fredag 15 mars 2013

Chelsea möter Rubin Kazan


Lottningen är klar i Europa League och det blir Rubin Kazan för Chelseas del i kvartsfinalen. Den första matchen ska spelas på Stamford Bridge den 4:e april, och returmötet spelas den 11:e april. Detta är första gången vi möter det ryska laget och det är absolut inget lätt lag vi ska möta.

Rubin Kazan lyckades vinna deras grupp framför Inter, Atletico Madrid och Levante. I den ryska ligan ligger de på sjätte plats, samma position som de avslutade säsongen i fjol. Ligan går alltså inte så bra för dem just nu.

Vi kan hitta före detta Chelsea reserv spelaren Gokhan Tore i Rubin Kazans trupp som har lyckats hoppa in i två matcher i Europa League den här säsongen.

För de andra ser det ut så här i EL:

Tottenham vs Basel
Fenerbahce vs Lazio
Benfica vs Newcastle

Mina tankar:

Rubin Kazan är absolut inte ett lätt lag, och jag vet att det kommer bli svårt för oss. Det skulle inte förvåna mig om vi åkte ut mot det ryska laget, men vi har sett hur Chelsea kan komma tillbaka under matcher så det är inte heller omöjligt att gå vidare i tävlingen.

I ligan har det alltså inte gått så bra för Rubin, men i Europa League har de sett riktigt starka ut, och det är just i EL vi ska möta dem. De har till exempel vunnit mot Inter med 3-0 på hemmaplan och slagit ut de regerande mästarna Atletico Madrid. Det låter som ett oerhört starkt lag, eller hur?

Rubin är ett lag som har ett mycket bra defensivt spel. De är bra på att försvara sig och inte släppa in mål. Vi behöver alltså en formstark Torres mot dem och det gäller att kanterna är vassa med offensiva styrkor i mittfältet.

Rubins anfall kan inte heller ignoreras där vi till exempel har Salomon Rondon som kommer ta sina chanser om Chelsea släpper in honom. Deras mittfält är också väldigt offensiv där de har spelare som Gökdeniz Karadeniz, Roman Eremenko och Alan Kasaev. Bakom det offensiva mittfältet kommer även Bebras Natcho försöka att sälla till det för Chelsea. Mittfältaren Natcho har gjort sju mål och tre assister den här säsongen. Det gäller att vara vaken under mot Rubin och anfalla samt försvara.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar