måndag 1 april 2013

CHELSEA 1 MANCHESTER UNITED 0


Det blev en fantastisk vinst mot Manchester United på Stamford Bridge i FA-Cupen. Chelsea lyckades vinna med 1-0 över Red Devils och de blåa förtjänar definitiv vinsten efter bättre spel än bortalaget. Detta var en returmatch efter 2-2 resultatet på Old Trafford då Chelsea från ett 2-0 underläge lyckades hämta upp sig igen och spela fram det här omspelet. Det var Demba Ba som gjorde matchens enda mål efter en fantastisk assist av Juan Mata.


Vi är nu vidare till semfinal i FA-Cupen, och ett möte mot Manchester City väntar oss på Wembley Stadium.


Chelsea spelade bra fotboll idag med en stark startelva mot United. Vi hade mycket boll och vi var väldigt offensiva. Man United hade ett par farliga chanser men Petr Cech gjorde ett oerhört bra jobb och såg till att hålla kvar nollan. Chelseas försvarsspel såg också väldigt stark ut då man hann med löpningarna och använde fysisk styrka för att rensa bort bollarna.

Jag tycker att vi oftast lyckades rensa bort Uniteds bollar vid planhalvan, men United däremot fick jobba på mer och försöka rensa framför De Geas mål, det vill säga ett lågt försvarsspel. Kanske ville även Chelsea köra ett lågt försvarsspel, men vi hade det lättare att rensa bort bollen tidigare vilket givetvis bara är något positivt. Jag tycker att vi hittade bättre luckor som tog oss fram till målet oftare än vad United lyckades göra.
Däremot tycker jag att United bjöd på farligare skott som man verkligen inte var beredd på än vad Chelsea gjorde.

Man såg klart och tydligt att Chelsea verkligen ville vinna matchen då glimten fanns hos spelarna. De kämpade och de såg till att köra taktisk fotboll samt undvika onödiga misstag. Det var en välorganiserad Chelsea med fin struktur. Vi visste vad som gällde, och vi visste vad vi behövde att göra för att vinna.

Nytt i startelvan

Vi fick se en mycket starkare startelva mot United idag än vad vi fick se mot Southampton.

Rafael Benitez gjorde flera ändringar och lät bara Oscar, Mikel, Cech och Ivanovic få börja fårn elvan precis som i matchen mot Southampton.

Luiz och Cole var tillbaka igen medan Terry och Bertrand började från bänken. I mittfältet ersatte Ramires Lampard. Mata och Hazard fick också börja från starten vilket gjorde så att Moses och Marin blev bänkad. Ba ersatte Torres.

Första halvlek

Båda lagen kör bra fotboll, men jag tycker dock att Chelsea ser lite starkare ut. Det kommer små chanser från båda sidorna och man försöker testa sig fram till målet.

Efter ca 20 spelade minuter får Chelsea plötsligt göra ett oönskat byte. Det är Ashley Cole som kliver av från planen på grund av skada i sin hamstring och in kommer istället Ryan Bertrand.


Första halvlek slutar 0-0. Det bjöds dock inte på tråkig fotboll.

Andra halvlek

I andra halvlek får vi knappt vänta fem minuter innan Demba Ba gör ett fantastiskt mål för Chelsea. Det är efter en fantastisk framspel från Mata som Ba skjuter in bollen på en volley. Det är omöjligt för Rio Ferdinand att stoppa Ba som är så stor och stark då han tar sig förbi honom och sparkar in bollen.


Nu börjar klockan ticka för United och de vill verkligen göra ett mål, det ser man på deras spel. Chelsea har fördelen just nu och satsar istället på kontring.

United lyckas skapa riktigt farliga målchanser, men mål blir det dock inte!

Chelsea gör två sena byten och byter in Moses och Torres istället för Oscar och Ba.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Cole (Bertrand 21); RamiresMikel Obi; Oscar (Moses), Mata, Hazard; Ba (Torres 90+2).

Manchester United (4-4-1-1): De Gea; Smalling, Jones, Ferdinand, Evra (c); Valencia, Carrick, Cleverley (Van Persie 61), Nani (Giggs 64); Welbeck (Young 78); Hernandez.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar