fredag 5 oktober 2012

Luiz och Mikel nöjda med säsongen


Efter vår vinst mot Stoke förra månaden skrev David Luiz på ett nytt fem års kontrakt med Chelsea. Detta bevisar att mittbacken kan se en ljus framtid i londonlaget och att han verkligen vill stanna här och leda laget till ännu mer succé.

"Jag är så glad eftersom det ger mig mer självförtroende till att se framemot framtiden, till att hjälpa Chelsea hela tiden. Jag älskar den här klubben och jag älskar att spela här, så fem år till är en dröm för mig."-förklarar David Luiz som har gjort sex mål i 61 matcher sedan han kom till Chelsea från Benfica 2011.

Hittills har säsongen gått riktigt bra för Chelsea då vi ännu än inte har förlorat i Premier League. Detta leder till att vi leder ligan med 16 poäng före Everton som har 13 poäng.

"Det känns spännande. Vi leder ligan, vi leder gruppen i Champions League och alla är glada just nu."

Chelseas senaste match spelades mot Nordsjälland i Danmark, och det mötet vann vi med hela 4-0. David Luiz låg bakom ett av målen som han gjorde efter en fantastisk frispark.


"Vi spelade en mogen match. Det andra laget hade bra filosofi och en bra tränare, med en bra framtid. Men vi var mogna mot ett nytt lag som vi inte vet så mycket om, och vi väntade och väntade men tillslut gjorde vi det. Efter matchen blev det ett 4-0 resultat utan några insläppta mål, så vi är glada."-förklarar brasilianaren.


Sedan ligan startade igång har mittfältaren John Mikel Obi fått delta i varje match, och det verkar som att han kommer få fortsätta att göra det då han gör sin uppgift på planen utan några problem. Mikel som alltså har fått spela i varje match har givetvis hjälpt laget till den underbara starten vi har haft den här säsongen.

"Jag är glad över hur vi har startat säsongen."-säger Mikel.

"Vi är där vi vill vara. Vi leder ligan och vi är fortfarande obesegrade. Vi vill fortsätta med det och vi leder också i Champions League gruppen. Så säsongen har alltså gått bra och vi vill fortsätta så här."

"När vi spelade mot Newcastle sa jag att det skulle bli ett stort test för oss men vi lyckades besegra dem med 2-0. Det var en bra vinst för oss."

Chelsea har hunnit spela ännu en viktig och svår match i ligan och det var mötet mot Arsenal på Emirates Stadium. Även denna match lyckades Chelsea vinna med 2-1.

"Vi visste att Arsenal skulle ha mer bollinnehav men vi spelade väldigt bra, vi kontrollerade matchen och vi gjorde faktiskt det vi ville göra. Vi är väldigt nöjda med tre poängen."-säger Mikel som ska spela hans 250:e match för Chelsea.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar