söndag 31 juli 2011

Chelsea vinner Barclays Asia Trophy. Nytt om Pastore, Kaka och Sturridge. Wilkins anser att Lampard kan spela i fem år till. John Terry hyllar Villas-Boas.


Såja! Nu har Chelsea bevisat att lagen i Premier League ska oroa sig för det kungsblåa laget och ska se dem som en mycket stark utmanare. Chelsea vann alltså mot Aston Villa i Asia Trophy med 2-0 i deras sjätte raka vinst i försäsongen. Målen gjordes av den unga mittfältaren Josh McEachran och Liverpools föredetta anfallare Fernando Torres. Det mest fascinerande är att Josh gav Chelsea ledningen efter bara 33 spelade sekunder, och Torres som klev in i matchen i den 57:e minuten satte in bollen i hans första touch vilket betyder att han inte ens hade hunnit stå på planen i en minut.

Jag tycker att jag en såg en mycket självsäker och stark Chelsea. Aston Villa hade alltid Chelsea efter sig, vilket betyder att Chelsea lyckades sätta stor press på McLeishs sida. En självsäkrarare Chelsea kunde även bjuda på fina passningar, fina löpningar, fina placeringar och fina avslutningar. Allt var fint och allt var mycket underhållande vilket vi saknade när Chelsea hade sin svacka.

Det vi får hoppas på är att Villas-Boas lyckas hålla kvar samma stil, och bli inte besvikna om laget vinner matcher med kanske 1-0 eller 2-0 för i slutändan är det viktigaste att man vinner matchen. Om man tar en blick över Manchester Uniteds resultateter från förra säsongen, så kan man se att de nästan aldrig vann stort, men det de såg till var att vinna matcherna.

Chelsea har alltså vunnit alla sex matcher i försäsongen vilket är oerhört imponerande, och för varje match som går så blir laget bara bättre och bättre. Min slutsats av försäsongen är att Chelsea har lyckats bli starkare och självsäkrare, och dessa två områden är stort inom fotboll.


Igår gick André Villas-Boas tillbaka till den gamla uppställningen, det vill säga en 4-3-3 uppställning. Han började med att få låta Anelka starta från början vilket betyder att detta var första gången fransmannen började från elvan i en försäsongs match. Anelka hade Sturridge som gjorde ett mål i onsdags på höger sida och Malouda på vänstra sidan. Petr Cech var tillbaka på hans plats med Bosingwa som ersatte Ferreira. Ivanovic tog över Rajkovics plats, och Zhirkov började istället för Cole. I mittfältet fick man se McEachran, Lampard och Mikel.

Det första bytet i Chelsea gjordes efter pausen när Villas-Boas bestämde sig för att byta ut Ivanovic mot Alex, och förhoppningsvis ska det inte uppstå några problem eftersom att Ivanovic såg lite småskadad ut när han klev av planen. I den 57:e minuten bytte Villas-Boas in tre spelare, och dessa var Torres, Drogba och Van Aanholt. I den 73:e minuten fick Benayoun hoppa in, i den 84:e minuten kom Kalou in och i den 89:e minten, som också var Chelseas sista byte, fick Chalobah komma in i 2-0 matchen. Cole, Hilario, Clifford, Ferreira och Rajkovic fick inte några spelminuter, utan satt kvar på bänken under hela matchen.


André Villas-Boas som har tränat upp laget och lyckats bjuda på sex raka vinster förklarar att tidiga mål alltid är ett bra tecken. Efter matchen kände bossen att det var dags för att gratulera hans spelare för den fantastiska ansträngningen de har visat på planen.

"De har tränat non-stop, de har rest non-stop, de har haft komersiella aktiviteter non-stop, och att de ändå har kunnat visa den mentala och fysiska friskheten gör mig självsäker och optimisk. Detta har sitt värde eftersom i slutändan är det viktigaste att vi vinner matcher när Premier League börjar, det känns bra att se laget och teamet tillsammans."-sa managern efter 2-0 vinsten.

Bossen förklarar att det inte är lätt att åka bort så långt ifrån hemmet, men att ändå hitta den motivationen som Chelsea har gjort, och detta är ett enormt bra tecken tycker André. AVB säger att de är nöjda med den resan de har haft i Asien.

"Vi hittade verkligen bra ytor idag."-sa AVB igår efter matchen.

"Att skapa möjligheter äv vårt mål, också att vara mer offensiva och få mer bollinnehav vilket vi lyckades göra  och få mot Aston Villa. "- förklarade bossen.

