söndag 15 april 2012

Chelsea vs Tottenham


Lyckas Chelsea vinna matchen mot Tottenham idag, så är vi vidare till finalen i FA Cupen som kommer att spelas mot Liverpool. Matchen mellan London lagen ska spelas på Wembley, och Chelsea har aldrig förlorat en semifinal på Wembley medan Tottenham har förlorat deras fem senaste semifinaler i FA Cupen.

Detta är Chelseas tionde match på den nya Wembley Stadion sedan 2007, och laget har vunnit sex och förlorat tre matcher där. Tottenhams tre senaste matcher på Wembley består av en vinst vilket var mot Chelsea 2008 och två förluster mot Manchester United och Portsmouth. Däremot är det ändå Tottenham som har vunnit FA Cupen åtta gånger medan Chelsea har vunnit den sex gånger.

Den senaste matchen som spelades mellan Chelsea och Tottenham på Wembley blev ingen höjdare för Blues då de förlorade med 1-2.


Men historia och gamla resultat kan inte avgöra något idag, utan det är prestationen i dagsläget som gäller, och både Chelsea och Tottenham har haft det ganska svårt i ligan under den senaste tiden. Man skulle kunna säga att Harry Redknapps sida lider av en liten form svacka just nu, och det är nu som Chelsea har chansen att köra över dem och ta sig vidare. Detta måste man göra innan Tottenham hinner få upp självförtroendet på planen idag och innan de börjar hitta deras luckor. Nu när Spurs har en ganska skakig backlinje ska Chelsea försöka att tänka på ett offensivt spel och springa framåt, däremot måste man se till så att de offensiva spelarna i Spurs inte får tag på bollen eftersom det kan bli farligt för Blues då Spurs har en tendens att flytta fram bollen snabbt om de får chansen. De har rörliga, kreativa och snabba spelare så som Bale, Modric och Lennon.

Våra möten mot Tottenham i FA Cupen:

  • Den här säsongen har Chelsea gjort totalt 13 mål i FA Cupen medan Spurs har gjort tio mål. 
  • Spurs vann FA Cupen 1991 senaste gången medan Chelsea vann den 2010.
  • Detta blir Chelseas 13:e semifinal i FA Cupen sedan Roman tog över klubben för nio år sedan.
  • Tottenham har bara vunnit tre av deras senaste elva matcher i alla tävlingar. De har bara vunnit en av deras senaste nio borta matcher och förlorat tre och spelat fem oavgjorda. 
  • Förra säsongen åkte Spurs ut efter fjärde rundan i FA Cupen efter att Fulham vann med 4-0. 
  • Drogba tycker om att spela på Wembley och har hittills gjort sex mål där.

Under presskonferensen inför Tottenham matchen meddelade Di Matteo att Ashley Cole som har varit borta i de två senaste matcherna är tillgänglig igen, medan kapten Terry också har frisknat till och mår mycket bättre. De tre spelarna som Chelsea kommer att sakna är Oriol Romeu som är sjuk, Ryan Bertrand som är skadad och Branislav Ivanovic som är avstängd. 

"Vi är i en bra form och spelarna är självsäkra."- sa Di Matteo. 

"Just nu koncentrerar jag bara på söndagsmatchen, och tänker på vilka val som är bäst för att vinna matchen."

"Jag ser framemot det och jag tror att det kommer bli en bra match."

"Vi har två möjligheter till att vinna en titel och vi ska försöka att vinna båda. Det är det vi jobbar för, det är en utmaning som vi möter och vi ser framemot den utmaningen."

"Harry Redknapp är en bra tränare, han har jobbat inom fotbollen under många år, och han har byggt ett bra lag i Spurs."


"Detta är en bra match att se framemot."- sa Tottenham managern Harry Redknapp.

"Jag tycker att vi är två balanserade lag." 

"Det är en stor match, en bra möjlighet för oss. Vi ser framemot detta."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar