söndag 17 mars 2013

CHELSEA 2 WEST HAM UNITED 0

Vet ni vad? Vi har äntligen klättrat upp i ligan och ligger tredje plats med 55 poäng. Detta gör så att vi hamnar före Tottenham som har 54 poäng. Dessutom har vi spelat en match mindre än Tottenham, så vi ligger nog ganska bra till på tredje platsen. Men för att vi ska kunna behålla kvar platsen och inte halka ner igen måste vi fortsätta att vinna precis som vi gjorde idag mot West Ham efter 2-0 resultatet på Stamford Bridge. Chelsea hade bra kontroll under hela mötet och det var super Frank Lampard som gjorde matchens första mål, detta var mittfältarens 200:e Chelsea mål. Därefter hittade även Eden Hazard målet efter en assist från Juan Mata.

Chelsea körde bra fotboll idag då spelarna såg väldigt självsäkra ut och skapade flera fina målchanser. Jag tycker att vi vann bollarna vid mittfältet väldigt lätt och sedan hade vi oftast inte större problem med att ta oss igenom West Ham försvaret. Det bjöds på snabba omställningar och ett fartfyllt spel från Chelsea!

Rafael Benitez valde att starta med Demba Ba på topp men idag hade inte spelaren tur när det gäller avslutningarna. Anfallaren stod rätt och sprang rätt men lyckades aldrig skjuta in bollen i mål fastän han hade klara målchanser. Antingen var skotten för lösa eller så sköt han åt fel håll. Vi fick även se hur han missade målet genom att inte skjuta i tid och hålla kvar bollen alltför länge vid fötterna. Skulle Ba vara felfri idag skulle vi nog fått se flera Chelsea mål.

Matchens bästa lirare var helt klart Eden Hazard som gjorde ett fantastiskt jobb på plan då han kämpade och bjöd på magi. Spelaren utvecklas för varje dag som går, och han är ren fotbollsgodis!

Nytt i startelvan

Benitez gjorde fyra ändringar efter matchen mot Steaua Bucharest i Europa League. Gary Cahill placerades bredvid David Luiz istället för John Terry. Frank Lampard fick bära kaptensbindeln och spela mot sin före detta klubb. Framför Lampard och Ramires fick Victor Moses, Eden Hazard och Juan Mata spela. Demba Ba placerades längst uppe istället för Fernando Torres.

Första halvlek

Chelsea inleder matchen starkt och bjuder på målchanser väldigt snabbt. Hemmalaget har kontroll och ser farligast ut.

I den 18:e matchminuten tog Chelsea ledningen när Lampard nickade in Hazards lobb i Jaaskileinens mål.  Detta var mittfältarens 200:e mål i den blåa tröjan. Nu är han två mål från rekordet.

Andra halvlek

Det är återigen Chelsea som är det starkaste laget och skapar flest chanser, och bara fyra minuter efter pausen sparkar Hazard in 2-0. Det var Mata som lyfte fram bollen till Hazard som sedan sprang in till straffområdet, lurade West Ham försvaret och lurade Jaaskelainen. Ett klass mål!

Det första Chelsea bytet gjordes i den 69:e minuten, och det var Oscar som fick kliva in istället för Moses. Benitez gjorde det andra bytet i den 77:e minuten och bytte in kapten Terry istället för Luiz. Mikel fick också kliva in i den 85:e minuten då han ersatte Mata.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Cahill, David Luiz (Terry 77), Cole; Ramires, Lampard (c); Moses (Oscar 69), Mata (Mikel 85), Hazard; Ba.

West Ham United (4-1-4-1): Jaaskelainen; Demel, Reid (c), Collins (Tomkins 60), O'Brien; O'Neil; Vaz Te (Cole 78), Diame (Taylor h/t), Collison, Jarvis; Carroll.