torsdag 7 mars 2013

Steaua Bucharest vs Chelsea


Då var det dags för säsongens 50:e match, och det mötet ska spelas mot Steaua Bucharest i Europa League.  Matchens spelas på bortaplan i Rumänien och detta är första gången som Chelsea möter Steaua. Steaua, som betyder stjärna, är ett av Rumäniens bästa lag just nu som lyckades besegra Ajax i förra omgången.

Benitez har viktiga matcher framöver, och detta är också en sådan match som kräver en vinst. Under presskonferensen inför mötet förklarade tränaren att målet är att förbättras i varje tävling och ta sig vidare.

"Jag tycker att man kan se klart och tydligt att vi vill se förbättring i varje tävling, och nästa match är alltid den viktigaste matchen. Nu är vi här för att spela i Europa League och vi ska försöka att vinna, sedan är det dags att spela på Old Trafford på söndag."-säger Rafa Benitez.


"Som tränare måste man definitivt tänka på båda, men prioriteten just nu är bara en. Så vi kommer att ställa upp med ett mycket konkurrenskraftigt lag på planen, och vi är säkra på att vi kommer göra ett bra jobb. Efter matchen ska vi tänka på United, men det viktigaste för oss är att gå vidare i varje tävling."

Chelsea har haft ett mycket upptaget schema med flera matcher, och trötthet är något som kan förstöra mycket under matcherna.

"Vi har spelat många matcher och vi vill fortfarande spelare flera matcher innan säsongens slut, det är så ett storlag spelar. Man måste kunna hantera truppen, och om vi kan göra det på rätt sätt så tror jag inte att tröttheten blir ett problem."-säger Chelsea tränaren.

I Rafas 19-manna trupp finns inte Victor Moses och Ramires med då båda är kvar på Cobham. Vi har även Demba Ba som inte heller har åkt med till Rumänien eftersom han inte får spela i Europla League med Chelsea. Nathan Ake och Oriol Romeu är också kvar i London.


Steaua Bucharest lyckades besegra Ajax i förra omgången i Europa League efter att de förlorade första matchen med 2-0, men i andra mötet spelade de fram ett oavgjort resultat och vann sedan efter straffsparkar mot det holländska laget.

"Av det vi har sett är de ett lag som kan pressa om det är nödvändigt, så som de gjorde mot Ajax. Eller så väntar de och kör kontring. De har en viss takt i vissa stora områden, medan deras nummer 24 är en spelare med talang mellan linjerna."-förklarar Benitez.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar