söndag 25 november 2012

Chelsea vs Manchester City


Imorgon är det dags att välkomna Manchester City till Stamford Bridge, och detta blir Rafa Benitez första match som Chelsea tränare. Vi möter en City som ännu än inte har förlorat i Premier League den här säsongen, men efter Man Untieds vinst mot QPR ligger The Citizens på andra plats med 28 poäng. De har dock möjligheten till att ta ifrån första platsen igen, men bara om de lyckas vinna mot oss. En Man City vinst skulle leda till vår tredje raka förlust för första gången sedan maj/augusti 2006. Man City kommer definitivt att försöka besegra Europa mästarna Chelsea, det finns ingen snack om saken, och Rafa kommer definitivt försöka vinna första matchen som Chelsea coach.

Våra tio senaste matcher på SW6 mot de blåvita har slutat så här:

2002/03 - Chelsea vinst 5-0
2003/04 - Chelsea vinst 1-0
2004/05 - Oavgjort 0-0
2005/06 - Chelsea vinst 2-0
2006/07 - Chelsea vinst 3-0
2007/08 - Chelsea vinst 6-0
2008/09 - Chelsea vinst 1-0
2009/10 - Man City vinst 4-2
2010/11 - Chelsea vinst 2-0
2011/12 - Chelsea vinst 2-1


Senast vi mötte City i Premier League på hemmaplan var alltså i december och den matchen vann vi med 2-1. City var helt obesegrade i ligan innan det mötet och smakade på den första förlusten, däremot var det dock dem som tog ledningen efter bara en minut. Det var Mario Balotelli som nätade för City, men därefter avgjorde Meireles och Lampard (straff) matchen. Men i de två andra matcherna mot City förra säsongen blev det förlust. På bortaplan i ligan förlorade vi med 2-1 och i FA Community Shield blev det en 3-2 vinst för City. 

Vi har sammanlagt mött Man City 144 gånger i alla tävlingar och Chelsea leder med 61 vinster medan City har 47 vinster mot oss. På Stamford Bridge har vi mött dem 67 gånger och även här leder vi med hela 34 framför Citys 13 vinster. 

Den här säsongen har Roberto Mancinis sida gjort 25 mål, det är alltså bara ett mål mer än Chelseas 24 mål. Džeko 6, Tévez 6 (1 straff), Agüero 5 (1 straff), Y Touré 2, Garcia 1, Kolarov 1, Lescott 1, Milner 1, Nasri 1, Silva 1. 

Under sommaren har Manchester laget välkomnat sex nya spelare: Javi Garcia, Jack Rodwell, Schott Sinclair, Maicon, Matija Nastasic och Richard Wright. De har även släppt spelare som Adam Johnson, Nigel De Jong och Emmanuel Adebayor. 

Deras sex senaste resultater:Som vi ser har City alltså inte haft det så lätt i Champions League, och i onsdags blev de utslagna ur tävlingen. Det räckte helt enkelt inte till i "dödens grupp" som bestod av Real Madrid, Dortmund och Ajax där City hamnade på sista plats. 

Citys Champions League resultat kan ge Chelsea en stor fördel då det kan leda till att City spelarna kommer med dåligt självförtroende, men City kommer också försöka hitta deras fördel, och något som verkligen kan ge dem en fördel är ju att Chelsea nyligen sparkade Roberto Di Matteo.

Chelsea tränas alltså av Benitez och det är hans första match. Ingen vet hur det kommer gå, men Benitez kommer definitivt vara ett hett ämne under mötet. Har spelarna vant sig vid tränaren? Har Benitez förstått vad som måste göras i laget? Kommer han använda rätt spelare i startelvan? Hur kommer försvaret att se ut? Kommer anfallet att hätta till? Kan han vinna över City? Ni ser det är många frågor, och det finns säkert flera frågor som ni vill ha svar på. Men en sak som man definitivt för väntar sig är en självsäkrare Torres som återigen tränas av hans före detta Liverpool tränare, Benitez.


Manchester är det bättre laget när det gäller anfallet då vi inte har lika många spelare som Mancini har. Han kan välja bland Sergio Aguero, Mario Balotelli, Carlos Tevez och även Eden Dzeko. Deras försvar är dock inte lika effektiv och Maicon till exempel som nyligen har signerat från Inter har inte sett lika säker ut som man trodde att han skulle se ut. Deras markeringar brukar inte vara rätt och ibland öppnar de upp onödiga luckor.

Chelsea får inte sluta anfalla utan de måste pressa hela tiden för att förvirra City försvaret. Nu får vi hoppas på att Torres som troligen kommer starta längst uppe bjuder på en bra match och gör mål för det är ett måste just nu. Vi behöver mål för att kunna skrämma upp City, och jag kan nästan garantera att vi kommer få se mål från bortalaget också. Så det gäller att hitta rätt balans och alltid hålla sig kvar i matchen. 

Skadelistan:

Chelsea- Frank Lampard, John Terry och Daniel Sturridge.

Man City- Jack Rodwell och Micah Richards. Det är fortfarande oklart om hur det ser ut för Mario Balotelli, Gael Clichy och Vincent Kompany. 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar