tisdag 9 oktober 2012

Cole får spela för England. Dags för landslagsuppehåll


Det är troligt att Ashley Cole kommer bli dömd till böter efter hans twittrande om FA, men han kommer däremot få spela för det engelska landslaget i kval-matcherna. Eftersom vänsterbacken bad om ursäkt efter Twitter-utbrotten har FA kommit fram till det här beslutet.

"Han visade sann ånger. Vi tittade varandra i ögonen och jag accepterade det. Han kan spela för England."-säger FA:s ordförande David Bernstein till BBC.

***


Det är nu dags för landslagsuppehåll igen vilket betyder att vi inte kommer få se några ligamatcher ett tag då de flesta spelarna kommer att representera deras länder och delta i kval-matcher.

Gary Cahill, Ashley Cole, Frank Lampard och Ryan Bertrand (blev uttagen i måndags pga Kieran Gibbs skada) har två matcher att spela då den ena spelas hemma mot San Marino på fredag och den andra mot Poland på tisdag i ett bortamöte.

Petr Cech åker till Tjeckien för att möta Malta på fredag och Bulgarien på tisdag. Första matchen spelas i Plzen och den andra i Prague.

Branislav Ivanovic som är Serbiens kapten ska möta Belgien på fredag i Belgrad. Därefter möter kaptenen Makedonien.

Eden Hazard, Kevin De Bruyne och Thibaut Courtois ska alltså möta Ivanovics Serbien och på tisdag blir det match mot Skottland i Bryssel.

John Mikel Obi och Victor Moses ska representera Nigeria i kval-matchen för den afrikanska cupen. De möter Liberia i Calabar på lördag. Det är viktigt att de vinner eftersom den förra matchen spelades oavgjort.

Fernando Torres Spanien ska möta Vitryssland på fredag och sedan spelar han mot Frankrike i Madrid på tisdag. VM mästarna behöver inte kvalificera sig för nästa VM vilket betyder att de två matcher som Torres ska spela bara är vänskapsmatcher.

David Luiz, Ramires och Oscar ska möta Irak på torsdag här i Sverige och sedan möter de Japan i Poland på tisdag. Brasilien behöver inte heller kvalificera sig eftersom de är VM arrangörerna vilket alltså betyder att deras möten också är vänskapsmatcher.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar