fredag 26 augusti 2011

Chelsea vs Norwich. Nytt om Anelka och Modric.



Snart är det dags för tredje omgången i Premier League, och vi möter Norwich City den här gången på Stamford Bridge. Nykomlingarna får förbereda sig rejält mycket, för Chelsea har nämligen varit förlustfria i 61 raka matcher mot nykomlingar i Premier League. Chelsea är helt klart favoriterna i det här mötet.

The Canaries som Norwich kallas för, åkte ut ur Carling Cup i tisdags mot MK Dons som befinner sig i League One, där Paul Lambert valde att använda en helt annan startelva än vad han hade i deras senaste Premier League match hemma mot Stoke. Norwich förlorade med hela 4-0 mot MK Dons.

Fastän Norwich är nykomlingar liknar de ändå inte de flesta nykomlingarna som oftast brukar vara mycket defensiva mot storlag så som Chelsea. Paul Lambert kör en annorlunda stil då han är mycket taktisk, klok och flexibel än de flesta tränarna som tränar nykomlingar. Lambert brukar oftast vara väldigt offensiv och använder det brittiska anfallsspelet samtidigt som han också har touch från Europa. Förbered er för en Lambert som har studerat Chelsea i flera dagar och undersökt Chelseas styrkor och svagheter. Lamberts försvar har dock inte fungerat lika bra i Premier League så som den gjorde i Championship, men han har en diamant formad mittfält som kan hantera bollen på ett avancerat sätt och är mycket kraftfull.

Chelsea har för det mesta vunnit över Norwich, så som när Chelsea närmade sig PL titeln ännu mer 2005 när Blues vann med 3-1 på Carrow Road med Mourinho som tränare. Tre år tidigare hände något otroligt fint då Gianfranco Zola gjorde ett av hans finaste mål i Chelsea tröjan på Stamford Bridge under mötet mot Norwich i FA-Cupen.


Sist Norwich vann över Chelsea på Stamford Bridge var 1993, och sist The Canaries besökte SW6 var i februari 2007, när Chelsea vann matchen med 4-0 i femte rundan i FA-Cupen. Målen gjordes av Shaun Wright-Phillips, Didier Drogba, Michael Essien och Andriy Shevchenko.


Sammanlagt har Chelsea mött Norwich på The Bridge16 gånger i Premier League, och bland dessa 16 matcher har Chelsea vunnit sex matcher, och Norwich vunnit fyra. År 1991 vann Norwich med hela 3-0 mot Chelsea på SW6.

Så här har det sett ut i de tio senaste mötena mellan Norwich och Chelsea på Stamford Bridge:


Norwich har varit obesegrade i åtta liga matcher sedan deras borta förlust mot Swansea i april, och detta var deras enda förlust i 18 ligamatcher förra säsongen. Norwich lyckades göra hela 83 mål i fjol, och hade bäst resultat från bortamatcher tillsammans med QPR som också har tagit sig upp till PL i år. Anfallaren Grant Holt var en av de som gjorde de flesta målen för Norwich efter 21 gjorda mål förra säsongen.

"Vi går dit (Stamford Bridge), och ingen förväntar något från oss, men vi är redo för det."- sa Paul Lambert som tog över Norwich i augusti 2009 efter att Bryan Gunn blev sparkad från klubben.

"De är en av favoriterna för att vinna ligan, och de är med i Champions League, men vi ska gå dit, och vi kommer försöka att vinna."- sa Norwichs bossen som ännu inte har förlorat en match i Premier League den här säsongen efter att ha spelat oavgjort både mot Wigan och Stoke.


När det gäller Chelsea, så kommer vi troligen inte få se Mata på plan, men Romeu är ännu än inte säkert. Norwich kommer besöka SW6 utan Daniel Ayala pga skada medan Leon Barnett är klar för match. James Vaughan och Elliot Ward kommer inte heller kunna spela mot Chelsea pga skada.

                                                         ***


Spanska laget Real Betis vill välkomna Anelka till Spanien utan att de ska betala några pengar. Jag tänker inte skriva något mer om detta, för detta är bara skrattretande och kommer aldrig att hända.


Tottenham möter City nu på söndag, och Harry har meddelat att Moric ska spela och kommer stanna i Spurs.

"Det var ett möte, och Daniel sa samma sak, han är inte till salu."- sa Harry.


/ Rukksar

3 kommentarer:

  1. Tror Modric blir svårt att få tag i nu. Hoppas man har ögonen på andra alternativ..

    Sen var det ju lite roligt att dailymail, talksport och metro skriver om Krasic i en utbytesaffär till Chelsea.. dagen efter vi pratade om honom.. :)

    Härligt med match imorgon! KTBFFH!!!!!

    SvaraRadera
  2. Glömde säga att Zolas mål är så ooooootroligt snyggt, ett av dem absolut vackraste!!

    SvaraRadera
  3. Har missat det där om Krasic :O Men läste just, tror dock inte att det kommer ske! Zolas mål är underbar! :D

    SvaraRadera