torsdag 13 december 2012

MONTERREY 1 CHELSEA 3


Det blev en 3-1 vinst för Chelsea i Yokohama mot Monterrey i semi-finalen och detta innebär att vi är klara för final mot Corinthians. Juan Mata och Fernando Torres gjorde varsitt mål för Chelsea men Monterreys Chavez gjorde ett misstag och stod bakom Chelseas 3-0 ledning efter ett självmål.

Chelsea dominerade matchen för det mesta och gjorde även ett tidigt mål redan efter 17 spelade matchminuter. Det var Mata som hittade målet och dundrade in bollen från 15-meters avstånd. Han firade målet genom att hålla upp sex fingrar vilket föreställde Oriol Romeu som tyvärr är långtidsskadad och var tvungen att lämna tävlingen. Nu har Mata gjort mål i Premier League debuten, Champions League debuten, FA-Cup debuten och även Club World Cup debuten.

Fernando Torres gjorde sitt 12:e mål för säsongen i den 46:e minuten efter en passning från Eden Hazard in till straffområdet. Spanjoren tog emot passningen och gjorde ingen misstag.

Bara en minut efter 2-0 målet gjorde Monterreys Chavez ett självmål och ökade på Chelseas ledning till 3-0. Oscar försökte hitta rätt på Mata i straffområdet men Chavez som försökte styra bort bollen styrde istället in den i eget mål.

Det blev dock ett mål till Monterrey på stopptid som De Nigirs sparkade in.

Det här är första gången som Chelsea har chansen att vinna tävlingen och på söndag gäller det att vi är motiverade och redo inför finalen mot brasilianska Corinthians.

Jag missade tyvärr matchen men vad jag har förstått så har Chelsea alltså spelat en mycket bra match. Överraskningen i Rafa Benitez startelva var att David Luiz placerades som centralmittfältare tillsammans med John Mikel Obi. Jag har hört av flera att man gärna skulle vilja se Luiz på mittfältet och det verkar som att han skötte sig väldigt väl under matchen. Notera att Fernando Torres har börjat se piggare ut och vi får helt enkelt hoppas på att det här fortsätter en längre tid.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Azpilcueta, Cahill, Ivanovic, Cole; MikelDavid Luiz (Lampard 63); Mata (Ferreira 74), Oscar, Hazard; Torres (Moses 79).

Monterrey (4-3-3): Orozco; Perez (Osorio 57), Mier, Basanta (c), Chavez; Ayovi, Meza (Solis 82), Cardozo; Corona, De Nigris, Delgado (Carreno 82).

 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar