söndag 28 november 2010

NEWCASTLE UNITED 1 CHELSEA 1

Nu är det klart att Manchester United har klättrat sig upp till ligatoppen medans Chelsea har klättrat ner ett steg. Efter dagens oavgjorda match delar Chelsea nu på andra platsen med 29 poäng som Arsenal också har, medans Manchester United har hela 31 poäng efter deras 7-1 vinst.

En kylig match resulterades till 1-1. Tack vare Kalou så fick The Blues med sig en poäng, och när det gäller Newcastles mål så kan man säga att det var ett stort kommunikations fel mellan Alex och Cech. Skulle denna kommunikations fel inte uppstå, så skulle Chelsea troligen få åka hem med tre poäng. Dock var det ändå Newcastle som hade första mål chansen tidigt under matchen då Cech räddade Ameobis skott redan efter sex minuter.

0-0 varade inte länge till då Mikel förlorade bollen på mittfältet. Bollen gick istället till Ameobi som slog en djupleds pass, men bollen hamnade hos Chelseas Alex. Istället för att skjuta bort bollen till hörna eller inkast så försökte Alex nå Cech, men bollen rullade helt enkelt inte till Cech utan förbi målvakten. Detta gjorde så att Cech hade det svårt att få tag på bollen, och istället kom Carroll löpande från sidan och nätade in ledningen i ett mål utan vakt. 1-0 till Newcastle, men Cechs förtroende var fortfarande på topp då han räddade en fin hörna från Newcastle inte långt efter första målet.

För Chelsea spelarna gick det inte som de hade tänkt sig då de närmade målet. Lite halvchanser uppstod då och då från en lite mer häningare Drogba och Ramires, men längre gick det inte. Alex hade däremot en chans då han genom hörna nickade bollen mot målet men Enrique som stod och vaktade Kruls högra stolpe såg till att bollen inte åkte in i mål.

Newcastles försvar vaktade Chelseas anfall mycket bättre än väntat. Däremot såg vi inte en lika farlig försvar ifrån Chelsea, då Ameobi var nära på att sätta dit en 2-0 ledning för hemmalaget, men Cech såg till att kasta sig fram och plocka bollen till sig innan Ameobi.

Nu var det nervöst, skulle Chelsea gå till paus med en nolla eller skulle vi få se nollan förvandlas till en etta? Bara en liten stund innan domaren blåste på visslan kom Kalou löpande i en lång djupledslöpning medans Mikel passade bollen vidare till Malouda som sin del klackade fram bollen till Kalou. Kalou avancerade upp sig till straffområdet, och sköt ett lågt skott som nuddade en Newcastle spelare och in i mål. 1-1 till Chelsea.

Andra halvlek började väldigt ljust för Chelsea. Vi fick se en mycket aktivare Drogba som tidigt hade sin chans, men som räddades av Krul. Visst såg det ljust ut för The Blues, men ändå var Chelsea nära på att släppa in ett mål då Cech boxade bort bollen till Newcastle spelaren Routledge. Istället för att stå kvar framför målet bytte Cole och Cech position, då Cech helt plötsligt gick ut ur straffområdet för att nicka bort bollen, men istället åkte bollen mot Chelseas mål, som räddades av Cole genom pannan.

Efter denna farliga chans var det Chelsea som dominerade. Dock lyckades Drogba få in bollen i mål, men bollen hade alltså tagits ner via armen, och därför dömdes målet bort vilket var ett rätt beslut. Även Kalou var nära då hans skott hamnade i burgaveln. Efter 85 spelade minuter kom Sturridge in istället för Mikel. Även Sturridge bjöd på några fina anfall. Efter tre minuters extra tid blåstes matchen av, och resulatet blev 1-1.

Chelsea (4-4-2): Cech, Bosingwa, Alex, Ivanovic, Cole; Kalou, Ramires, Mikel (Sturridge 79), Malouda; Drogba (c), Anelka.

Newcastle (4-4-2): Krul; Simpson, S Taylor, Campbell, José Enrique; Routledge, Guthrie, Tiote, Gutiérrez; Ameobi (c) (Ranger 77), Carroll.