lördag 16 oktober 2010

ASTON VILLA 0 CHELSEA 0

Chelsea kunde tyvärr inte ta med sig tre poäng från Villa park ikväll, det blev istället en poäng som bortalaget får ta med sig.

Det var en stark inledning av hemmalaget. Redan efter två minuter kom första chansen från Aston Villa då Stephen Ireland sköt bollen precis utanför stolpen. Bara några minuter efter första chansen kom matchens andra chans som den här gången också var för Aston Villa. Tack vare Cechs räddning med fingertopparna kunde inte Carew sätta in 1-0 för hemma laget. Kakutas miss öppnade upp målchansen för Carew.

Efter bara 12 minuter ersattes Dunne av Clark på grund av behandling. Chelsea hade det väldigt svårt att hålla kvar bollen. I andra sidan av planen tappade Cech bollen då chansen kom ifrån Carew, men den tjeckiske spelaren kunde lätt hålla fast bollen då han hoppade ner och fångade den säkert.

Under 33e minuten kom Chelseas första mål chans då Mikel hittade Essien. Men den här gånen var attacken inte tillräckligt bra för att kunna vinna över Friedel.

Efter första halvlek byttes Kakuta ut mot Zhirkov, och Malouda flyttades till höger. Redan efter två minuter skapade  Malouda och Zhirkov en målchans då Malouda hade korsat bollen hårt och lågt. Collin var inte beredd på det vilket nästan skulle kunna leda till ett självmål för hemma laget. Mikel hittade rätt på Anelka i den 53e minuten men Friedel räddade situationen. Anelka kunde inte sätta in bollen i den 67e minuten. Anelkas skott hittade inte rätt i hans frisparsk situation utan sköts över målet.

Med 15 minuter kvar fick Bosingwa och McEachran komma in i den mållösa matchen. Aston Villas Carew ersattes av Delfouneso.
I den 77e minuten kom en klar chans för Chelsea genom en hörna. Ivanovic hittade bollen med huvudet men prickade inte in den i mål. De fem sista minuterna dominerade Chelsea stort. Flera målchanser kom men ingen av dem prickades in i mål. Med bara två minuter kvar uppstod Chelseas sista chans. Anelka gjorde en liknande miss som Ivanovic missade tidigare genom nick, men den här gången träffade bollen ribban.

The Blues tappade återigen poäng genom en borta match , men samtidigt är det här reslutatet betydligt mycket bättre än förra säsongens 2-1 förlust mot Aston Villa i Villa Park.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ferreira (Bosingwa 76), Ivanovic, Terry (c), Cole; Essien, Mikel, Ramires (McEachran 76), Kakuta (Zhirkov h-t), Anelka, Malouda

Villa (4-4-1-1): Friedel; Beye, Collins, Dunne (Clark 12), Warnock; Downing, Reo-Coker, Petrov (c), A Young; Ireland (Sidwell 84); Carew (Delfouneso 75).