tisdag 7 februari 2012

Cahill-besviken efter Uniteds andra straff. En titt över de utlånade Chelsea spelarna


I söndags matchen fick den nysignerade Gary Cahill spela sin första match i hans Chelsea tröja med nummer 24 på ryggen. Det blev inte vilken match som helst utan det blev mötet mot Manchester United, och den debuten lär han aldrig glömma.

Gary Cahill placerades på hans rätta position, det vill säga som mittback från startelvan, och bredvid honom hade han David Luiz eftersom Chelsea saknade kapten Terry på grund av skada.

Matchen innehöll en massa händelser och flera av de var glädjande så som Chelseas tre mål medan andra händelser inte var lika glädjande. Den största besvikelsen uppstod när domaren dömde Manchester Uniteds andra straff och när Fergusons lag kvitterade till 3-3.

"Det är en sjuk känsla, som om vi har förlorat matchen. Stämningen är lite nere och vi är besvikna."-sa Cahill efter matchen. 

"Vi startade andra halvlek fantastiskt bra och gjorde 3-0, men den andra straffen var en besvikelse."

"Den första var nog straff men den andra hände precis framför mig och jag tycker inte att det var straff, och jag tycker samma efter att jag har sett reprisen, så det gick emot oss i en avgörande del av matchen."

"Det var en fantastisk match att delta i, och det var djupt vid slutet och det är i sådana matcher man vill delta i, men i många matcher gör man 3-0 och förväntar sig en vinst så det där dämpade ner min debut." - sa Gary Cahill efter 3-3 matchen. 

Domaren Howard Webb dömde Uniteds andra straff när han ansåg att Ivanovic fällt ner anfallaren Welbeck. Samma anfallare fälldes ner av Cahill i första halvlek men domaren friade.

"Jag trodde att jag nuddade honom utanför straffområdet, och jag trodde att jag hade fått ner mina dobbar på bollen."

"Jag har sett repris och ibland när man går igenom spelarna och korsar dem för att få bollen så får man dem emot sig, så jag hade tur att jag kom undan, men om man ser bollens riktning så tror jag nog att mina dobbar nuddade bollen först."

                                                      ***


Chelsea har sammanlagt 13 utlånade spelare i olika klubbar runt om i Europa. Kom så tar vi en liten titt på hur det går för de utlånade Chelsea spelarna:

Kevin De Bruyne-  Är den senaste spelaren som Chelsea har lånat ut efter att han signerade för Blues i januari. Kevin lånades tillbaka till Genk som han spelade för innan han skrev på för Chelsea, och där ska han stanna tills säsongen tar slut.

Kevin har redan hunnit spela för Genk då de mötte Anderlecht under helgen, och Chelsea spelaren fick spela klart hela matchen. Tyvärr så förlorade Genk med 4-2.


Thibaut Courtois- är Chelsea målvakten som har lånats ut till Atletico Madrid i Spanien där han ersätter Man Untieds målvakt David De Gea. Den 19-åriga belgaren lyckades snabbt bli omtyckt av både lagen och fansen  på grund av hans fantastiska insats.

Det är inte bara klubben och fansen som är nöjda, utan det är även Thibaut, och nu vill laget gärna låna spelaren mer än en säsong, och målvakten har inget emot det.

"Jag är väldigt glad i Atletico jag jag får bra erfarenheter, jag skulle vilja stanna här ett år till och det har jag sagt till André Villas-Boas."- har Thibaut Courtois sagt.


Ulises Davila- är mexikanaren som Chelsea har lånat ut till Vitesse Arnhem. Davila gjorde hans första debut för det holländska laget i augusti i en 5-0 vinst, men efter den matchen har 20-åringen bara fått spela i tre matcher för A-laget.

Mittfältaren har istället spelat för reservlaget, och inte för länge sedan gjorde han tre mål i tre matcher. Vi får hoppas på att Davila får mer speltid i John van den Broms trupp.


