onsdag 1 februari 2012

SWANSEA 1 CHELSEA 1. Välkommen Kevin De Bruyne och Patrick Bamford. Philip Prosenik lämnar Chelsea och Milan Lalkovic lånas ut


Det blev knappt ett poäng igår mot nykomlingarna Swansea men Chelsea lyckades kvittera i övertid. Chelseas prestation imponerade inte alls, och att laget nästan höll på att förlora förvånar mig absolut inte, men ändå känns det väldigt tråkigt att man ska behöva se en sådan prestation mot en nykomling i Premier League.  Vi ligger fortfarande kvar på fjärde plats med 42 poäng, men att ta sig upp ett till steg är nog ganska så svårt just nu eftersom Tottenham har sju poäng mer än Chelsea. Under Chelsea kan vi hitta Liverpool som har 38 poäng, alltså fyra poäng mindre än oss, men om vi ska säkra fjärde platsen ännu mer så är det nog bäst att vi ser till att vinna nästa match.


Eftersom John Terry inte var med i matchen var man nästan helt säker på att Gary Cahill skulle få chansen, men Villas-Boas valde att låta honom sitta kvar på bänken under hela matchen. Det var istället Branislav Ivanovic som placerades bredvid David Luiz medan Bosingwa flyttade till högerkanten. På mittfältet valde portugisen att låta Malouda få börja istället för Essien.

Blues hade svårt att utmana och bollen passades fel väldigt ofta. Antingen passade man fel så att Swansea tog över eller så lyckades Swansea vinna bollen från Chelsea spelarna. Framför Swanseas spel var Chelseas spel väldigt slö, men nykomlingarna tog för sig och körde ett snabbt spel.

Framför målet var Chelsea väldigt svaga då det bjöds på osäkra och slarviga skott. Självaste strukturen saknades i Chelseas spel och det kändes som att spelarna inte visste vad de skulle göra för att bygga upp något fint.

Brendan Rodgers sida inledde matchen väldigt fint då de genast skapade chans efter chans. Chelsea fick däremot vänta till 12:e minuten innan Daniel Sturridge heta skott åkte förbi målet. Swansea var helt klart det vassare laget under första halvlek, men för Chelseas del var det mest lösa och osäkra skott som gällde.

I den 39:e minuten tog hemmalaget ledningen efter ett oerhört fint mål av före detta Chelsea spelaren Scott Sinclair som gjorde hans sjunde mål för säsongen efter Grahams frispark.

I andra halvlek hade Chelsea kommit igång en aning, men det räckte fortfarande inte till eftersom vi fortfarande inte fick se några heta chanser.

I den 64:e matchminten bytte Villas-Boas in hans första spelare och lät Michael Essien kliva in och Oriol Romeu kliva ut. Essien hade dock en ganska så farlig chans redan i hans första touch på bollen, men hans skott åkte tyvärr över Vorms mål.


Vid slutet av matchen blev det mer och mer Chelsea. Varje Chelsea spelare försökte att kvittera och laget försökte att hitta Vorms mål genom alla olika vägar. För att få mer anfall i Chelsea bestämde sig bossen att byta in Romelu Lukaku mot Florent Malouda när det bara var tio minuter kvar att spela.

Fem minuter efter bytet fick Chelseas Ashley Cole ett rött kort emot sig efter hans andra gula kort som han fick när han tacklade Dyer.


I övertid lyckades Chelsea äntligen att kvittera och det José Bosingwa blev tillslut Chelseas matchhjälte. Bosingwas skott som troligen var menat till en kross boll lyckades nudda Taylor som stod i straffområdet framför Vorm. Bollen ändrade riktning och åkte in i målet. 

Chelsea (4-3-3) Cech (c); Bosingwa, Ivanovic, D Luiz, Cole; Meireles, Romeu (Essien 64), Malouda (Lukaku 79); Sturridge, Torres, Mata.

Swansea (4-2-3-1) Vorm; Rangel, Caulker, Williams (c), Taylor; Britton, Allen; Dyer, Sigurdsson (Augustien 66), Sinclair (Moore 77); Graham.

Pst.. Torres är fortfarande mållös... 

Villas-Boas och Petr Cech efter matchen:



                                                             ***


Välkommen till klubben Kevin De Bruyne! Vi kommer dock inte få se mycket av Kevin i Chelsea nu när han lånas ut till hans före detta klubb KRC Genk i Jupiler League direkt. Men där kommer han inte stanna alltför länge eftersom han kommer tillbaka till London efter sommaren igen. 

