söndag 15 april 2012

TOTTENHAM HOTSPUR 1 CHELSEA 5

Chelsea lyckades besegra Tottenham med hela 5-1 på Wembley, och detta innebär att vi är vidare till FA Cups finalen där vi möter Liverpool. Matchen innehöll mycket fart och vilja från båda lagen och det bjöds på ett par heta chanser från både Spurs och Chelsea. Däremot lyckades Chelsea ta ledningen strax innan halvlek när Didier Drogba dundrade in en fantastiskt boll. Efter halvlek sparkade Juan Mata in 2-0 och därefter såg Bale till att reducera. Spurs kvitterade aldrig utan Chelsea sparkade sedan in tre mål till. Det tredje målet gjordes av Ramires, sedan sköt Lampard in fjärde målet och sist men inte minst sparkade Malouda in 5-1.

I början av första halvlek såg båda Tottenham och Chelsea väldigt vassa ut. Längre in i andra halvlek lyckades Redknapps sida sätta mycket press på Chelsea ett par gånger och vi ska vara glada över att Terry räddade en målchans från mållinjen och att Adebayors skott träffade stolpen. Blues som hade det ganska svårt att hitta exakta luckor och ta sig fram till målet hittade tillslut taktiken innan pausen och fortsatte sedan med samma spel i andra halvlek. Tottenhams svaga backlinje räckte inte till för den självsäkra Chelsea i andra halvlek och Chelsea är definitivt värdiga vinnare.

Nytt i startelvan

Drogba placerades längst fram med Ramires och Kalou vid kanterna. Bosingwa ersatte Ivanovic som är avstängd. Bredvid sig hade han Luiz som startade matchen istället för Cahill och kaptenen Terry var också tillbaka. Cole som har varit borta i de två tidigare matcherna på grund av skada var klar för match och startade från starten.

Första halvlek

Chelsea inledde matchen med några små målchanser men Tottenham lyckades också ta sig in i matchen och utmana ett par gånger. Däremot kunde bollen spelas lite upp och ner på planen ett par gånger då båda lagen inte hittade de direkta luckorna till målet.

Chelseas riktiga målchans skapades i den 26:e minuten när Kalou genom kontring passade fram en snygg boll till Mata som precis missade bollen framför sig i straffområdet och före detta Chelsea målvakten Cudicini fångade upp bollen.

Efter 37 spelade minuter hade Spurs en super chans men John Terry stod återigen på rätt plats och räddade bollen från mållinjen. Efter ett fint anfalls spel försökte Van der Vaart att nicka in bollen men kaptenen räddade bollen med hans knä.

Bara tre minuter efter avancerade Spurs igen och den här gången träffade Adebayor stolpen när han tog emot en skruvad boll från högerkanten av Van der Vaart.

Fastän Spurs hade deras heta chanser lyckades Chelsea ändå ta ledningen i den 42:a matchminuten. Drogba fångade en långboll från Lampard och ivorianen som stod med ryggen mot målet lyckades vinna kampen mot Gallas som markerade honom. Drogba gjorde en snygg "Drogba vändning" och dundrade in bollen upp i krysset från en svår vinkel.

Andra halvlek

Chelsea var igång och inledde matchen med självförtroende. I  den 48:e minuten dubblade Blues ledningen efter en mycket svår och rörig situation framför Cudicinis mål. Allt började från Chelseas hörna som Luiz försökte att nicka in, men målvakten såg till att rädda. Däremot var bollen fortfarande kvar i spel och Terry letade efter målet men King nickade undan bollen och rensade. På returen hamnade bollen framför Mata och spanjoren sköt ett skott mot målet där flera spelare låg ner på gräsmattan. Om det var ett mål eller inte är väldigt svårt att se, men domaren Martin Atkinson dömde det till 2-0.

Sju minuter efter Matas mål lyckades dock Spurs att reducera när Adebayor tog sig förbi Luiz och Terry. Anfallaren sprang fram till straffområdet där han fälldes av Cech som sprang fram mot Adebayor. Bale som hade sprungit fram dit med Adebayor sparkade istället in bollen i ett öppet mål.

I den 58:e matchminuten lämnade Luiz planen med bår och in kom istället Gary Cahill.

Tottenham som försökte att kvittera lyckades aldrig göra det, utan det var Chelsea som hittade målet igen. Mata spelade fram en fin boll till straffområdet. Cudicini som rusade fram för att försöka rädda chansen lyckades inte stoppa Ramires som chippade bollen till 3-1 i den 76:e minuten.

Det fjärde målet gjordes i den 80:e minuten och den här gånger var det Super Frank som hittade målet. Från hela 35 meters avstånd sparkade Lampard in en fantastisk frispark in i den bortre stolpen efter att muren inte kunde stoppa bollen.

I den 80:e minuten gjorde Di Matteo det andra bytet och bytte in Malouda istället för Ramires. Fyra minuter efter hade Drogba, som var helt fantastisk, spelat klart  på grund av kramp och byttes ut när Torres klev in.

Malouda som klev in i matchen sparkade sedan in det sista målet i övertid. Det var återigen Juan Mata som spelade fram då han lyfte upp bollen över Tottenhams försvar. Malouda såg bollen och tunnlade målvakten.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Bosingwa, David Luiz (Cahill 58), Terry (c), Cole; Mikel, Lampard; Ramires (Malouda 80), Mata, Kalou; Drogba (Torres 84).

Tottenham (4-4-1-1): Cudicini; Walker, King (c), Gallas, Assou-Ekotto; Lennon, Modric, Parker (Sandro 90+1), Bale; Van der Vaart (Defoe 74); Adebayor.