Patrick van Aanholt- är Chelseas andra spelare som är utlånad till Vitesse Arnhem och spelar i Eredivise. Den 21-åriga Försvararen Aanholt lånades ut i januari.

I lördags fick han för fösta gången spela klart en hel match för Vitesse Arnhem i 1-0 vinsten över NAC Breda. Helgen innan klev Patrick in på planen sent i matchen som avbytare i deras förlust mot PSV Eindhoven.


Tomas Kalas- är Chelseas tredje spelare som har lånats ut till Vitesse Arnhem med Aanholt och Davila. Kalas har nu spelat för Vitesse sedan 2011 då han kom dit efter att han hade spenderat ett år i Sigma Olomouc där han också var utlånad från Chelsea.

För försvararen Kalas har det gått bra i Arnhem och han har lyckats garantera en plats i A-laget där han oftast får spela i försvaret. Hittills har han fått spela i 15 matcher för A-laget.


Gael Kakuta- utlånades till franska Dijon i januari och har bara haft på sig några få veckor i det nya laget. Innan Kakuta hamnade i Frankrike, spelade han för Premier Leagues Bolton.

Wingern har hunnit få spela i en match för Dijon då han fick hoppa in i matchen efter halvlek i deras 3-1 förlust mot Lyon förra helgen.


Jeffrey Bruma- är just nu utlånad till tyska laget Hamburg där han har lyckats få en hel del speltid. Den före detta Chelsea spelaren Michael Mancienne som också spelar för Hamburg skadade sig vilket gjorde så att Bruma fick möjligheten till att visa hans kvaliteter för Torsten Fink. Fink, Hamburgs tränare för A-laget har gillat det Bruma har visat och har garanterat Brumas plats i hans trupp.

Guus Hiddink som är en fotbolls expert på holländsk TV har nyligen hyllat den 20-åriga mittbacken för hans fantastiska inställning och vilja att lära sig.


Josh McEachran- har nyligen lånats ut till Swansea. Josh har inte haft mycket tid på sig i hans nya lag eftersom han lånades ut i januari, men han har redan lyckats få spela klart en hel match för Swansea i 2-1 förlusten mot Bolton i FA-Cupen för två veckor sedan. För några veckor sedan fick mittfältaren spela som avbytare mot Sunderland.


Sam Walker- är Chelseas andra målvakt som har lånats ut, och Walker befinner sig i Yeovil Town som spelar i League one. Målvakten har hamnat i samma klubb som hans före detta tränare Gary Johnson, och Johnson tränade Northampton Town där Walker spelade innan han lånades ut till Yeovil Town.

Yeovil förlorade både matcherna mot Sheffield och Bury nyligen med Walker framför målet, däremot vann de  över Preston North End med 2-1.


Rhys Taylor- är den tredje Chelsea målvakten som är utlånad. Han har ständigt närvarat för hans klubb Rotherham, däremot har de haft tre förluster i Taylors fyra senaste matcher.


Matej Delac- är Chelseas fjärde utlånade målvakt som befinner sig i det tjeckiska laget Dynamo Ceske Budejovice, som fortfarande försöker att etablera sig som A-lags spelare.


Ben Gordon- är just nu utlånad till Kilmarnock i Skottland. Vänsterbacken hamnade i Kilmarnock förra månaden och har spelat i alla tre matcher, men de förlorade nyligen mot Hibernian i den skotska ligan med 1-0.

Detta är andra gången Gordon lånas ut till Kilmarnock efter att han lämnade skotska laget 2011 där han hade spelat i ett år. Efter ett år i Kilmarnock lånades han ut till  Scunthorpe United och Petersborough United där han hade en svår tid, men nu är han tillbaka till Kilmarnock igen.


Milan Lalkovic- lånades ut till Den Haag i januari och har ännu inte spelat i någon match.


Yossi Benayoun- är den äldsta spelaren bland de alla andra spelarna som har lånats ut. Mittfältaren befinner sig i Arsenal och har använts sparsamt av Arsene Wenger. Han har sammanlagt spelat 15 gånger för London laget och gjort tre mål.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar