fredag 14 december 2012

Rafa kan tänka sig lämna sin plats till Pep. Lampard- kan spela på topp nivå i två eller tre år till. Ett frågetecken kring mittfältet


Rafael Benitez har sagt att han gärna skulle lämna över sin plats till Pep Guardiola men det kan han bara tänka sig göra om det blir några titlar med Chelsea. Rafas mål just nu är att vinna så många titlar som möjligt med klubben och lyckas han inte göra det så kommer han inte kunna lämna platsen till Guardiola med ett leende på läpparna. Redan på söndag har tränaren en stor chans att vinna sin första titel då Chelsea har lyckats ta sig till final i Club World Cup.

"Guardiola har ett fantastiskt rykte. Om han kommer och vi har vunnit många titlar så kommer jag att vara glad."-säger Benitez till BBC Sport.

Guardiola som spenderade fyra år som Barcelona tränare har inget jobb just nu, men tränaren har länkats starkt till Chelsea och olika källor menar att Roman gärna skulle vilja signera honom efter sommaren då Rafa har tagit över som tillfällig tränare.

"När jag kom hit så visste jag att kontraktet bara var sex-sju månader lång så jag tänkte inte mer än sju månader."-förklarar Benitez.

***


Under de senaste veckorna har det ryktats mycket om att Frank Lampard kanske kan vara på väg att lämna Chelsea. Mittfältaren befinner sig på sitt sista år på kontraktet med klubben, och Frank själv menar att det inte har pratats om någon förlängning, skriver Euro Sport.

"Det har inte pratats om någon förlängning."-säger 34-åringen.

"Saker och ting kanske inte varar för evigt, fastän jag själv vill det."

"Jag kan inte förutsäga någonting men det känns som att jag fortfarande kan spela på topp nivå i två eller tre år till."

Rafa Benitez menar att Frank fortfarande är en fantastisk spelare och han inte alls tvivlar på mittfältaren.

"Han är självklart en fantastisk spelare, en stor proffs- det finns ingen snack om saken."-säger Benitez till Sky Sports.

"Alla säger samma sak, ingen tvivlar på honom."

***


För ungefär en vecka sedan råkade Oriol Romeu tyvärr ut för en långtidsskada vilket innebär att mittfälraren troligen inte kommer kunna spela mer den här säsongen. I januari kommer ännu en till defensiv mittfältare att vara borta på grund av African Cup of Nations och det är John Obi Mikel. Detta innebär att ett stort frågetecken kommer att uppstå kring det defensiva mittfältet.

Man tror att Rafa Benitez har menat att klubben behöver en defensiv mittfältare och att han troligen kommer att presentera någon i januari. Chelsea har nyligen länkats till Corinthians Paulinho och Newcastles Cheick Tiote.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar