måndag 11 mars 2013

MANCHESTER UNITED 2 CHELSEA 2

Först kändes det som om det var över, men helt plötsligt vände det! Först låg vi under med 2-0 men efter pausen vände vi matchen till 2-2 och det blev genast en nagelbitare och en fantastiskt come back. Det var alltså hemmalaget Manchester United som tog ledningen med två snabba mål i första halvlek men i andra halvlek, efter två Chelsea byten, lyckades Blues komma in i matchen igen. Eftersom slutresultatet blev 2-2 återstår det ett returmöte mot United, men denna gång ska matchen spelas på Stamford Bridge och inte på Old Trafford. Vi har fortfarande chansen att vinna FA-Cupen!

Chelsea inledde matchen väldigt svagt och det enda som bjöds från oss innan pausen var en dålig insats. Manchester United var oerhört starka i försvaret i första halvlek och Chelsea dröjde allt för länge innan man försökte hitta målet med skott. Det tog alldeles för långt tid i Chelsea mittfältet där spelarna tänkte sig för en lång stund och det kunde även hända att spelarna sprang förbi klara ytor för att de inte passade i tid eller inte sköt i väg bollen i tid. Vi tvekade alltså för mycket och det fanns ingen direkt flyt och struktur i spelet men efter pausen skärpte vi till oss. United körde dock ett snabbt och säkert passningsspel vilket skapade en fin struktur i laget.

I andra halvlek klev vi in som ett nytt lag med snabbare passningsspel och vi snabbare beslut. Manchester United som tidigare hade utnyttjat vårt försvarsspel kunde inte göra det lika bra i andra halvlek då de istället var tvungna att hålla koll på oss som bara forsade in hela tiden med snabba och starka ben på planen.

Däremot tycker jag ändå att United försvaret gjorde ett bättre försvarsspel än vad Chelsea försvaret gjorde. Vi hade det oerhört svårt att ställa om oss samtidigt som man också fick se slarvspel. United hade dock ett annat problem, de var inte beredda på Chelseas farliga distanskott.

Det var tur att Rafael Benitez ändrade om laguppställningen efter pausen då han insåg att det fanns vissa brister. Om ändringarna inte skulle ske så skulle vi nog varit ute ur FA-Cupen nu. Manchester United körde ett bra anfallsspel som ställde till det för oss, men när vi körde samma stil ställde vi till det för dem. Riktigt bra insats från båda lagen måste jag säga! Det var absolut ingen tråkigt match vi fick se.

Vi får hoppas på att Chelsea fortsätter med samma spelstil och visar samma känsla som vi fick se i andra halvlek. Om detta fortsätter har vi riktigt fina resultat framför oss.

Nytt i startelvan

Demba Ba var tillbaka och placerades i anfallet istället för Fernando Torres. John Terry, Branislav Ivanovic  och Ryan Bertrand satt bänkad under mötet. Frank Lampard fick bära på kaptensbindeln bredvid Ramires. Jaun Mata och Victor Moses placerades på varsin kant medan Oscar spelade bakom Ba.

Första halvlek

Vi får se ett mycket tidigt mål redan efter fyra spelade minuter när Javier Hernandez lobbar in ett nickmål efter att ha tagit sig förbi Gary Cahill i försvaret. Mycket vackert mål!

Chelsea hann inte svara tillbaka, utan det bjöds på ännu ett United mål, men den här gången var det Wayne Rooney som skruvade in frispark i den 10:e matchminuten.

Andra halvlek

I den 52:a minuten gjorde Benitez ett dubbelbyte och bytte in Eden Hazard och John Mikel Obi. Frank Lampard och Victor Moses fick lämna planen.

Det tog inte lång tid innan den inbytte Hazard glänste på plan då han sparkade in reduceringen i den 58:e minuten med en fantastisk fin distansskott.

Inte långt efter gjordes kvittering, och den här gången var det Ramires som besegrade De Gea när han hittade fina ytor som United försvaret inte hade lyckats täcka. Ett snabbt passningsspel mellan Mata-Oscar-Hazard och Ramires kunde inte bli bättre.

Chelsea hade många farliga målchanser efter kvitteringen, men fler mål blev det tyvärr inte. Nu väntar omspel på Stamford Bridge!

Manchester United (4-4-2): De Gea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra (c); Nani (Valencia 45+1), Carrick, Cleverley, Kagawa (Welbeck 75); Rooney, Hernandez (Van Persie 62).

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Cahill, David Luiz, Cole; Ramires, Lampard (c) (Mikel 52); Moses (Hazard 52), Mata, Oscar; Ba (Torres 77).