Aston Villa som försökte sätta press på Chelsea mycket aggressivt då och då lyckades inte klara av det på ett bra sätt. Chelseas boss tycker att hans sida lyckades hantera Aston Villa mycket bra i första halvlek men ännu bättre i andra halvlek.

"Vårt defensiva arbete är ett offensivt vapen, det är det vi har att berätta för spelarna. Vi vill attackera mer, och för att vi ska kunna göra det måste vi få tillbaka det fort."- förklarade Villas-Boas.

Torres som nätade mot Aston Villa lär få mycket bättre självförtroende inför säsongen, och det tror även bossen att han lär få.

"Det spelar ingen roll om vem som gör mål, vi blir ändå glada. Vi hade ett par bra chanser idag, och inte bara från Torres. Anelka och Daniel hade ett par chanser, och vi är glada över att vi har möjligheten till att skapa chanser."- förklarade 33-åringen.

Nu är det alltså slut på Chelseas försäsong i Asien, och kommer vara hemma i London på söndag morgon. Laget kommer få två dagar ledigt när de kommer hem innan träningarna börjar igen. Chelsea lämnar Asien med fyra vinster från fyra matcher, 11 mål och 0 insläppta.

"Det har varit en fantastisk försäsong."- sa Villas-Boas tillslut.

                                                     ***


Det verkar som att vi kan stryka Javier Pastore från listan. Palermo har accepterat PSG:s bud och kommer inte sälja Pastore till Chelsea. Ligue 1 laget ska betala 43 miljoner euro för Palermos stjärna, detta sa Zamparini till Radio Radio.


Mirror Football uppger att Real Madrids Kaka kommer erbjudas till Chelsea, efter att Mourinho har beslutat att dumpa honom. Den 29-åriga Kaka ska förmodligen säga adjö till Real Madrid efter deras försäsong. Under denna vecka ska Kaka ha ett möte med klubb presidenten Florentino Perez och Mourinho. Man ska kunna värva Kaka för ungefär 25 miljoner pund.

Medan Sturridge lyckas imponera på Villas-Boas försöker Owen Coyle att locka tillbaka anfallaren till Bolton.

"Daniel är en person som jag trivdes mycket bra med. Han är någon som jag har fått mycket bra relation med, och det är en fröjd att få arbeta med honom. Jag har inget annat än högsta beröm till honom i alla avdelningar, både som människa och spelare." - sa Coyle.

Sedan fortsatte han: "Jag lät honom spela genom mitten och han var sensationell. Han är en sån intelligent fotbollspelare vilket gör att han kan spela vart som helst, om sanningen ska fram. Han har en riktig aptit för spelet."


Frank är inte bara en intelligent spelare utan också en intelligent person."-sa Ray Wilkins som tror att Lampard kan spela fotboll i fem år till.

Ray Wilkins som känner Lampard efter att ha jobbat med honom, förklarar att han är en spelare som älskar att springa upp och ner och har ett skarpt sinne för fotboll, som också kan ändra på hans roll. Spelare som har dessa egenskaper, är enligt Wilkins mycket intelligenta, och just därför tror Ray att Lampard har ytterligare fem år kvar i hans karriär.


John Terry anser att man måste tro på André Villas-Boas. Kaptenen berättar att olika personal i Chelsea har berättat att de förstod att André var den rätta personen för det här jobbet efter första mötet med portugisen.

"Förhoppningvis ska han vinna en massa titlar, eftersom han är en fantastisk tränare. Han är lärd av de bästa och han vill vara det."-sa Chelseas kapten.

Terry förklarar att spelarna måste tro på deras tränare och lyda honom, detta är vägen till lyckan. Terry tycker att tränaren har lyckats få in bra intensitet under träningarna och visat vad han vill göra, och vad han vill att spelarna ska göra.

"Han är den typen av tränare som kan göra allt. Han kan låta oss veta att han är arg, eller att han är glad. Han kan ta dig till en sida och prata med dig om vad han vill att man ska göra. Han vill vara ideal tränaren, och jag tror att han kommer lyckas."-förklarade John Terry.

/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. - Fan vad nice! Stort grattis!

  - Och du, jag sa ju att Pastore skulle till PSG ;)! Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack :D

  Du, jag fattar inte varför han hamnade i PSG tillslut, helt ologiskt! :/

  Kram vännen!

  SvaraRadera