söndag 23 oktober 2011

QUEEN'S PARK RANGERS 1 CHELSEA 0


Chelsea har förlorat mot nykomlingarna Queen's Park Rangers. Allt gick fel i matchen, det var inget som gick rätt. Chelsea hade med sig en dålig anda, och QPR fansen såg till att göra det ännu svårare för Chelsea. Där satt QPR fansen och skrek ut en massa fula ord, och var överdrivet elaka. Det var en äcklig stämning på Loftus Road.


Innan domaren blåste i pipan för slutsignalen hade alla Chelsea spelare som var på planen tagit emot varsitt gult kort, förutom målvakten Cech som fick klartecken av Villas-Boas för att springa fram till QPR:s mål och försöka nicka in den sista chansen innan slutsignalen. Men inget fungerade, och Chelsea fick kliva av från planen med noll poäng från derby matchen. Den här matchen var stressig, och där båda lagen var nästan alltid  irriterad över något.


Chelsea blev riktigt irriterad efter att Helguson sparkade in straffmålet redan i den 9:e matchminuten. Domaren bestämde sig för att döma straff när David Luiz puttade lite lätt på Helguson, men egentligen behöver detta inte alls vara straff. Däremot måste David Luiz ta och skärpa sig rejält mycket, för det var en ganska så onödig putt som egentligen inte behövdes.

Hos QPR hade irritationerna redan börjat när Heidar Helguson bestämde sig för att ta straffen samtidigt som Adel Taarabt var helt bestämd på att ta den, och detta ledde till lite tjafs mellan lagkamraterna.

QPR började matchen med ganska mycket press på Chelsea och hade ett väldigt tätt försvar som gjorde så att det blev svårt för Chelsea att komma igenom muren. Hemmalaget var också väldigt bra på att läsa av bollen vilket ledde till att Chelsea oftast tappade den när ett anfall var på gång.


Chelsea fortsatte ändå att anfalla och försöka skapa farliga chanser, men i den 32:a minten kom det en stor överraskning när domaren tog upp det första röda kortet i matchen och bad Bosingwa lämna planen. Domaren ansåg att Bosingwa hade fällt ner den före detta Chelsea spelaren Wright-Phillips när han var på väg att göra mål, men jag anser att detta var fel och att det var Bosingwa som ändå skulle hinna fram till bollen först. André Villas-Boas hade inga val än att byta ut Sturridge och fylla på backlinjen med Ivanovic i den 36:e matchminuten.


Vi behövde bara vänta fem minuter till innan domaren tog ut det andra röda kortet i matchen efter Bosingwas utvisning. Den här gången var det Didier Drogba som gjorde en tackling med dobbarna före på Taarabt. Det finns många liknande situationer då domarna har nöjt sig med ett gult kort, men dagens domare var inte lika mild och tog ut det röda kortet direkt. Det var en farlig tackling, och jag är inte förvånad över att domaren gjorde det han gjorde. Däremot är jag väldigt förvånad över Drogbas attityd som han visade mot Mikel när han klev av planen, vilket jag verkligen inte tycker passar in i Chelsea. Drogba gjorde heller inte något speciellt under den tiden han spelade idag.


Villas-Boas var tvungen att göra ett nytt byte på grund av den nya utvisningen, och den här gången fick Juan Mata kliva av och in kom Nicolas Anelka.

Det kan inte bli en mycket sämre första halvlek än den vi fick se idag, det sved verkligen i hjärtat, och man visste helt plötsligt att en vinst inte var lika nära längre. Utan nu hade laget ett berg att bestiga för att vinna de tre viktiga poängen med två man mindre.

I andra halvlek delades det ut gult kort efter gult kort. Varje Chelsea spelare tog emot varsitt och däremellan fick även QPR ett par gula.

Eftersom QPR fick en sådan lätt straff så förväntade man sig även att Chelsea skulle få det när Frank Lampard och David Luiz fälldes ner, men domaren var hård och ignorerade situationerna. Jag tycker att det var oerhört orättvist av domaren, och jag tycker att han borde få den kritik han förtjänar.


Det tredje Chelsea bytet gjordes i 72:a minuten när bossen bestämde sig för att ta in Malouda och ta ut Meireles.

Chelsea hade däremot flera chanser och var det bästa laget på planen fastän de hade två män utvisade, medan QPR kämpade med att försvara The Blues, så det ska vi vara väldigt nöjda över. Chelsea slutade aldrig att kämpa och hade mest bollinnehav. Här handlade om två uppgifter hos alla spelare, vanligtvis brukar en anfallare koncentrera sig på att anfalla och en försvarare på att försvara, men i den här matchen var alla spelare tvungna att koncentrera sig på två saker, så kan ni tänka er vilken press spelarna hade över sig? De ska ändå ha applåder för vad de gjorde i andra halvlek! Chelsea kämpade tills domaren blåste av matchen, och hade även mycket farliga chanser ett par gånger.

Med nio män på plan blir det betydligt mycket svårare att flytta fram bollen, och processen att komma fram till målet tar också längre tid, så vad QPR gjorde var att de kunde följa efter Chelseas passningsspel och rensa precis när det började bli farligt. Så om till exempel Chelseas anfall började på högra sidan kunde QPR spelarna som befann sig på andra sidan springa dit snabbt och rensa eftersom Chelsea inte kunde få igång det snabba passningsspelet.

Queens Park Rangers (4-4-2): Kenny; Young, Hall, Ferdinand, Hill; Barton (c), Derry, Faurlin, Wright-Phillips; Helguson, Taarabt (Smith 61).

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, David Luiz, Terry (c), Cole; Meireles (Malouda 71), Mikel, Lampard; Sturridge (Ivanovic 35), Drogba, Mata (Anelka 45+1).


Villas-Boas är nöjd med hans grabbar, däremot är bossen väldigt besviken över domaren och anser att han inte fattade rätta beslut varje gång. Det är inte bara straffsparken som bossen har reagerat sig på utan han tycker att domaren gjorde en hel den små misstag som inte borde göras.

"Jag är väldigt stolt över laget. Jag har ingen problem med disciplinen, jag har problem med domarna som tillämpar disciplin. Straffar kan ges men även också inte ges, men om han ger en lätt straff som den där så måste han ge lätta straff till oss också. Jag vet inte vad skillnaden är."- sa Villas-Boas efter förlusten.

Sedan fortsatte han: "Om du ger straff på det sättet, om det finns en knuff eller något liknande så måste man medge en hel del för det andra laget, så det finns en skillnad av kriterier som inte gör oss glada."

"Jag har inget att säga om Didiers situation eftersom det känns rättvist för mig, men det känns inte rättvist att Bosingwa fick rött kort."- sa bossen som tycker att ett gult kort skulle räcka.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. http://www.bloomberg.com/news/2011-08-18/new-qpr-owner-tony-fernandes-sponsors-premier-league-s-referees.html

    Känns inte helt obekant, när man tänker tillbaka på matchen..

    SvaraRadera