torsdag 1 november 2012

CHELSEA 5 MANCHESTER UNITED 4


Vilken match det blev mellan Chelsea och United, rena målkalaset! Den här gången var det inte alls lika tråkigt som det var i söndags när vi mötte dem i Premier League. Den här gången blev det en fantastisk vinst vilket leder oss till kvartsfinal i Capital One Cup. Chelsea lyckades göra hela 5 mål medan United gjorde fyra mål och sammanlagt blev det nio mål i matchen. Chelseas mål gjordes av David Luiz (straff), Gary Cahill, Eden Hazard (straff), Daniel Sturridge och Ramires. För United var det Giggs (2 mål varav en straff) Hernandez och Nani som nätade.


Det var en väldigt jämn och båda lagen presterade bra ifrån sig. Men om jag ska nämna några fel så tycker jag att försvaret inte alls hade den kompaktheten som vi brukar ha. Ashley Cole, John Terry och Branislav Ivanovic var inte med, och kanske var detta en anledning till varför det fanns så stora luckor i försvaret. Förutom det tycker jag att allt funkade, men det blev lite svårt att hitta fram till målet i första halvlek då Man United spelarna lyckades markera Chelseas offensiva spelare oerhört bra. United förstod Chelseas spel väldigt snabbt, de visste att inlägg från kanterna in till straffområdet skulle komma och just därför såg de till att markera spelarna i boxen. Men de höll inte i längden och tillslut lyckades Chelsea komma igång rejält efter att Di Matteo bytte in triot på planen och Chelsea blev bara bättre och bättre.

Det är fantastiskt att se hur mycket vilja det finns hos varje spelare i Chelsea, och Roberto Di Matteo ligger helt klart bakom detta. Hade inte han lyckats skapa atmosfären som finns i truppen så hade det aldrig funkat så här bra som det gör för Chelsea just nu.

Nytt i startelvan

Daniel Sturridge, Lucas Piazion, Ryan Bertrand och Victor Moses fick starta från startelvan tillsammans med Cesar Azpilicueta.


Första halvlek

Giggs sparkar in Uniteds första mål i den 21:a minuten efter att ha lyckats ta bollen väldigt lätt från Oriol Romeus fötter.

Men en kvittering kom i den 31:a  matchminuten efter att Victor Moses fixade fram straffspark för Chelsea. David Luiz sparkade in 1-1.


Däremot kunde Chelsea inte hålla kvar kvitteringen då Hernandez såg till att ta ledningen för United igen.

Andra halvlek

Under pausen bestämde sig Di Matteo för ett byte och bytte in Ramires samtidigt som han tog ut Mikel.

I den 52:a minuten kvitterade Chelsea återigen och den här gången var det Cahill som nickade in på hörna och gjorde hans femte mål för säsongen. 2-2.


Tre minuter efter målet byttes Hazard in och Piazon fick tacka för sig.

United svarade dock tillbaka och i den 58:e minuten chippade Nani in 3-2.

I den 71:a minuten fick Oscar komma in i matchen när Romeu byttes ut.

Nu var det bråttom för Chelsea, och flera chanser skapades utan att de lyckades gå in i mål. Klockan tickade hastigt och strax innan Lee Mason skulle blåsa av matchen dömde han straffspark till Chelsea när Ramires fälldes ner i straffområdet. Eden Hazard tog straffen och sköt in 3-3. Nu var det kvitterat igen, vilket ledde till förlängning.

Förlängning

Chelseas Daniel Sturridge sparkade in 4-3 när han lyckades runda målvakten i den 97:e minuten efter en slarvpass från United spelarna.

Därefter ökade Ramires på med 5-3 i den 115:e minuten efter en underbar boll från Hazard som han spelade fram till Ramires


Tillslut fick United också göra ett sista mål och det var Giggs som fick sparka in den när Mason dömde straff.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Azpilicueta, Cahill, David Luiz, Bertrand; Romeu (Oscar 71), Mikel (Ramires h-t); Moses, Mata, Piazon (Hazard 55); Sturridge.

Man United (4-2-3-1): Lindegaard; Rafael, Keane, Wootton, Büttner (Powell h-t); Fletcher, Giggs (c); Nani, Anderson (Tunnicliffe 81), Welbeck (Macheda 98); Hernández.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Värt att tillägga är att Ramires pussade klubbmärket efter målet. Hoppas han stannar minst 5 säsonger till. Fantastisk spelare på alla sätt när han har humöret uppe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Juste!! Ja det där var fantastiskt att se :)

      Radera