fredag 16 mars 2012

Chelsea möter Benfica i Champions League


Nu är lottningen i Champions League för kvartsfinalen klar och Chelsea ska möta det portugisiska laget Benfica. Första mötet spelas på bortaplan på Estadio da Luz den 27:e mars och hemmamatchen spelas den 4:e april på Stamford Bridge. Om Chelsea lyckas besegra Benfica kommer vi antingen att möta Milan eller Barcelona i semifinalen men detta avgörs alltså om Chelsea går vidare och när Milan och Barca har spelat klart deras två matcher. Går allt väl för Chelsea, kommer semifinalen spelas den 18:e april på hemmaplan och 24:e april på bortaplan.

I Chelsea truppen kan vi hitta två för detta Benfica spelare, David Luiz och Ramires. Detta kan definitivt vara positivt för Chelsea då dessa två spelare känner till deras gamla lagkamrater väl. Di Matteo kan få mer information om vad för styrka och svagheter spelarna har eller hur Benfica helt enkelt tänker och spelar när de möter deras motståndare genom Luiz och Ramires.

Personligen hade jag hoppats på att få möta Benfica eller APOEL eftersom dessa två lag kan rankas som de två svagaste kvartsfinal. Men man ska absolut inte underskatta något lag i Champions League, speciellt inte i kvartsfinal. Chelsea måste ha samma fokus som de skulle ha haft ifall det lottades fram ett annat lag och komma ihåg att allt kan hända i fotboll.

Chelseas vd Ron Gourlay var på plats under lottningen, och så här säger han:

"Det spelar ingen roll om vilket lag man får, det kommer att bli en svår match men det är viktigt att ha bortamatch först och bygga upp resultatet därifrån."


"Ramires och David Luiz kommer veta ganska mycket och vi vet ganska mycket om Benfica eftersom de är från Manchester Uniteds grupp. De är en stark sida och vi ser framemot matcherna."

Så här säger Roberto Di Matteo:

"Jag har sett Benfica många gånger. De var i samma grupp som Manchester United och Basel, så det kommer bli tufft för oss."

"Men att spela bortamatch först är bra för oss, lite som Napoli matchen."


Brittisk press tror som många andra, att det troligen kommer bli Barcelona som tar sig vidare till semifinal, men Di Matteo menar att man inte kan räkna bort Milan så där lätt.

"Räknar ni bort Milan direkt bara så där- laget som leder Serie A? Man ska ta det match för match, det är vad jag har lärt mig i min spelarkarriär och tränarkarriär."

Om Chelsea tar sig vidare och om Barcelona tar sig vidare kan ni förvänta er en stor match med fylld av känslor. Det var just mot Barcelona som Chelsea åkte ut ur Champions League 2009 i semifinal efter fel beslut av domarteamet. Men den semifinalen kan bara upprepas om Chelsea besegrar Benfica och om Barca besegrar Milan.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar