fredag 16 mars 2012

Intervju med en glad Drogba efter 4-1 vinsten mot Napoli


Det blev tillslut Chelsea som besegrade Napoli på hemmaplan med 4-1 och tog sig vidare till kvartsfinal. Didier Drogba var den första spelaren som hittade målet när han nickade in Chelseas 1-0 mål riktigt vackert. Tack vare spelarnas underbara prestation och tränarens underbara coaching fick vi uppleva den underbara glädjen, men Drogba tycker att fansen på SW6 hade lika stor roll och jag kan inte göra något mer än att hålla med honom till max. Atmosfären på Stamford Bridge var fantastisk och fansen kunde nog inte hejat mer än så där.

"Atmosfären var fantastisk, det gjorde en stor förändring, vi har haft många bra kvällar här, men den här kvällen var en av de bästa. Semi-finalen mot Liverpool och Barcelona var bra, men den här gången var det fantastiskt."- säger Didier Drogba.

Matchen i Neapel slutade 3-1 vilket ledde till att Chelsea hamnade i stora bekymmer. Att göra två mål på hemmaplan var inte omöjligt men att stoppa Napolis starka trio var en annan fråga. Det skulle dock inte varit lika nervöst om Chelsea spelade fram ett bättre resultat i Italien.

"Det var en stor kväll, vi var verkligen besvikna över första matchen. Vi hade kontroll över matchen, vi kunde ha gjort mål igen vid 1-1 men vi satte oss i stora svårigheter efter att ha släppt in tre mål, vi visste att det skulle bli en tuff match på hemmaplan eftersom Napoli är ett fantastiskt lag."- förklarade 34-åringen.

"Det var ett stort test för oss där fick se om vi kunde komma tillbaka från en 3-1 förlust och vinna den här matchen. Vi gjorde de två målen som vi ville göra men sedan gjorde de ett mål och pressen ökade."

"Det är då matchen är riktigt spännande, när det är mycket passion och spänning, jag tror att det är därför vi alla njöt av att få spela."

Det har skrivits en massa artiklar om de äldre Chelsea spelarna under de senaste tiden då man har påstått att dessa spelare inte presterar längre. Det var trots allt ändå Drogba, Terry och Lampard som hittade målet mot Napoli.


"När vi inte presterar säger folk att äldre spelarna inte är tillräckligt bra och behöver lämna klubben, och när vi presterar säger de att det är vi som håller kvar Chelsea, inget av dessa påståendena är sanna. Vi är Chelsea spelare, ingen är större än någon annan i klubben, allt vi gör är att vi gör vårt bästa för klubben, fansen och ägaren."

Efter slutsignalen exploderade hela Stamford Bridge. Fansen kunde inte tro det de precis hade sett och Chelsea spelarna sprang runt på planen och firade för fullt. Chelsea tränaren Di Matteo sprang fram till Drogba och hoppade upp i hans famn.


"Jag kunde inte andas, men det var trevligt, det är en bra känsla eftersom vi har bra kommunikation. Allt vi vill göra är att hjälpa klubben till en bättre position i ligan och överallt. Vi är tillsammans, som alltid, och det är trevligt." -sa Drogba.

Efter Champions League vinsten sa den 34-åriga ivorianen att han vill stanna kvar i  Chelsea så länge som möjligt.

"Jag bestämmer inte över mitt öde, men jag kommer att stanna så länge som möjligt."

"Jag är lycklig här och jag är lycklig över att få uppleva stunder som dessa. Jag hoppas att det kommer flera sådana stunder."

Många trodde att onsdags matchen var Drogbas sista Champions League match, men det verkar som att äventyret fortsätter för anfallaren.

"Många har sagt att det var in sista match, men äventyret fortsätter. Det var länge sedan jag såg Chelsea såhär."-säger anfallaren.


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar