söndag 26 februari 2012

CHELSEA 3 BOLTON WANDERERS 0

Äntligen vinst! Det var David Luiz, Didier Drogba och sist men inte minst Frank Lampard som hittade målet och såg till att vinna tre viktiga poäng på Stamford Bridge mot gästande Bolton. Roman Abramovich som satt och tittade på hans lag fick tillslut lämna SW6 med ett leende på läpparna efter vinsten. Romans leende betyder tusen ord för laget och André Villas-Boas som har hängt löst ett tag.

Chelsea hade helt klart full kontroll över de 90 spelade minutrarna, men man fick ändå vänta tills andra halvlek innan Chelseas nolla spräcktes efter att Villas-Boas tog ett snack med laget och peppade dem till vinst i omklädningsrummet innan de klev in på planen igen. I första halvlek hade Chelsea chanserna, men avslutningarna var inte direkt perfekta, för om de skulle vara perfekta skulle Villas-Boas sida kunna spräcka nollan ännu tidigare.

Laget bjöd på fina löpningar från både sidan och mitten. Spelarna var aktiva och samarbetade på ett bra sätt när de startade ett anfall. Chelsea lyckades vinna viktiga bollar från mittfältet som de oftast såg till att hålla kvar ända fram till straffområdet. Framme vid straffområdet bjöds det på fina skott vilket är ett tecken på att laget på något sätt har förbättrat självförtroendet en aning samtidigt som de ibland också försökte att bygga upp anfallet via passningar.

Många spelare i Chelsea såg piggare ut än vad de har gjort under senaste tid så som Frank Lampard och Didier Drogba. Att dessa två spelare var aktiva och pigga ledde till bättre offensivt spel. Förutom Lampards mål var hans löpningar och taktiska spel väldigt bra. Drogba ska också ha extra cred för hans fantastiska styrka och vilja. Anfallaren hade nytt liv och han gjorde allt för att hitta målet. Notera att det inte bara är dessa två spelare som ska ha applåder för deras prestation.

Bollinnehavet var Chelseas, och det var i få situationer som Bolton hade bollen vid deras fötter. Inga riktigt farliga chanser dök upp från bortalaget, men de ska ändå vara nöjda över deras defensiva spel i den första halvleken. Chelseas försvar skötte jobbet bättre än vad de gjorde mot Napoli.

Nytt i laget

Chelsea hade tre ändringar från matchen mot Napoli. Ashley Cole var tillbaka i hans position igen istället för Jose Bosingwa. Kapten Frank Lampard och Michael Essien ersatte Florent Malouda och Raul Meireles.

Första halvlek

Chelsea inledde matchen med mest bollinnehav och i den fjärde minuten kom matchens första riktiga chans när Daniel Sturridge lyckades hitta Boltons lucka, men anfallarens skott åkte rakt in i Adam Bogdan. Inte långt efter var det Sturridge som levererade en fin boll till Lampard, men vinkeln hindrade till en 1-0 ledning.
Efter 20 spelade minuter var Chelsea nära på att ta ledningen igen, och den här gånger var det Matas kross som både Drogba och Sturridge försökte att få tag på.

Sturridge fortsatte att utmana i matchen samtidigt som Cole också försökte hitta målet, men skottet med Coles vänstra fot åkte förbi Bodgans stolpe.

Bolton som om och om igen fick se till att inte låta Chelsea ta ledningen rensade oftast bort bollen till hörna. Chelsea som fick ett antal hörnor under första halvlek kunde direkt inte göra något av dem.

Andra halvlek

Villas-Boas gjorde inga byten direkt efter pausen utan samma startelva klev in på planen igen, men den här gången var laget mycket bättre. Halvleken inleddes med ett Chelsea mål som David Luiz sparkade in efter att han avancerade i straffområdet. Ett säkert skott från David Luiz gav alltså Chelsea ledningen efter pausen.

Efter Chelseas mål var dock Bolton nära på att utjämna resultatet när Reo-Cokers provade med skott. Men Chelsea blev bara farligare och farligare, och backen Luiz var nära på att hitta målet igen när han han nästan nickade in Matas hörna som räddades vid mållinjen av Miyaichi.

Chelsea var återigen nära på att dubbla ledningen och nu var det Drogba, men ivorianens boll nuddade tyvärr ribban. I den 60:e minuten fick Drogba äntligen göra hans mål när han nickade in Lampards hörna fint och säkert.

Blues fortsatte att anfalla och var ute efter ett tredje mål. Båda mittfältarna Essien och Lampard försökte att hitta Boltons mål. Med 15 minuter kvar i klockan gjorde Villas-Boas ett byte när han bytte in Fernando Torres istället för den småskadade Drogba som klev av planen.

Tre minuter efter bytet gjorde Lampard det efterlängtade tredje målet för Chelsea. Det var efter Juan Matas kross som Lampard dundrade in matchens tredje och sista mål. Detta var Lampards 150:e mål i ligan och 125:e mål i Chelsea tröjan.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Ramires (Mikel Obi 87), Essien, Lampard ©; Sturridge (Kalou 79), Drogba (Torres 75), Mata.

Bolton (4-3-3): Bogdann; Wheater, Steinsson, Ricketts, Ream; Reo-Coker ©, Pratley, Muamba; Tuncay (Eagles 74), Ngog (Sordell 65), Miyachi.

"Det var en annan formation i matchen mot Napoli där vi hade två defensiva mittfältare framför försvaret och med Mata mellan linjerna. Idag var vi tillbaka med normala 4-3-3 med färska ben på planen."

"Lamps tävlade alltid om en plats efter att han kom tillbaka från skadan, han fick hans chans idag och han spelade fantastiskt bra."

"Hans har presterat och hade en fantastisk match. Det är sex spelare som tävlar om tre positioner, och med number 10 är det sex för två. Dessa beslut är till nytta för laget."