söndag 25 mars 2012

CHELSEA 0 TOTTENHAM HOTSPUR 0

Chelsea spelade 0-0 mot Tottenham på Stamford Bridge vilket direkt inte var det resultatet vi hade hoppats på. Tottenham som ligger före Chelsea på tabellen är nog nöjda med ett poäng från bortaplan, men vi som måste ta fjärde platsen ifrån Spurs för att kunna tävla i Champions League, kan inte vara lika nöjda som Harry Redknapps sida.

Chelsea inledde matchen och var det starkaste laget under första halvlek fastän det inte bjöds på riktigt vassa chanser från hemmalaget. Chelsea var för slöa med bollen och det kändes som att bollen aldrig riktigt kom fram till de farligaste områdena. Andra halvlek inleddes också av Chelsea men efter ett tag kom Tottenham in i matchen och såg till att börja utmana och i de 20 sista minutrarna av matchen hade bortalaget tagit över rejält mycket.

Tottenhams starkaste punkt under matchen måste nog vara försvaret. Harry Redknapp hade lyckats ställa upp en oerhört tät backlinje som Chelsea hade svårt att komma igenom. Chelseas taktik mot Tottenham var djupledsbollar, men inte en enda boll sparkades in i målet och spräckte nollan.

Startelvan

Kapten John Terry var äntligen tillbaka igen och placerades i backlinjen vilket gjorde så att David Luiz hamnade på bänken. Jose Bosingwa fick också starta från elvan på grund av Branislav Ivanovics skada. Både Michael Essien och Daniel Sturridge startade medan Fernando Torres startade från bänken då Didier Drogba började från elvan.

Första halvlek

Några riktigt farliga chanser uppstod inte tidigt i första halvlek tills situationen då Chelsea skulle kunna få straff spark när Frank Lampard fälldes ner i straffområdet. Lampard som tog emot en fin djupledsboll fälldes ner när William Gallas ben kom emellan mittfältarens ben, men domaren friade och protesterna från Frank ignorerades.

Första halvlek innehöll sedan lite små chanser från till exempel Sturridge och Adebayor, men den första riktiga målchansen uppstod strax innan pausen. Det var Tottenham som var nära på att ta ledningen när Modric sparkade in bollen till Van der Vaart från högerkanten. Van der Vaarts avslut, det vill säga skott, räddades av Petr Cech efter en superräddning. Van der Vaart fick dock tillbaka bollen i returen men Ashley Cole bröt sig in och räddade skottet. Det tog inte slut här, utan bollen som räddades av Cole åkte rakt upp i luften och nickades nästan in av Adebayor men bollen åkte över ribban.

Andra halvlek

Halvleken inleddes med en Chelsea chans när Drogba spelade fram bollen till Sturridge vars skott åkte förbi Brad Friedels målet. Inte långt efter var det Tottenham som hade en målchans när Walkers skott gick i målnätet.

I den 59:e matchminuten gjorde Di Matteo det första Chelsea bytet då David Luiz byttes in istället för José Bosingwa.

Efter 72 spelade minuter fick Chelsea frispark från 25 meters avstånd. Juan Mata klev fram till bollen och sköt in den i stolpen. Detta var Chelseas hetaste chans under hela mötet.

I den 75:e minuten gjordes det andra bytet då Di Matteo bestämde sig för en offensivare Chelsea. Fernando Torres fick kliva in på planen när Essien klev av.

Sju minuter efter bytet hade Spurs en mycket het chans när Adebayor fick ett friläge. Anfallaren tog sig förbi en framrusande Cech och försökte sparka in bollen som räddades av hjälten Gary Cahill med en glidtackling. Bollen åkte ut till hörna, och den bollen lyckades Bale nicka in i ribban, men returen nickades över av Saha.

Det sista Chelsea bytet gjordes i den 88:e minuten. Sturridge lämnade planen för Salomon Kalou. Bytet ändrades dock inte på Chelseas anfall, utan de sista minutrarna användes till frispark och hörna för Tottenham.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Bosingwa (David Luiz 59), Cahill, Terry (c), Cole; Essien (Torres 75), Lampard; Ramires, Mata, Sturridge (Kalou 88); Drogba.

Tottenham (4-3-3): Friedel; Walker, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto; Modric, Parker (c), Sandro (Livermore 75); Van der Vaart (Saha 75), Adebayor, Bale