torsdag 7 mars 2013

STEAUA BUCHAREST 1 CHELSEA 0



Nej, det blev ingen bra match den här gången heller. Chelsea har åkt på en förlust mot den rumänska Steaua Bucharest på bortaplan vilket innebär att vi har stor press på oss inför returmatchen på Stamford Bridge. Hemmalaget Steaua vann med 1-0 efter straffspark, och Chelsea lyckades aldrig kvittera.

Eftersom Demba Ba inte var tillgänglig för spel fick Rafael Benitez börja med Fernando Torres längst uppe. Det blev dock ingen succé då anfallaren väldigt ofta slarvade bort chanser och såg väldigt osäker ut. Förutom att Torres inte funkade fanns det även svaga ben i mittfältet där man slöade till spelet oerhört mycket och inte alls utmanade hemmalaget med farliga passningar. Chelsea försökte, det ska jag absolut erkänna, men det funkade helt enkelt inte.


Det var försvaret som jag tycker jobbade bäst i Chelsea eftersom de såg till att stoppa chanser och inte låta Steaua som dominerade stora delar av matchen komma fram till Cechs mål. Steaua såg väldigt självsäkra ut och hade mycket stöd från supportrarna på National Arena som hördes under hela mötet. Hemmalaget spelade väldigt säkert och när de fick chansen kunde man se spår av kontringar, men som tidigare nämnt, Chelsea försvaret gjorde bra ifrån sig.

Jag tycker att vi tyvärr inte kan säga att Chelsea spelade en godkänd match utan jag tycker att de faktiskt spelade överraskande dåligt. Det är klart att man ska kunna bjuda på lite fart och spänning, men så blev det inte för Chelseas del.

Nytt i startelvan

Rafael gjorde fem ändringar efter matchen mot West Brom. John Terry var tillbaka igen med Ryan Bertrand medan Cesar Azpilicueta och Ashley Cole satt på bänken. I mittfältet ersattes Ramires av John Mikel Obi bredvid Frank Lampard som spelade sin 593:e match för Chelsea. Yossi Benayoun och Fernando Torres fick också börja från elvan.


Första halvlek

Hemmalaget inleder matchen starkast och har stor bollinnehav. Däremot skapar de inte riktigt farliga målchanser, och det gör inte Chelsea heller.

I den 33:e minuter tar hemmalaget ledningen när Rusescu sparkar in straffsparken som domaren dömde efter att Bertrand fällde ner anfallaren. Cech lyckas hoppa åt rätt håll men bollen går ändå in i mål.

Efter målet får Chelsea lite mer press på sig eftersom de ligger i underläge. Chelsea skapar lite bättre och farligare chanser, men det är ändå inte tillräckligt för en kvittering.

Andra halvlek

Chelsea kommer igång en aning och Steaua bjuder på kontringar. Däremot är det fortfarande inte tillräckligt för Chelsea och Steaua som troligen inte skulle kunna göra något mål om inte domaren dömde straff i första halvlek.

I den 63:e matchminuten gör Benitez det första Chelsea bytet och byter in Juan Mata istället för Yossi Benayoun.

I den 74:e minuten får Edan Hazard som ofta försökte att hitta fram till målet lämna planen då Marko Marin introduceras in till matchen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Bertrand; Mikel, Lampard; Benayoun (Mata 63), Oscar, Hazard (Marin 74); Torres.

Steaua Bucharest (4-2-3-1): Tatarusanu; Rapa, Szukala, Chiriches, Latovlevici; Bourceanu (c), Pintilii (Prepelita 57); Popa, Chipciu, Tanase; Rusescu (Gardos 90).

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar