söndag 18 november 2012

WEST BROMWICH ALBION 2 CHELSEA 1

En borta förlust mot West Brom innebär att vi åker hem med noll poäng. Steve Clarkes West Bromwich vann med 2-1 över Chelsea, och det var hemmalaget som tog ledningen först. Chelsea lyckades utjämna resultatet när Eden Hazard nickade in matchens andra mål. Däremot tog West Brom ledningen igen, och höll kvar den tills domaren blåste av matchen.

Man hade givetvis förväntat sig mycket mer av Chelsea. Ska man vinna ligan så måste man helt enkelt vinna dessa typer av matcher, och för att man ska kunna vinna dessa matcher måste man ha en riktig anfallare som lugnt och säkert kan sparka in bollarna som spelas fram utav våra fantastiska mittfältare. Flera gånger har man fått se hur till exempel Victor Moses tar sig in i boxen men att han sedan inte hittar fram till någon annan som kan sparka in hans passning. Har man däremot inte en riktigt anfallare så kommer det att sluta som det gör för Chelsea just nu, och det är viktigt att förstå hur bra det är att vinna dessa matcher. Förlorar man mot till exempel United och City båda gångerna men vinner resten av matcherna så har men ändå en säker serieledning, men om man däremot till exempel vinner mot de ovanstående nämnda lagen och förlorar mot resten så kommer man inte komma någon vart. Det är dessa matcher man ska vinna sina poäng, det är dessa matcher som leder till en ligatitel. För att ha någon chans i ligan i år måste Chelsea köpa en anfallare i januari.

Förutom att man saknade de offensiva styrkorna så fattades även kreativitet i laget. Det kändes som att spelarna var väldigt trötta och Chelseas spel blev väldigt trögt. Detta ledde till att West Brom hade gått om tid för att samla ihop sig och bygga upp en rejäl mur framför målet. Hemmalaget gjorde ett väldigt bra jobb, de såg till att ta vara på Chelseas svagheter och lät oss inte hitta några luckor eller ytor. Chelseas försvarsspel var inte heller godkänt då motståndarna tog sig igenom alldeles för lätt samtidigt som försvaret saknade samarbete.

Nytt i startelvan

Oscar, Juan Mata och Ramires blev bänkade medan David Luiz ersatte John Terry som är skadad efter Liverpool mötet. Cesar Azpilicueta och Ryan Bertrand som ersatte Ashley Cole fick också starta från Roberto Di Matteos startelva. Daniel Sturridge placerades på högerkanten tillsammans med Victor Moses på vänsterkanten. Oriol Romeu fick spela bredvid John Mikel Obi.

Första halvlek

Bara tio minuter efter att matchen startades igång gjordes det första målet. Det var Shane Long som nickade in bollen efter James Morrisons inlägg medan Chelseas försvar var helt ute och cyklade, speciellt David Luiz.

I den 38:e minuten lyckades Eden Hazard kvittera med pannan efter ett fint inlägg från Cesar Azpilicueta.

Andra halvlek

Matchens tredje mål gjordes i den 49:e matchminuten, och även det här målet gjordes med nickning. Det var dock inte Chelsea som nickade in bollen utan det var West Brom. Odemwingie spikade in slutresultatet för hemmalaget.

I den 62:a minuten gjorde Robbie ett dubbelbyte när han bytte in Oscar och Mata då Romeu och Torres hade spelat klart.

Chelseas tredje byte gjordes i 80:e minuten och det var Ramires som introducerades in i matchen samtidigt som Mikel fick tacka för sig.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Azpilicueta, Cahill, David Luiz, Bertrand; Romeu (Oscar 62), Mikel (Ramires 80); Sturridge, Hazard, Moses; Torres (Mata 62).

West Brom (4-2-3-1): Myhill; Jones, Tamas, Olsson (c), Ridgewell; Mulumbu, Yacob; Odemwingie, Gera (Brunt 69), Morrison (Dorrans 69); Long (Rosenborg 80).