fredag 15 mars 2013

CHELSEA 3 STEAUA BUCHAREST 1 (3-2 AGG)

Vi är vidare i Europa League efter vinsten mot Bukarest på hemmaplan med 3-1. Det var Chelsea som tog ledningen först när Juan Mata sparkade in 1-0, men sedan kvitterade bortalagets Chiriches. Men därefter lyckades John Terry nicka in ett mål och Fernando Torres sparka in slutresultatet. Detta innebär alltså att vi är vidare till kvartsfinal.

Jag är inte imponerad av den här vinsten då jag känner att självaste prestationen inte var okej. Vi lyckades hitta målet, vilket givetvis är jätte bra men det var ändå någonting som saknades i matchen. Jag känner att strukturen inte fanns där men att enskilda prestationer ledde till en vinst. Skulle vi dock ha en bra struktur där alltid funkade perfekt skulle vi definitivt få se ett fint spel och kanske till och med flera mål. Nu har det sätt ut så här väldigt länge, och vi fick se samma sak mot United i FA-Cupen. Det tar tid innan Chelsea kommer in i matchen och börjar prestera. Detta är något allvarligt eftersom vi släpper in mål och sedan måste kämpa för att vinna matcherna. Vi ska inte behöva möta så svåra situationer, men som jag har sagt tidigare detta är något som jag inte tror kommer att fixas denna säsong.

Individuella prestation är det som Chelsea är bäst på just nu. Våra starkaste spelare är Juan Mata och Eden Hazard om man kollar på helheten. Det finns flera spelare i laget som har gjort mål osv, men när det gäller helheten så är det just dessa två. Jag tycker att dem var matchens bästa spelare, och det glädjer mig att det finns någon slags samarbete mellan dem två. Så, tänk er om hela laget skulle kunna köra så? Det är möjligt, men det behövs en ny tränare för det. Jag säger inte att vårt lag inte samarbetar, men det finns ingen struktur, och då kan det vara svårt för spelarna att uppfatta varandra.

Däremot kan jag inte beskriva lyckan när jag ser hur glada Chelsea spelarna blir när Fernando Torres gör mål. Det är väldigt fint av lagkamraterna och att skapa en sådan relation i ett lag är alltid inte lätt. Så jag är väldigt tacksam över att våra spelare har en fin relation och stöttar varandra!

Nytt i laget

John Mikel Obi och Eden Hazard startade från elvan istället för Frank Lampard och Victor Moses. John Terry var tillbaka igen och Demba Ba ersattes av Fernando Torres.

Första halvlek

I den 34:e matchminuten fick Stamford Bridge börja jubla när Juan Mata sparkade in 1-0 för Chelsea. Chelsea lyckades vinna bollen i mittfältet som sedan sparkades fram till Ramires. Ramires hittade rätt på Mata som hade tagit sig till straffområdet.

Kvitteringen kom strax före pausen och det var Vlad Chiriches som gjorde målet när Chelsea inte lyckades rensa bort bollen efter en Bukarest hörna.

Andra halvlek

Nu krävdes det minst två mål för att Chelsea skulle kunna ta sig vidare.

I den 58:e minuten lyckades kapten Terry nicka in 2-1 via stolpen på Matas frispark.

När det var tjugo minuter kvar att spela fick Torres äntligen göra mål efter en fin passning av Mata. Nu stod det 3-1, precis det resultatet som man hade väntat på.

Det är även värt att nämna att Torres fick byta tröja pga blodig näsa efter att han fick en fot i ansiktet då han låg kvar på planen och ville ha straff. Först bytte han tröja utan nummer och det tyckte inte domaren om så efter en kort stund tog han på sig en tröja med nummer nio på.

I den 86:e minuten hade Chelsea chansen att göra 4-1 när Hazard fälldes ner. Domaren pekade på straffpunkten och Torres klev fram för att ta den. Torres sköt tyvärr bollen i ribban.

Chelseas första byte gjordes i den 90:e minuten och det var Moses som kom in istället för Mata. Det andra bytet gjordes på övertid då Benayoun kom in istället för Hazard.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Terry (c), David Luiz, Cole; RamiresMikel; Oscar, Mata (Moses 90), Hazard (Benayoun 90+3); Torres.

Steaua (4-2-3-1): Tatarusanu; Rapa (Adi Sobrinho 83), Szukala, Chiriches, Latovlevici; Pintilii, Bourceanu (c); Popa, Chipciu, Tanase (Tatu 78); Rusescu.