måndag 30 januari 2012

Birmingham City i FA-Cupen. Nytt om Ramires skada. Nytt om Pepe, Bamford och Hazard


Nu är lottningen inför femte omgången i FA-Cupen klar och Chelsea får möta Championship laget Birmingham City. Chris Hughtons Birmingham som ligger på sjunde plats i Championship lyckades ta sig vidare i FA-Cupen efter vinsten mot Sheffield United med 4-0 i lördags. Matchen mellan Chelsea och Birmingham kommer att spelas 18/19:e februari.

Sist vi mötte Birmingham i FA-Cupen var 2005 på Stamford Bridge i fjärde omgången då Chelsea vann med 2-0 efter mål från Robert Huth och John Terry. Sammanlagt har dessa två lag mötts åtta gånger i FA-Cupen.

                                                       ***


Ramires som skadade sig i lördags matchen mot QPR kan vara borta från tre till fyra veckor då mittfältaren har skadat ligamentet på hans högra ben.

Ramires har varit en viktig spelare i Chelseas mittfältet, så det är oerhört synd att vi får spela utan en sådan spelare då han bland annat troligen kommer att missa de två viktiga matcherna mot Manchester United och Napoli.

"Vi använde Florent Malouda i mittfältet, vi har Frank Lampard och John Obi Mikel som kommer att återvända. Vi har tillräckligt med spelare för att ersätta Ramires. Om vi låter Malouda spela på mittfältet har vi ändå sex andra mittfältare utan Ramires."- sa Villas-Boas.

                                                        ***


People.co.uk rapporterar att André Villas-Boas planerar att köpa Real Madrids Pepe eller "bad-boy" som han nu kallas.

Real Madrid ska nu kunna tänka sig att sälja Pepe efter hans beteende under de två El Clasico matcherna i Copa Del Rey då han till exempel stämplade Barcelonas Messi på handen. Real presidenten Florentino Perez ska alltså vara trött över hans beteende då de anser att han förstör klubbens rykte, och detta är en stor anledning till att den spanska klubben kan tänka sig att sälja 28-åringen.

Chelsea kommer att övervaka situationen, och om det visar sig att allt ser likadant ut, kommer en överenskommelse ske efter EM 2012.


DailyMail skriver att Chelsea har erbjudit 1 miljon pund för Nottingham Forests 18-åriga Patrick Bamford. Blues ska också kunna tänka sig höja upp priset lite mer och betala 1,5 miljoner pund om det blir så att Nottingham kräver mer.


Den 21-åriga Lille spelaren Eden Hazard som är länkad till Chelsea, Manchester United och Tottenham har sagt att han kommer spela fotboll i England nästa säsong.

"Det är inte möjligt att jag lämnar i januari. Så som jag har sagt, jag kommer att avsluta säsongen i Lille då vi fortfarande kan vinna en titel." - säger Hazard till Canal Plus.

"Jag kommer att hamna i England eftersom fotbollsstilen där borta passar mig bättre och det är där jag kan lära mig som mest."

                                               ***

PS: Alex har lämnat Chelsea för PSG, men ett längre inlägg om honom kommer att publiceras om några dagar!


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar