söndag 25 november 2012

CHELSEA 0 MANCHESTER CITY 0


Rafa Benitez första match blev ingen succé då Chelsea fick nöja sig med ett poäng efter ett 0-0 resultat mot Manchester City på Stamford Bridge. Det var inte heller någon vacker stämning på Stamford Bridge idag då Benitez inte välkomnades på ett bra sätt av Chelsea fansen. Saknaden för Roberto Di Matteo var stor och det enda Benitez fick höra var hur Chelsea fansen buade ut honom. Jag personligen har aldrig varit ett fan av Benitez men däremot tycker jag inte att det är rätt att vi ska sitta och bua ut honom. Det är inte hans fel att han är här, utan om det är någon vi ska bua ut så är det Roman Abramovich.


Chelsea saknade struktur och passningsspelet var absolut inte godkänt. Planen var att hitta Fernando Torres med alla passningar vilket däremot misslyckades då anfallaren antingen inte kunde ta emot bollarna eller ramlade ner alltför lätt när han väl hade bollen. Misslyckad taktik helt enkelt. Man fick oftast se hur till exempel Eden Hazard eller Juan Mata ivrigt försökte leta efter Torres hela tiden, och detta ledde till att många målchanser slarvades bort. Jag tycker inte att Benitez har lyckats imponera med hans taktiker än, men jag tror att han kommer köra med samma taktik säsongen ut, för vad jag har förstått så är Romans plan att få igång en Chelsea bakom Fernando Torres. Torres ska alltså ha den ledande rollen och leda laget till succé, men just ser det tyvärr väldigt mörkt ut. Vi kommer inte komma någonstans om Abramovich snart inte förstår att det här inte kommer funka. Vi får hoppas på att en ny anfallare snart välkomnas till klubben.


Laget såg inte heller riktigt säkra ut, utan man märkte att någonting var fel. Spelarna var förvirrade och det är inte konstigt efter ett tränarbyte mitt under säsongen. Jag vet att spelarna respekterar Benitez men det spelar ingen roll utan de kommer att förvirras, det är normalt.

Manchester City var inte så vassa som jag trodde att de skulle vara idag. De fick aldrig igång anfallet på riktigt och det känns som att man märkte att de spelade på bortaplan. Jag är övertygad om att vi lätt skulle kunna vinna matchen ifall vi hade någon balans i laget.

Nytt i startelvan

Benitez startade med Fernando Torres på topp igen. Branislav Ivanovic fick spela bredvid David Luiz som centralanfallare medan Cesar Azpilicueta tog över högerkanten. Juan Mata, Oscar och Eden Hazard placerades under Torres.

Första halvlek

Det händer inte så mycket i första halvlek. Båda lagen försöker ta sig fram men lyckas inte göra mål.

Andra halvlek

Det görs två Chelsea byten i andra halvlek. Först byts Moses ut mot Hazard i den 70:e minuten och sedan får Mikel lämna planen då Romeu kom in i den 79:e minuten.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Cole; Mikel (Romeu 79), Ramires; Mata, Oscar, Hazard (Moses 70); Torres.

Manchester City (4-3-3): Hart; Zabaleta, Kompany (c), Nastasic, Kolarov; Milner, Y Toure, Barry; Silva; Dzeko (Tevez 68), Aguero (Balotelli 85)./ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar