onsdag 13 mars 2013

Benitez kommer att göra sitt bästa för att ta Chelsea vidare i EL


Imorgon (torsdag) är det dags för det andra mötet mot Steaua Bucharest i Europa League och matchen ska äga rum på Stamford Bridge. Sist Chelsea mötte det rumänska laget förlorade vi med 1-0 på bortaplan i Rumänien. Att mötet äger rum på hemmaplan är givetvis en stor fördel men Chelsea måste ändå hålla koncentrationen under hela mötet om vi ska gå vidare till nästa omgång.

Det känns dock väldigt säkert eftersom matchen spelas på hemmaplan och på grund av den fantastiska prestationen mot Man United i FA-Cupen. Det känns som att vi har ett par snabba och friska ben som kan ställa det till för bortalaget och att flera Chelsea spelare har bra självförtroende. Dessutom kommer ju laget få mycket support från fansen på Stamford Bridge.

Europa League är en tävling som Benitez har bestämt sig för att vinna, och om han ska lyckas vinna tävlingen måste han först besegra Steaua Bucharest.

"Vi är med i Europa League och vi kommer att försöka göra vårt bästa. Om man utvecklas är det en bra tävling men man måste fortsätta så tills slutet.-säger Rafael Benitez.

"Vår scout sa att vi måste vara försiktiga. Det är ett bra lag och vi visste att det skulle bli tufft. Vi får se om vi kan spela vårt spel på Stamford Bridge och om de kan klara av intensiteten, men vi har mycket respekt för dem eftersom det är ett väldigt bra lag."

Det är mycket press som Benitez måste hantera nu från alla olika håll. Europa League är en tävling som de flesta vill se Chelsea komma långt i och även se dem vinna titeln.

"Jag måste koncentrera mig på mitt jobb och försöka förbereda laget på det bästa sättet för varje tävling."-förklarade Benitez under presskonferensen.


"Nästa match är vår prioritet. Jag måste plocka spelare för nästa match och säkra ett mycket konkurrenskraftigt lag för varje tävling."

"Spelare så som mittbackar och målvakter kan spela flera matcher. Det är alltid svårare för yttermittfältarna, ytterförsvararna och anfallarna. Det beror på spelaren. Om man har en spelare som är i form och återhämtar sig snabbt är det lättare för den spelaren än någon som är äldre och behöver mer tid. Man måste analysera allting och bestämma vad som är rätt att göra. Det är svårt."

Benitez kommer bara sakna två spelare mot Bucharest och det är givetvis Oriol Romeu som är långtidsskadad och Demba Ba som redan har representerat Newcaslte i tävlingen denna säsong.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar