söndag 24 juli 2011

Nytt om försäsongen i Bangkok. Malouda anser att det går bättre för Chelsea. Villas-Boas kommenterar Courtois och Romeu. Nytt om Lukaku och Pastore.Försäsongen fortsätter i Bangkok, och idag är det redan dags för Chelseas andra match i Asien. Förutom all hård träning och koncentration inför matchen har fyra Chelsea spelare sett till att sprida ännu mer glädje, men denna gången hos barn i Bangkok. McEachran, Alex, Malouda och Chalobah såg till att hjälpa till sponsorerna Samsung för att skänka värdefulla sportutrustningar till skolor Bangkok, samtidigt som de också följde med coacher från ACC akademin för att leverera deras sessioner till lokala barn.


Spelarna tillbringade deras tid med 50 olika barn när de tränade på olika stationer med dem. Barnen fick träna på passningar, dribblingar, skott och kontroll, innan det var dags för autografer. Chelsea märkta "Here to play, here to stay" delade även ut en goody bag till varje barn med vattenflaskor och mössor. Samsung donerade basketbollar, fotbollar och volleybollar.

"Detta var verkligen bra för mig, för jag kommer när jag var i den åldern och den nivån. Det kändes bra att se leenden i deras ansikten."-sa Chalobah.


När det gäller självaste träningen, så har laget fått stå ut med mycket regn! Igår fick laget träna i Rajamangala Stadium där matchen ska spelas idag, och under den kraftiga monsunregnet fick även Chelsea fansen sitta och kolla på deras hjältar, dock hade fansen en fördel då de hade ett tak över huvudet. Men med flera vattenpölar i gräsmattan hade spelarna det ändå väldigt roligt!Innan träningen hade Drogba andra grejer för sig då han närvarade vid en donation av malaria som försöker att stoppa sjukdomen med nät. Flera nät delades ut till Drogbas stiftelse och en thailändsk organisation av företaget PermaNet som är i samband med Chelseas utländska välgörenhetspartner Right to Play. 

"Alla vet att jag hade malaria förra året, och detta är något som dödar en massa människor i tropiska länder."-förklarade Drogba. 


"Detta är något vi försöker kämpa emot och det bästa sättet är skydd med nät, och detta är något som bör läras ut i alla tropiska länder."-säger Drogba. 

I Bankok brukar många barn få malaria genom myggor, och det är just därför man vill skydda sängen under ett nät som stoppar myggorna. 250 nät donerades till Thailändska organisationen Childcare och mer än 2000 till Drogbas hemstad i Elfenbenskusten. 


Florent Malouda som förbereder sig för fullt mot Thailand all stars berättade att flera spelare kommer få spela längre än de tidigare matcherna. 

"Vår kondition förbättras hela tiden." - sa 31-åringen. 

Malouda förklarade att spelarna fortfarande inte är i den bästa formen ännu, så han tycker att de verkligen behöver dessa matcher. Malouda känner att han redan ser en stor skillnad sen förra säsonger då Chelsea nästan förlorade alla vänskapsmatcherna.

"Den här gånger har vi förbättrats, så detta är ett bra tecken!"-förklarar Malouda.

"Vädret påverkar mig inte så jätte mycket. Jag kommer från franska Guyana, så jag är van vid det här vädret, och under mina semestrar brukade jag spela fotboll med min välgörenhet, så jag är van vid detta."- säger fransmannen.


Ron Gourlay meddelar att Chelsea kommer signera två spelare inom tio dagar, men det har dock inte sagts vilka det lär bli. Det lutar sig åt Romeu och Courtois. Villas-Boas som vill ha Romeu i Chelseas trupp ville inte kommentera för mycket då han uttalade att Romeu ännu inte är en Chelsea spelare, men så här sa bossen:

"Barcelonas B lag hade ett magnifikt åt i Spaniens andra division, de kom trea. Oriol hade en skada under säsongen, men kom tillbaka vid slutet, och fick även tid för att spela för A-laget. Så han är en av de mest lovande unga spelaren som spelar i hans position, så förhoppningsvis kan vi enas över hans personliga villkor. Förhoppningvis kommer han gå igenom medicinsk undersökning."  

När det gäller Courtois, så sa André så här:

"Det är också en fråga om tid, och var han kan utvecklas som bäst, i Spanien eller i ett annat land."

"Den spanska ligan är en extrem konkurrensutsatt liga och Atletico är en stor klubb, men fortfarande är inget bestämt om hans framtid."

"Det är fortfarande ett par dagar kvar innan vi kan bekräfta avtal mellan alla tre parterna." 


Mirror Football uppger att Arsenal kanske är på väg att sno Lukaku ifrån Chelsea. Arsenal har tidigare länkats till Lukaku, men efter att Romelu själv uttalade att han har flera klubbar efter sig, och att han inte är tvungen att signera för Chelsea, blir man ju genast lite orolig.

Dock skriver Sky Sport att Anderlechts general manager Herman Van Holsbeeck har sagt så här: "Om en klubb så som Chelsea betalar det vi vill ha, så kommer han att lämna."

Holsbeeck tror att en flytt till Chelsea är 50/50, samtidigt som han även förklarade att Lukaku inte har bråttom att lämna Anderlecht.


Palermos president Zamparini har klargjort att han vill ha 50 miljoner euro för Javier Pastore. Pastore har nyligen sagt att han inte vill lämna Italien, men just nu ser det ut som att man inte kan garantera något.

"Jag kan inte säga vem som är närmast bland Chelsea, Manchester City och Roma. Jag kan bara klargöra att jag är intresserad av pengar avtal." - har Zamparini sagt i Gazzetta dello Sport.

Sedan fortsatte han: "Vi befinner oss i sista steget just nu, och på tisdag ska vi utvärdera alla bud. Vi kan gå framåt när vi ser vilka bud som är verkliga."

Källor från Italien menar att Chelsea är favoriterna hos Palermo.

/ Rukksar

9 kommentarer:

 1. typiskt arsenal ;/ De hade ingen aning vem lukakau var före vi visade intresse!!

  SvaraRadera
 2. Arsenal ska alltid bli intresserade av unga spelare :/ Tror dock att Chelsea har bättre chans än Arsenal!

  SvaraRadera
 3. Javier Pastore Get You Ass To Stamford Bridge Noow!

  SvaraRadera
 4. - Robyn, Agree! =)

  - Marilyn, Tack så mycket! :D

  SvaraRadera
 5. Pastore är välkommen men inte för en halv miljard..

  En bra match idag också!! :)

  4 matcher, 4 vinster, 9 mål, 0 insläppta! :D

  SvaraRadera
 6. - Är det bara jag som INTE vill se Pastore i Chelsea?! Verkar så.. Nä grattis till dagens vinst vännen! Kul att Bosingwa näta ;)! Han är ju "vår favorit"! Hahaha kram!

  SvaraRadera
 7. Vill själv heller inte se Pastore i Chelsea så du är inte ensam. :)

  SvaraRadera
 8. Hahaha Hoda, Bosingwa kommer alltid vara vår favvo ;)

  Varför vill ni inte se Pastore i Chelsea? :(

  SvaraRadera