onsdag 31 oktober 2012

Di Matteo inför Man United. Di Matteo och Drogba nominerad


Idag är det återigen dags för ett nytt möte mot Manchester United men den här gången är det en cupmatch. Det var i söndags som vi sist mötte dem i Premier League och då blev det en förlust för oss. Precis som matchen i söndags ska även denna spelas på Stamford Bridge.

Det har pågått flera diskussioner efter söndagsmatchen på grund av vissa beslut som domaren fattade under mötet. Vi får därför hoppas på att det blir en rättvis match utan några strul den här gången. De röda korten som Mark Clattenburg delade ut under mötet har varit något som många har lagt mycket fokus på.

Eftersom Clattenburg visade rött kort till Fernando Torres och Branislav Ivanovic betyder det att dessa två spelare inte kommer att få spela i kvällens match. Vi kommer också att sakna John Terry som är avstängd samt Frank Lampard och Ashley Cole på grund av skada.

"Det är verkligen en knepig situation."-säger Roberto Di Matteo som får klara sig utan flera viktiga spelare.

"Ashleys ankel är öm och svullen så han kommer inte att hinna friskna till."

"Detta minskar vår trupp men alla andra är friska. Detta är också vår fjärde på 10 dagar och alla matcher har varit stormatcher så vi hoppas på att kunna fräscha upp laget lite och stoppa in några yngre spelare."

"Vi pratar alltid om att utveckla och ge de yngre en chans så dessa tillfällen är en bra möjlighet för dem."-förklarar RDM.

Eftersom Ivanovic och Torres inte kommer att kunna spela idag, kommer Cesar Azpilicueta och Daniel Sturridge få börja från startelvan. Dessutom finns det en stor chans till att vi får se den 18-åriga Lucas Piazon på planen.

"De är väldigt bra spelare och de är väldigt unga, men de har ändå erfarenheter, och det kommer bli kul att se dem spela. De har väntat på en möjlighet och framöver kommer vi nog få se mer av dem."-säger italienaren."

Sir Alex Ferguson har meddelat att han kommer ha samma trupp som han hade i tredje omgången mot Newcastle. Hans startelva bestod av spelare som Javier Hernandez, Danny Welbeck, Wayne Rooney i den offensiva fronten. I mittfältet lät han Tom Cleverley, Darren Fletcher och Anderson spela.

"Jag är inte säker om Man United ska spela med liknande lag som de hade mot Newcaslte eller om de ska mixa till laget."-säger Robbie.

"Jag förväntar mig inte bara ett ungt lag utan jag förväntar mig också ett starkt lag."

"Det är alltid en stormatch när vi möter Untied och det spelar inger roll vilken tävling det är."

"Jag hoppas att supportrarna stödjer oss, speciellt de unga spelarna, och hjälper oss till en vinst."-säger Robbie.

 ***


Roberto Di Matteo och Didier Drogba har blivit nominerade till FIFA World Coach of the Year och FIFA Ballon d'Or 2012. Vinnarna kommer att presenteras den sjunde januari.

Dessa 23 spelare är nominerade till FIFA Ballon d'Or 2012:

Sergio Aguero,Xabi Alonso, Mario Balotelli, Karim Benzema, Gianluigi Buffon, Sergio Busquets, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Didier Drogba, Radamel Falcao, Zlatan Ibrahimovic, Andres Iniesta, Lionel Messi, Manuel Neuer, Neymar, Mesut Ozil, Gerard Pique, Andrea Pirlo, Sergio Ramos, Wayne Rooney, Yaya Toure, Robin van Persie, Xavi.

Dessa tio tränare är nominerade till FIFA World Coach of the Year är:

Vicente del Bosque, Roberto Di Matteo, Alex Ferguson, Pep Guardiola, Jupp Heynckes, Jurgen Klopp, Joachim Low, Roberto Mancini, Jose Mourinho, Cesare Prandelli.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar