torsdag 22 mars 2012

MANCHESTER CITY 2 CHELSEA 1

Chelsea lyckades inte besegra Manchester City på Etihad Stadium efter att hemmalaget vann med 2-1. Det var dock Chelseas Cahill som gav ledningen för bortalaget först i andra halvlek men sedan hittade Aguero (straff) och Nasri målet och vände resultatet vid slutet av matchen. Detta betyder att Chelsea åker hem med noll poäng från Manchester och får hoppas på att ta tre poäng från Tottenham matchen istället om vi fortfarande ska kämpa för fjärde platsen.

Chelseas spel var inte lika spännande och livlig som det spelet vi fick se mot Napoli och Leicester. Vi fick alltså inte se det vi hade förväntat oss och Man City var helt klart det starkare laget. De ljusblåa lyckades ha mest bollinnehav, skapade farligaste chanserna och vann fler bollar än vad Chelsea gjorde. Chelsea hade svårt att bygga upp anfallet då City försvarade rejält bra samtidigt som Chelsea också förlorade många bollar genom slarvigt spel.

Nytt i startelvan

Di Matteo gillade Fernando Torres prestation mot Leicester och lät därför spanjoren få starta från startelvan igen längst uppe på toppen. Raul Meireles fick också starta från startelvan med Mata och Ramires bakom sig. Ivanovic flyttade till höger med Luiz som spelade bredvid Cahill och Cole på vänstern.

Första halvlek

Det var hemmalaget City som inledde matchen starkast och såg vassast ut. Fastän det inte blev några mål under första 45 minutrarna bjöds det dock på en oerhört farlig chans när Nasris skott träffade ribban efter att han tog emot en långboll från Yaya Toure tidigt i första halvlek.

I den 19:e minuten var Ivanovic tvungen att lämna planen på grund av skada, och in kom istället Bosingwa.
Chelseas första farliga chans uppstod i den 21:a minuten när Matas skott kunde ha åkt in i målet när bollen nuddade en City försvarare.

City hade en annan het chans i den 28:e minuten när Lampards felpass hamnade hos Balotelli. Anfallaren kontrade men sköt utanför målet i situationen ensam mot Cech.

Andra halvlek

Andra halvlek inleddes återigen av en farlig City och Nasri hade återigen en ribbträff. I den 57:e minuten gjorde Di Matteo hans andra byte då han bytte ut Meireles mot Essien.

I den 59:e minuten lyckades Chelsea spräcka nollan efter en hörna av Mata som Cahill sparkade in. Bollen touchade dock på Yaya Toure innan den åkte in i Harts mål.

Torres som inte lyckades lysa upp lika mycket som han gjorde i Leciester matchen fick lämna planen i den 72:a minuten när Didier Drogba istället fick kliva in. Spanjoren såg inte glad ut när han klev av från planen och han hade hoppats på att få stanna kvar och spela klart hela matchen.

Fyra minuter efter bytet kvitterade City när Zabaletas skott blockerades med Essiens båda händer som var uppe i luften. Aguero klev fram till straffpunkten och sparkade in 1-1. I den 85:e minuten tog City ledningen när fransmannen Nasri sparkade in bollen förbi Cech efter en fin passning från Tevez.

Matchen blåstes av efter fyra tilläggsminuter.

Chelsea (4-3-2-1): Cech; Ivanovic (Bosingwa 19), Cahill, D Luiz, Cole; Mikel, Lampard (c); Ramires, Meireles (Essien 57), Mata; Torres (Drogba 72).

Man City (4-4-2): Hart; Zabaleta, Richards, K Touré, Clichy; Silva (Dzeko 74), Y Touré, De Jong (Tevez 65), Nasri; Agüero, Balotelli (Barry h-t).