fredag 5 april 2013

CHELSEA 3 RUBIN KAZAN 1

 

 Det blev en härlig vinst på Stamford Bridge ikväll efter 3-1 resultatet till Chelsea. Det var Fernando Torres som spräckte Chelseas nolla, och sedan dubblade Victor Moses ledningen. Torres som spelade riktigt bra under matchen var inte klar, utan han hade mer att visa och nickade in det tredje Chelsea målet. Rubin Kazan gjorde en reducering när domaren dömde straff efter hands på John Terry i straffområdet. Det var Natcho som sparkade in bortamålet.


Chelsea spelade väldigt bra idag och är helt klart godkända. Det var i första halvlek som laget glänste som mest, men de tappade aldrig kontrollen fastän tröttheten senare började ta över. Rubin Kazan är ett bra lag som är organiserade och har duktiga spelare, men ikväll räckte det inte till framför Blues då de inte kunde visa de starkaste sidorna. Ryssarna bjöd dock ändå på fina skott som Petr Cech fick rädda, men mer än det kom inte från dem. Just nu ser det mycket lovande ut då det känns som att Chelsea kommer kunna ta sig vidare eftersom vi helt enkelt såg starkast ut, men man vet aldrig vad Kazan har att bjuda på bortaplan.

Jag tycker att även i denna match lyckades Rafa Benitez ställa upp med en bra backlinje som gör det som måste göras och undviker misstag. Benitez har nog jobbat på med försvaret och skapat en solid backlinje. Det offensiva spelet såg också bra ut då spelarna såg vassa ut både centralt och från kanterna. Jag är nöjd med vinsten ikväll och jag tycker att vi fick se bra prestationer från våra spelare, speciellt Torres som såg riktigt pigg ut. Kul att se Torres prestera, och jag måste bara säga att han ser riktigt cool ut med masken han har på sig!


Nytt i startelvan

Benitez gjorde sex ändringar efter Man United mötet. John Terry var tillbaka och även Ryan Bertrand (spelade riktigt bra) som ersatte skadade Ashley Cole. Frank Lampard var tillbaka i mittfältet medan Fernando Torres placerades på toppen. Yossi Benayoun och Victor Moses placerades på varsin kant.

Första halvlek

Chelsea dominerar och ser självsäkra ut. Laget skapar chanser och är offensiva.

Det tar går bara 15 minuter och Torres spräcker nollan efter en underbar assist från David Luiz. Luiz skjuter fram en väldigt lång cross till Torres som inte direkt lyckas ta ner bollen som tänkt, men tillslut sträcker han ut benet liggande framför målvakten och petar in bollen medan målvakten ivrigt försöker hitta rätt på bollen.


Efter drygt en halvtimme spelat dubblar Moses ledningen. Torres sparkar in bollen i straffområdet som Mata sedan petar fram till Moses. Moses tar emot bollen och dundrar in den upp i krysset.

Ungefär tio minuter efter 2-0 ledningen dömer domaren straff efter att bollen nuddat Terrys arm. Fram kliver Natcho och sparkar in reduceringen.

Andra halvlek

Det är återigen Chelsea som glänser och dominerar. Men Kazan försöker ta sig in i matchen och lyckas hålla kvar bollen vid fötterna lite längre.

I den 64:e minuter gör Benitez dubbelbyte och byter in Hazard och Oscar mot Moses och Mata. Applåder till Moses och Mata som har sett riktigt vassa ut under matchen.

I den 69:e minuten är det Chelsea som gör ett till mål och det är återigen Torres som hittar målet, denna gång med pannan. Juan Mata sparkar fram ett fint inlägg till Fernando som befinner sig i straffområdet och nickar in bollen utan några problem.

Ett sent byte görs i den 82:a matchminuten och det är Benayoun som får lämna planen medan Marin kliver in.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, David Luiz, Terry (c), Bertrand; Ramires, Lampard; Moses (Hazard 64), Mata (Oscar), Benayoun (Marin 82); Torres. 

Rubin Kazan (4-3-2-1): Ryzhikov; Kaleshin, Cesar Navaz , Sharonov (c), Ansaldi; Kuzmin (Kasaev 81), Orbaiz, Natcho, Karadeniz; Eremenko; Dyadyun (Rondón h-t).


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar