lördag 1 december 2012

WEST HAM 3 CHELSEA 1

Två raka kryss och nu bjuds det även på en förlust efter att Rafa Benitez kom till klubben. Det går inte alls bra, och vi har tappat oerhört viktiga poäng som kommer vara svårt att ta igen. Chelsea började matchen ganska bra då vi såg lite piggare och hungrigare ut. Det var även vi som tog ledningen förts i första halvlek men West Ham blev bara farligare och farligare ju mer klockan tickade, och tillslut vände de på matchen helt och hållet  då det stod 3-1 till hemmalaget istället. Chelseas mål gjordes avJuan Mata medan West Hams tre mål gjordes av Carlton Cole, Diame och Maiga.

Chelsea inledde första halvleken ganska bra. De såg piggare ut, gjorde bättre löpningar och satte bra press på West Ham. Det var inte alls konstigt att vi tog ledningen då vi hela tiden på något sätt befann oss framför West Hams mål. Avslutningarna var fortfarande ganska svaga och det är nog därför det inte bjöds på flera mål från Chelsea under första halvlek. Fastän passningarna också hade förbättrats en aning så var det ju inte helt perfekt, utan vissa svagheter märkte man ju ändå då laget alldeles för lätt kunde passa fel osv. Fernando Torres såg en aning vassare ut, men osäkerheten fanns ju alltid där. Han gjorde däremot fina löpningar och dessutom var det ju jätte fint när han assisterade till Juan Mata som var en av de bästa Chelsea spelarna på planen idag.

Efter halvlek blev West Ham mycket farligare, speciellt när Diame klev in i matchen. Då fick hemmalaget fart på spelet och deras anfall blev mycket aktivare. Chelsea hade svårt att börja hålla kvar bollen och passningarna blev allt sämre. Det blev ombytta roller i andra halvlek och West Ham förtjänar vinsten.

Nytt i startelvan

Benitez gjorde fyra ändringar i dagens startelva. Gary Cahill ersatte David Luiz som var avstängd. Oriol Romeu var tillbaka på bänken då Mikel började från elvan. Juan Mata och Victor Moses fick också starta.

Första halvlek

Efter bara 12 spelade minuter hittade Juan Mata rätt och sparkade in bollen i mål när Fernando Torres hittade rätt på Mata med en fin assist från vänsterkanten.

West Hams Kevin Nolan lyckades dock få in bollen i mål en gång i första halvlek men målet dömdes bort eftersom Atkinson precis hade blåst i pipan på grund av James Collins nerdragning på Branislav Ivanovic.

Andra halvlek

Hemmalaget kvitterade i den 62:a minuten och det var före detta Chelsea spelaren Cole som nickade in bollen.

Efter 72 spelade minuter gjorde Benitez sitt första byte och bytte in Oscar mot Hazard. Sex minuter efter introducerades också Marko Marin in till matchen då Moses hade spelat klart.

I den 86:e matchminuten gav Diame ledningen till West Ham när Cole tog sig förbi Cahill och hittade Diame i boxen.

På övertid sparkar Maiga in 3-1 för West Ham. Maiga lyckades ta sig förbi Ashley Cole, men istället för att prova på skott från första början så passade han vidare till Taylor. Taylors skott räddades dock av Cech men Maiga sparkade in på returen.

West Ham United (4-2-3-1): Jaaskelainen; Demel, Reid, Collins, O'Brien; Noble, Tomkins (Diame h/t); O'Neill (Taylor h/t), Nolan, Jarvis; Cole (Maiga 87).

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole; RamiresMikel Obi; Moses (Marin 78), Mata, Hazard (Oscar 72); Torres.