måndag 10 december 2012

Chelsea förbereder sig inför tävlingen


Träningarna i Japan är i full gång och allt verkar gå galant. Rafa Benitez har fått igång spelarna och de verkar njuta av värmen och att få komma bort från London ett tag.

Under dagens träning (måndag) var Daniel Sturridge, Oriol Romeu och John Terry som är i London inte med. Oriol Romeu har råkat ut för en knäskada och det kan hända att Sturridge flyger till truppen senare under veckan, det är fortfarande oklart om hur det kommer bli.


Chelsea är definitivt ett av de starkaste lagen i tävlingen och anfallaren Fernando Torres tror att Chelsea har en stor chans till att vinna titeln i Yokohama, titeln som betyder mycket för honom.

"Hur många tar inte den här tävlingen seriöst eller ser det som den riktiga VM? Detta är för klubben. Fråga de sydamerikanska människorna. David Luiz visade mig en video på Corinthians fansen som hade samlats på flygplatsen här. Det var fullt med fans som hade åkt till Japan för att stödja laget, så detta är viktigt."-förklarar Fernando Torres.


"Vi kanske inte lägger lika mycket märke till tävlingen i Europa, och för vissa kanske inte detta betyder så mycket, men för mig betyder det mycket. Detta är ingen semester, detta är VM. "-förklarar spanjoren.

Att vinna en tidig titel skulle vart fantastiskt, men däremot kan den här tävlingen inte jämföras med Champions League som vi nyligen åkte ut ur, och det håller Torres med om.

"Det skulle inte täcka CL, det är två olika saker. Det var som en dröm att vinna den förra säsongen och vi ville göra det igen den här gången och bli det första laget som vinner tävlingen två gånger i rad. Att åka ut ur gruppspelet är en stor besvikelse. Inget kan jämföras med CL men vi måste gå vidare, vi är i en annan tävling nu, Europa League, och vi vill vinna den också."

"Nu måste vi glömma bort CL eftersom vi är utslagna, och vi måste fokusera på detta istället. Det finns inte så många chanser till att spela i den här tävlingen, så vi måste ta vår chans. Vem vet om vi kommer kunna spela någon annan gång?"


Chelsea och Corinthians är favoriterna i tävlingen, och det gäller att snabbt komma i form och förbereda sig inför matcherna för det kommer bli tufft. Petr Cech förstår att detta inte är en lätt tävling och han menar att Chelsea är här för göra sitt bästa och för att försöka vinna tävlingen.

"Vi är här för att göra vårt bästa och vinna tävlingen."-säger Petr Cech. 


"Vi måste komma i form så snabbt som möjligt, acklimatisera och anpassa oss till tiden. Jag hoppas på att det hjälper och vi ser framemot matchen."

"Vi måste ta steg för steg."-förklarar målvakten.

"Jag är väldigt glad över att få vara här, det betyder mycket för en spelare om man kan spela i en sådan stor tävling."

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Vilken tid är matchen? Och kmr den att gå att se på nätet?

    SvaraRadera