laget. Den individuella prestationen spelar ingen roll eftersom alla försöker komma in i rätt form."- sa 25-åriga Kalou som fyller 26 år nästa månad.

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Jahapp, nu är Pastore så gott som klar för PSG. Skoj för han. Lira mot Brest, Caen och Dijon.. spännande.

  Hoppas verkligen man lyckas ta hit Luka nu.. annars är det kris.

  SvaraRadera
 2. Mycket konstigt val tycker jag, PSG framför Chelsea

  Ja precis isac, nu hoppas vi på Modric, annars lär det uppstå ett stort frågetecken!

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten mot Aston Villa!!

  Torres gjorde mål !!

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket! :D
  Ja precis, Torres hann inte ens spela 1 minut innan han nätade!

  SvaraRadera