torsdag 28 juli 2011

Chelsea vinner mot Kitchee. Andrés kommentarer efter matchen. Frank Lampard känner sig fräsch. Nytt om Javier Pastore.


Frank nätar 35', Drogba nätar 59' och Sturridge 75' nätar, sedan blev det även ett självmål för Kitchees målvakt i den 53:e match minuten. Vad härligt att se Chelsea vinna matchen mot Kitchee i Hong Kong. Det känns oerhört bra att Blues hålla kvar samma glöd som de hade mot Thailand all stars, då den matchen också slutade med 4-0. Nu tycker jag verkligen att vi ser en Chelsea som har kommit igång och börjar bli redo inför de riktiga tävlingarna. Jag har saknat det anfalls spelet som Chelsea hade mot Kitchee, men nu tycker jag att man kan se väldigt klart och tydligt att det är mer samarbete och bra timing hos spelarna. Känns oerhört bra!

Lagets uppställning var olik sig än de andra matcherna under försäsongen eftersom Villas-Boas började med en 4-2-3-1 uppställning, och de flesta bytena uppstod efter en timme. Chelsea hade på sig deras nya borta kit för första gången, vilket är en oerhört fin kit, och dessutom hade även alla spelare på sig en svart armband på armen för att visa stöd och sorg för det som har hänt i Norge. Patrick van Aanholt, Anelka och Bosingwa fick inte hoppa in i matchen.

Chelsea (4-2-3-1): Turnbull (Hilario 63); Ferreira, Rajkovic (Chaobah 76), Terry (c) (Ivanovic 63), Cole; Lampard (Mikel 63), Zhirkov (McEachran 61); Kalou, Benayoun, Malouda (Sturridge 61); Drogba (Torres 61).


"Jag vill inte prata om en lätt seger, eftersom det alltid finns arbete och svett i slutändan, och spelarna var magnifika, och återigen bevisar vinsten att vi har jobbat hårt under träningarna."- säger Villas-Boas efter 4-0 vinsten.

Bossen tycker att spelarnas förmåga för att absorbera nya idéer och utnyttja den talangen inom dem är mycket bra, och André förklarar att vissa av spelarna gör det borta från deras egna positioner. Av att se en sådan självsäker och lyckad trupp känns bra för André som har försökt att träna upp hans grabbar rejält mycket under försäsongen.

"De höll intensiteten mycket högt från början vilket är ett gott tecken för oss, och förhoppningsvis ska vi få denna typ av prestation när vi möter Premier League oppositionen på lördag." - förklarar 33-åringen.

Chelsea möter alltså Aston Villa nu på lördag när båda Premier League lagen ska tävla om Asia Trophy. Aston Villa vann deras match mot Blackburn med 1-0, vilket gjorde så att de kan tävla mot Chelsea. Villas-Boas menar att det inte är omöjligt att Chelsea kanske använder en annan uppställning med två anfallare nu på lördag.

"Men det betyder inte att man spelar mer ett mer anfallsspel bara för att man sätter in en till anfallare. Det handlar om dynamiken i laget."-berättade bossen.

Det är spelarnas talang som gör så att Villas-Boas kan prova olika uppställningar, och dessutom är det även bra för spelarna när de spelar på olika sätt för att kunna utmana sig själva. Det viktigaste just nu är att spelarna njuter av det de gör tycker bossen.

De två djupare mittfältarna i startelvan mot Kitchee var, Frank Lampard och Yuri Zhirkov med Yossi Benayoun framför sig och Florent Malouda samt Salomon Kalou vid sidan om. Lampards position hindrade dock inte honom från att anfalla och skjuta skott. Villas-Boas tycker att Lampard har den förmågan som krävs för att spela i den positionen han gjorde på mot Kitchee, och sedan är det också bra att Frank själv känner sig trygg där."Jag är glad över att vi kunde testa honom i den strukturen under försäsongen."-sa André Villas-Boas.

"Vi är glada över att se att spelarna kan spela i olika positioner."-AVB.

Frank Lampard som fick en massa beröm från hans tränare har sagt att han kommer lägga fotboll skorna på hyllan när han känner att han inte kan leverera på hög nivå längre. Frank Lampard anses vara en världsklass spelare, och ännu än känner mittfältaren att han fortfarande har massor kvar att ge  inför den nya säsongen.


"Försäsongen handlar alltid om att fräscha upp sig, och jag känner att jag gör det. Om jag inte skulle känt det skulle jag nog förmodligen inte vara här."-sa Frankie.

"Jag älskar att gå in i straffområdet, springa upp och ner på planen. Jag vet att jag kan göra det nu, och förhoppningsvis ska jag kunna göra det några år till. Men jag vet att den dagen kommer komma, och jag kommer nog vara såld innan det"-förklarade Lampard.

För att den dagen inte ska komma snabbt måste Lampard hålla sig i form, och det ska han givetvis göra genom gym, förklarar mittfältaren samtidigt som han också berättar att han även får olika typer av massage som också hjälper. 

Frank Lampard som hade en ganska så jobbig säsong i fjol erkänner att han oftast aldrig blir skadad, men i förra säsongen ändrades allt. Eftersom mittfältaren alltid har haft tur och inte blivit skadad så som han var i fjol, blev det genast en chock för Frank.

"Det är mycket svårare om du är van vid att inte vara skadad."-förklarade mittfältaren.

"Det var svårare att komma tillbaka, för jag kände inte att jag spelade som bäst. Om jag ska vara helt ärligt så  hade jag inte den bästa formen efter skadan, men nu är jag tillbaka och har lagt allt det där bakom mig. 

                                                              ***


Nu bekräftar Palermo att de har fått bud både från Chelsea och PSG för Javier Pastore. Sport chefen Sean Sogliano har sagt att de inte ska bestämma sig för något innan torsdag.

"Just nu väntar vi och kommer fatta ett beslut under de närmaste dagarna, efter morgondagens Europa League match mot Thun." - sa Sogliano i RMC radio. 

PSG:s Leonardo erkänner att de har visat intresse för Pastore: "Det är sant, jag har en bra kontakt med Palermos president Maurizio Zamparini och alla vill ha en spelare som Pastore."

Leonardo förklarar att de arbetar på deras möjligheter för att signera Pastore, samtidigt som han också säger att deras prioritet är att signera en ny målvakt. 

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. spelade torres bra?

  SvaraRadera
 2. Han hade en chans från 30 meters avstånd som målvakten räddade, och det var hans finaste chans under försäsongen. Han kom in i den 61:a minuten.

  SvaraRadera
 3. Blev det inte Stolpe när Torres sköt? :)

  SvaraRadera
 4. Yes Marilyn, du har rätt!:)

  Det var stolpen som räddade*

  SvaraRadera