"För tre år sen spelade jag fotboll med unga killar i Genk, men nu signerar jag för Chelsea, det är nästan omöjligt, en sann dröm går i uppfyllelse."- sa den nysignerade De Bruyne.

"I Genk har jag spelat som vänster mittfältare men när jag var yngre spelade jag som en offensiv mittfältare. Jag är en kreativ fotbollspelare med två bra fötter, speciellt den högra foten. I Genk skapar jag chanser för laget.".

De Bruyne, född i Drongen som ligger i nord-västra Belgien signerade för Genks ungdomsakademi när han var 14 år efter att ha tränat med Gent från 12-års åldern. Vid slutet av säsongen 2008/09 gjorde han sin första debut för Genk och säsongen därefter blev han genast en viktig spelare i startelvan. Den här säsongen har wingern lyckats göra fem mål och 16 assister i 22 matcher. 

Bruyne gjorde hans första debut för det Belgiska landslaget i augusti 2010 då de förlorade mot Finland med 1-0. 

Den 20-åriga Kevin är nu Chelseas tredje belgiska spelare bland Thibaut Courtois som är utlånad till Atletico Madrid och Romelu Lukaku. 

"Jag pratade med Romelu i måndags, jag skickade ett meddelande till honom men han åkte för att möta Swansea. Thibaut är i Atletico men jag har pratat med han innan i landslaget."

Kevin är en spelare som redan har fått spela i Champions League och lyckades spela i fyra av de sex matcherna i gruppspelet den här säsongen. Eftersom både Genk och Chelsea spelade i samma grupp har Kevin fått möta Chelsea två gånger. 


"När jag spelade i London var det väldigt svårt för oss, vi hade inte en chans. Vi spelade mycket bättre hemma och på hemmaplan kunde jag visa att jag spelar bättre. "- berättade Kevin.

Kevin lånas alltså ut för sex månader så att han ska kunna få mer speltid och erfarenheter innan han kommer tillbaka till Chelsea nästa säsong. Det är däremot fortfarande inte planerat om han ska stanna kvar nästa säsong eller om han ska lånas ut igen, men han kommer i alla fall börja att träna på Cobham med laget innan man fattar ett beslut nästa säsong.


En annan spelare som vi får välkomna är den 18-åriga tonåringen Patrick Bamford från Nottingham Forest. Patrick kommer få börja spela för Chelseas reservlag som tränas av Dermot Drummy.

Det här är en spelare som fick göra hans debut för Forests A-lag 2011 som avbytare mot Cardiff City, och har sammanlagt fått spela två gånger för Forests A-lag. I försäsongen lyckades 18-åringen göra hat-trick mot Chelseas ungdoms lag i en vänskapsmatch, och på sistone har man fått se fina mål från Bamford i FA Youth Cup där han gjorde fem mål mot Wigan innan han gjorde fyra mål mot Southampton förra veckan. Eftersom Patrick redan har spelat i FA Youth Cup med Forest, kommer vi inte få se han i samma tävling som Chelsea spelare den här säsongen. 

                                                           ***


Samtidigt som vi välkomnar Bamford och De Bruyne får vi även säga adjö till Prosenik och Lalkovic då ena hamnar i Milan och den andra lånas ut.

Ungdomslagets anfallare Philipp Prosenik har signerat ett avtal med det italienska laget AC Milan. Den 18-åriga Prosenik kom till Chelsea  från Rapid Vienna år 2009, men har haft en hel del skador i Blues. 

Anfallaren har totalt fått spela fem gånger för reservlaget efter att han inte lyckades få en permanent plats där. För ungdomslaget har han spelat 24 gånger medan han har hittat målet fem gånger. Lycka till Prosenik!


Reservlagets anfallare Milan Lalkovic har lånats ut till den holländska klubben ADO där han stannar till 30:e juni. Detta är andra gånger Milan lånas ut den här säsongen efter att han lånades ut till Doncaster tidigare under säsongen. 

20-åriga Milan har varit en nyckelspelare i Chelseas reserv, och vi får hoppas på att han får en bra tid i ADO innan han kommer tillbaka igen. Lycka till Lalkovic!

                                           ***

Datumet för matchen mot Birmingham City i FA-Cupen är nu fastställd. Chelsea möter Birmingham den 18:e februari på hemmaplan i femte omgången.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar