tisdag 27 december 2011

Villas-Boas- ingen Premier League titel. Juan Mata besviken efter resultatet. Nytt om Drogba, Pereira, Malouda, Cahill och McEachran


Det oavgjorda resultatet efter matchen mot Fulham leder till att Chelsea ligger långt efter Manchester City som leder med hela 45 poäng i ligan. Efter ett par förluster och ett par kryssade matcher verkar det som att det inte kommer bli en liga titel den här säsongen då poängsskillnaden helt enkelt är för stor. Chelsea har dock fortfarande kvar fjärde platsen tack vare Arsenals 1-1 resultat mot Wolves.

Efter den tredje raka kryssen kan nu även självaste tränaren Villas-Boas erkänna att det kanske inte blir någon liga titel tillslut och att man inte borde leva i falska förhoppningar:

"Just nu är nog Premier League över för oss."

"Man måste bedöma saker och ting så som de är. Det är ingen stor drama i termer av hur vi ser på saker. Men man måste vara tillräckligt verklig, man kan inte leva i falska förhoppningar när gapet är för stort."

Villas-Boas menar att det blir extra svårt nu när Chelsea har tappat värdefulla poäng medan Man City och Man United vinner i stort sett match efter match med flera mål.

"Man kan inte säga att det är omöjligt men vi måste fokusera på vår position just nu och göra en riktig bedömning."

I matchen mot Fulham fick vi inte se Branislav Ivanovic eller Mikel eftersom båda spelarna skadade sig mot Tottenham, men Villas-Boas har meddelat att vi tydligen kommer få se Ivanovic på planen snabbare än Mikel.

"Branislav Ivanovic kommer att komma tillbaka snabbare än Mikel. Vi tror att han ska kunna komma tillbaka mot Portsmouth och det är inte omöjligt för Mikel heller men det kan vara för tidigt."

                                                      ***


Juan Mata lyckades göra det enda Chelsea målet mot Fulham i måndags. Målet gjordes i andra halvlek vilket var Matas femte mål för säsongen. Fastän han lyckades hitta målet är han ändå besviken då hans riktiga mål var som precis de andra spelare och Villas Boas, att vinna matchen och få tre poäng.

"Mitt mål var inte tillräckligt och vi var väldigt besvikna med poängen eftersom vi behövde tre poäng."-sa Mata efter matchen.

"Vi hade så många chanser till att göra mål, särskilt i de 15 sista minuterna med Fernando, med Didier och med Raul, men det var inte tillräckligt. Deras målvakt gjorde många bra räddningar så grattis till honom."

"Vi försökte att flytta på bollen snabbt men det är svårt när det andra laget har en massa spelare bakom bollen, och det var svårt att hitta ytor."

"Vår nästa match är en till match som vi måste vinna, men Aston Villa är ett mycket bra lag. Vi ville vinna våra sex poäng i våra två hemma matcher men vi fick ett poäng mot Fulham, och vi hoppas på att vinna tre poäng mot Aston Villa."

Fernando Torres fick starta från startelvan mot Fulham, men anfallaren lyckades däremot inte göra några mål. Precis som alla andra tycker även Juan Mata att Torres ändå hade en mycket het chans i början av matchen.

"Fernando hade en bra chans i första halvlek men målvakten räddade. Fernando jobbar hårt varje dag under träningarna och målen kommer att komma snart. Fernando kan alltid göra mål, och jag är säker på att han kommer göra en massa mål för Chelsea."

                                                         ***


Enligt rapporter kan Didier Drogba vara på väg att sällskapa Nicolas Anelka i Kina. Vi vet ju redan att Anelkas nya klubb Shanghai Shenhua är intresserade av ivorianen, men nu är det ett annat kinesiskt fotbollslag som har har visat intresse.

Kinesiska Super League mästarna Guangzhou Evergrande är det nya laget som köar, och vill bygga upp deras lag så att de kan bli starkare nu när de har tagit sig till Asian Champions League.


Mirror Football skriver att Chelsea vill ha Portos Alvaro Pereira för att sätta lite mer press på vänster backen Ashley Cole. Pereira är en spelare som både kan spela som vänster mittfältare och vänster back.

Chelsea har sedan sommaren visat intresse för Pereira men då begärde klubben 25 miljoner pund vilket inte var rimligt för Chelsea.

Villas-Boas har sagt så här: "Vi var nära på att säkra Alvaro Pereira. Det är normalt att Chelsea länkas till Porto men att vrida det till verklighet är en annan sak."


Det har skrivits om att Florent Malouda kanske är på väg till det franska laget Anzhi Makhachlaka då Chelsea planerar att signera Kaká från Real Madrid för 22 miljoner pund, men nu säger Malouda att han inte vill hamna i Ryssland.

"Jag kunde inte ens uttala namnet på klubben."

"Jag vet inte vart ifrån dessa rykten har kommit när det inte ens har någon verklig bas."

"Jag, jag är någon som föredrar öppenhet. Jag har inget att dölja, så jag berättar sanningen."

Daily Mail skriver dock att Malouda även har sagt så här:

"Jag är inte nöjd med min speltid. Det är för lite jämfört med min ambition, så om det är nödvändigt kommer jag att gå."


Det verkar som att det kan ske en förhandling mellan Chelsea och Bolton så snart som möjligt för Gary Cahill. Förra veckan erkände Villas-Boas att det finns ett intresse för försvararen, och det är en försvarare som Chelsea är ute efter just nu. 
"När det gäller försvaret så försöker vi att avsluta en affär [för Gary Cahill] men jag tror inte att vi kommer göra mycket mer än så, kanske en till spelare."- sa Villas-Boas. 
"Centrala försvaret är vårt första prioritet och vi ska försöka att lösa detta så snart som möjligt. Vi hade samtal med Bolton men det betyder inte att han är vårt enda mål."-förklarade Villas-Boas.


Sky Sport rapporterar att Josh McEachran kommer få veta om han ska lånas ut eller inte den här veckan. Swansea är fortfarande favoriterna, men det finns intresse från Bolton, Aston Villa och Fulham."

"Jag ska prata med klubben den här veckan. Jag hoppas på att få ett svar då."- sa Josh till london24.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar