måndag 1 oktober 2012

Nordsjälland vs Chelsea


Tänk att Chelsea är så nära Sverige nu när de befinner sig i Danmark för Champions League mötet mot FC Nordsjälland som för första gången ska spela i tävlingen. Detta blir alltså Chelseas andra match i gruppspelet vilket också är den första bortamatchen. Nordsjällands första match i gruppspelet spelades mot Shakhtar då det danska laget förlorade med 2-0 på bortaplan.


Nordsjälland ligger på tredjeplats i den danska ligan bakom FC Köpenhamn som toppar ligan med sex poäng mer än vår motståndare. De har hunnit spela elva matcher i ligan där de har spelat fram fem vinster och två förluster. Det har rapporterats att det danska laget är skadefri och att alla spelare är tillgängliga. 

Chelsea är givetvis favoriterna i det här mötet och notera att matchen inte ska spelas på Nordsjällands hemmaplan, så det är alltså bortaplan (Parken Stadium) för båda lagen. Chelsea, CL-mästarna, som spelade oavgjort mot Juventus på Stamford Bridge måste se till att vinna det här mötet om de ska kunna samla ihop lite poäng, och jag tror att vi har en ganska säkrad vinst mot Kasper Hjulmands lag.

"Vi känner oss hemma på Parken. Det är den nationella stadion, och vi har spelat bra matcher här och lyft två troféer, så det kommer inte bli några problem."-säger Nordsjällands tränare Kasper Hjulmand.


"Vi ser verkligen framemot den här matchen. Vi är stolta över att vara här, och vår första hemmamatch kommer att bli speciell. Vi är väldigt glada över att spela i Champions League."

"Vi är ett ungt lag - bara tio år gammalt - och vi förbättras sakta. För oss är det viktigt att visa vilka vi är. Detta är det största testet för oss. Chelsea är CL-mästarna och de leder ligan. De är ett av de bästa lagen i världen just nu"


Fastän Roberto Di Matteo är medveten om att Chelsea är favoriterna så tycker han ändå att det är viktigt att hans sida fokuserar, har mest bollinnehav och skapar bra målchanser. Efter en oavgjort match mot Juventus där vi bara vann ett poäng vill tränaren ivrigt vinna det här mötet precis som spelarna och vi supportrar också vill.  

"Det för förmodligen den viktigaste matchen för oss i gruppen eftersom vi spelade oavgjort i den första matchen på hemmaplan, så det är viktigt att vi vinner poäng på bortaplan. Det är en viktig match och jag vill att laget ska vara fokuserad. Det kommer att bli ett starkt lag och det kommer nog göras några ändringar eftersom vi spelade en väldigt intensiv match i lördags. En vinst skulle säkert hjälpa och det är det vi strävar efter."-förklarade RDM.


"Vi vet att det inte finns några lätta matcher i Champions League, speciellt på bortaplan. Det är väldigt svårt och Nordsjölland visade hur bra de är när de mötte Shakhtar då de hade mest bollinnehav. De är inte rädda över att spela deras fotboll och det kommer att bli svårt för oss. Vi är troligen favoriterna men det måste vi visa på planen."

"Vi lägger stor vikt på innehavet och så länge vi har bollen kan motståndarna inte göra mål, så förhoppningsvis ska vi kunna ha mer boll än Nordsjälland och vi ska försöka att skapa chanser, men deras filosofi bygger på innehav så det kommer bli en intressant match."- förklarar Di Matteo.

I lördags fick man inte se någon Frank Lampard på planen när Chelsea mötte Arsenal, men det verkar som att 34-åringen kommer att återvända till startelvan och ha en viktig roll i Danmark.

"Han är en väldigt viktig spelare för oss. Jag har haft konversationer med honom, vilket jag har regelbundet. Jag gillar att utbyta åsikter. Han stödjer laget väldigt mycket när han inte är med och spelar, och när han väl spelar så är han en jätte bra spelare."- säger tränaren.

"Vi är lyckligt lottade över att ha en sådan starkt trupp med jätte bra spelare. Det är viktigt att vi kan använda dessa spelare nu när vi går vidare med ett tajt spelschema."

Vår målvakt Petr Cech anser också, precis som Di Matteo att det är väldigt viktigt att vi vinner mötet mot Nordsjälland. Chelsea som tog ledningen med 2-0 mot Juventus kunde inte hålla kvar Juves nolla när det italienska laget sedan sparkade in två mål. Det är alltså viktigt att ta ledningen och sedan hålla kvar den.

"I början av tävlingen är det viktigt att vinna så många poäng som möjligt, sedan kan man koncentrera sig på andra matcher, det är den ideala situationen."-säger Petr Cech.


"Vi kommer att spela precis så som vi har gjort i våra senaste matcher. Vare sig det är en final eller inte, så måste man vara redo om man vill vinna matcher."

"Detta är Champions League, vi tar varje motståndare på allvar. Vi vill vinna, vi har gjort vår hemläxa, och vi har en idé, men vi vill få in vår stil i matchen."

Matchen ska spelas på Parken Stadium, där Chelsea tidigare mötte FC Köpenhamn i Champions League. Matchen spelas på Parken Stadium så att fler människor kan komma och titta på då det är en stor händelse i Nordsjällands historia.

"Jag gillar att komma hit på grund av passionen."-förklarar 31-åringen.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar