onsdag 6 mars 2013

Abramovich osäker på Mourinho


Efter säsongens slut kommer den tillfälliga tränaren Rafael Benitez att tacka för sig då Chelsea ska välkomna en ny tränare till klubben. Den nuvarande Real Madrid tränaren José Mourinho är en kandidat som har länkats till Chelsea men Roman Abramovich verkar vara osäker på Mou, skriver Daily Mail.

Mourinho som hade en bra tränarroll i Chelsea och vann flera titlar med laget lyckades inte lämna klubben med ett leende på läpparna. The Special One som Mou kallas för, upplevde en dyster avslutning då det slutade med tjafs mellan honom och Roman. Det gick även så långt att Roman uttalade att han inte ville ha kvar Mourinhos titlar. Nu vet man dock inte hur det ligger till mellan de två eftersom det ändå var ett tag sedan de tjafsade.


Det ser ut som att Mourinho ska lämna Real Madrid efter säsongen vilket betyder att han kommer vara tillgänglig för ett nytt jobb. Många Chelsea supportrar skulle gärna vilja se tränaren på Stamford Bridge igen, men enligt Daily Mail ska en nära person till Abramovich ha sagt att ägaren är osäker.

"Roman är osäker när det gäller José på grund av det som hände mellan dem. Han är orolig över att samma sak skulle kunna hända igen. Han funderar fortfarande över detta."-säger källan.

En sak är dock säkert och det är att Chelseas plan är att göra laget mycket starkare inför nästa säsong. Detta gäller både tränare och spelare.

"Vi ska fortsätta att stärka laget och jag förväntar mig att kunna introducera två eller tre nya spelare. Förhoppningsvis ska de kunna åka till Thailand med laget."-säger Ron Gourlay till Chelseas officiella hemsida.

Den tränare som ska ta över tränarrollen i Chelsea efter sommaren kommer att få möta stora utmaningar. Förutom att försöka hitta rätt struktur i laget kommer han även att få jobba med helt nya spelare i laget som Chelsea troligen kommer signera under sommaren. För att klara av sådana stora utmaningar behöver man en stark kandidat med mycket erfarenheter, och Mourinho är definitivt en sådan tränare. Chelsea supportarna vill ha honom, det är ingen snack om saken, men frågan är om Mourinho vill komma och om Abramovich vill att Mourinho ska komma. Det verkar dock som att både Roman och José har funderat över detta och försöker komma fram till ett svar.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar