lördag 29 januari 2011

EVERTON 1 CHELSEA 1


Som vi ser så blev resultatet oavgjort, och detta innebär att det blir ett till möte mellan Everton och Chelsea, men denna gång på Stamford Bridge den 19:e februari. Chelsea får se till att ta emot Everton precis som Everton gjorde idag med sitt farliga och chansrika spel. Om man kollar helheten så hade Everton klart fler chanser än Chelsea, speciellt under andra halvlek då Chelsea tappade sin glöd. Det var väldigt svårt att få fram anfallsspelet då det inte kom någon hjälp från Essien och den osynliga Lampard som inte syntes under dagens möte. Ancelotti märkte det, och lät sedan Mikel ta över i den 84:e minuten. Essien har fortfarande problem med passningspelet, och man ser att det är brist på självförtroende, men däremot var mittfältaren väldigt nära via pannan från Drogbas hörna. Det skulle vara ännu svagare i mittfältet om Ramires inte presterade så som han gjorde idag. Brasilianaren såg till att skapa chanser, han hade till och med en mycket farlig chans då han träffade stolpen med ett hårt skott i den 88:e minuten. Ramires visade även ett bra försvarsspel, så, hats off for Ramires.


Jag förväntade mig flera distanskott från Chelsea som vi fick se mot Bolton eller också av Ramires och Maloudas under matchen. Distansskot är alltid bra, eftersom att motståndarlaget oftast inte brukar vara beredda på det, och så brukar det vara väldigt hårda skott, vilket gör att det blir svårare att rädda. I första halvlek försökte Chelsea få igång anfallspelet genom samarbete i laget, men ett par distanskott från lite olika håll skulle inte skada. Det gäller att prova på, och om det inte blir mål så gör det inget, utan återgå till matchen och fortsätt att spela. Drogba som lyckades göra ett vackert mål mot Bolton blev idag mållös, och Everton lyckades även stoppa anfallaren oerhört bra, vilket ledde till att Drogba oftast inte kunde hålla kvar bollen. Mycket koncentration var det på Drogba. Anelka som har lyckats få upp självförtroendet lyckades även hålla kvar det idag. Fransmannen provade på, sprang och dök upp under situationer då man förväntade sig att han skulle dyka upp när han inte hade självförtroendet på topp under de tidigare matcherna. Malouda som hade en väldigt farlig chans kunde sedan inte bjuda på mycket mer, så då fick målskytten Kalou komma in och ta över, vilket lönade sig.

Starevlan hade en ändring från senaste matchen, och det var att Lampard var tillbaka. Annars såg startelvan ut som förut.

Under första halvlek hade både Chelsea och Everton lite chanser, däremot lyste inget lag upp extra mycket, men det var ändå hemmalaget som tog ledningen efter Louis Sahas mål genom pannan efter
Leighton Baines hörna i den 61:a minuten, så första halvlek förblev mållös. En mållös första halvlek bestod av chanser som till exempel då Diniyar Bilyaletdinov skott åkte förbi Cechs mål eller då Terrys nick åkte över Howards mål efter Maloudas hörna i den 17:e minuten. Det såg även ut som att det skulle bli en ledning för hemmalaget när Jack Rodwells låga och hårda skott räddades fint av Cech. Inte långt efter var även Malouda och Anelka väldigt nära på att ge bortalaget en ledning, men bådas skott bestämde sig för att åka förbi Howard. En ganska så tråkig halvlek blåstes av och båda lagen gick in för att prata taktik.


Under andra halvlek vändes spelet efter att Everton blev dominanta. Hemmalaget såg till att anfalla mer än första halvlek. Chelsea som hade det oerhört svårt att få igång anfallspelet fick för det mesta se till att försvara Evertons energifulla anfallsspel. Evertons första chans uppstod när Terry passade bollen till Evertons Seamus Coleman som såg till att leta rätt på Saha. Fransmannen blockades däremot av Ramires, och om inte Ramires skulle se till att göra det så skulle vi troligen få se ett mål. En annan farlig chans uppstod inte långt efter då Fellaini var oerhört nära genom pannan i den 55:e minnet via hörna, men Cech visade oss ännu en gång en fin räddning.

Saha som gjorde första målet i FA-cups finalen mot Chelsea 2009 efter 12 sekunder, gjorde även första målet idag, men dock inte lika snabbt. I den 61:a minuten lyckades Saha nicka in bollen i målet via hörna då Terry helt enkelt glömde bort fransmannen. 1-0 till Everton. Efter målet hade Everton fortfarande en massa farliga chanser. Chelseas farligaste chans i andra halvlek uppstod då det bara var en kvart kvar att spela. Chansen ledde även till en kvitering då Kalou som byttes in efter att Malouda byttes ut, gjorde målet. Målet uppstod då Anelka kom springande med bollen och sedan passade till Ramires. Ramires som troligen var offside bestämde sig för att hoppa över bollen och låta Kalou ta över. Kalou dribblade bort försvararna och satte in kvitteringen fint och lugnt. 1-1 till Chelsea. Med fem minuter kvar att spela var det nära att Chelsea eventuellt skulle ta ledningen då Ramires träffade stolpen.


 Everton (4-4-1-1):Howard; Neville (c), Heitinga, Distin, Baines; Coleman, Rodwell (Beckford 85), Arteta, Bilyaletdinov; Fellaini; Saha.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Essien, Ramires, Lampard (Mikel 84); Anelka, Drogba, Malouda (Kalou 69).

Det ska gå bra nästa gång إن شاء الله

/ Rukksar

11 kommentarer:

  1. - helt sjukt att det slutade oavgjort! och att everton tog ledningen.. men tur att de inte fick fira för länge! lär förhoppningsvis bli vinst för the blues nästa gång så jag håller alla tummar och tår för er !

    SvaraRadera
  2. - måste bara säga att jag blev chockad när jag fick höra att chelsea lagt bud på torres.. av alla spelare TORRES?! haha gud! inte för att det kommer hända.. MEN ÄNDÅ! ajaa..

    SvaraRadera
  3. Du som har koll på Premier League, vem leder skytteligan? :)

    SvaraRadera
  4. I know! :( Everton var riktigt bra andra halvlek! Hålll tummarna!! :D och haha Torres, han har aldrig varit ngn jag har tkr e bra, men men om han kmr till CHelsea får jag börja tycka om hnm! :P

    Berbatov leder med 19 mål :)

    SvaraRadera
  5. - haha du skojar va? torres är en äcklig bög!

    - och vafan k.m -alla vet att berbatov leder skytteligan!

    SvaraRadera
  6. Bara omoget att skriva att han är en äcklig bög, man kan inte blunda av att han är en av världens bästa anfallare. Är dock alldeles säker på att han stannar i Liverpool.

    SvaraRadera
  7. - oj vad kul att någon tar illa upp.. så han är inte bög när han alltid tar på sina lagkamraters röv? finns många bättre ;) och wow du är inte den enda som är säker!

    SvaraRadera
  8. Yes det tror jag med, jag tycker inte Liverpool borde släppa honom nu. Nu när laget har Suarez kan de bygga upp ett nytt anfall med Suarez och Torres. Jag tror att båda kommer att kunna sammarbeta efter ett tag.

    SvaraRadera
  9. Jag har halkat efter fotbollsvärlden efter all handboll =)

    Torres är ingen bög, en bra spelare men rätt osynlig under VM. Levde tyvärr inte upp till alla förväntningarna. Romaspelaren Totti då? Han kallade väl fd. Interspelaren Balotelli för ett ord som jag inte tänker nämna här. Jag tappade all respekt för han efter de :S

    SvaraRadera
  10. Så synd att han inte lyckades i VM. Först gick d inte bra i Liverpool, sen gick det dåligt i VM, vilket har gjort att anfallaren inte alls har självförtroende, men han har däremot lyckats göra nio mål, vilket inte är helt illa om man jämnför med DRogba som har gjort 10 st.

    blir inge guld för sverige i hanboll :/

    SvaraRadera
  11. - och vartfan kommer totti in i bilden?! vi snackade om torres inte om totti..

    SvaraRadera