fredag 23 november 2012

FA friar Clattenburg. Zenden som assisterande. Rafael vill hitta balansen i Chelsea


FA har beslutat att fria Mark Clattenburg som blev anklagad för att ha uttryckts sig rasistiskt under matchen mot Man United den 28:e oktober. Det här beslutet fattas av FA då de anser att tillräckliga bevis inte har kommit fram när utredningen utfördes.

Nu kommer däremot John Obi Mikel att utredas av FA då de anser att spelaren har uttryckts sig hotfullt och haft ett förolämpande beteende i eller utanför domarnas omklädningsrum. Mittfältaren har fram till den 30:e november på sig att ge respons till anklagelsen.

***


Den före detta holländska Chelsea spelaren Boudewijn Zenden har utsetts till assisterade tränare i Chelsea meddelar Rafael Benitez. Han kommer även att ta med sig två andra som han har jobbat med tillsammans i Liverpool - Paco De Miguel som är fitnesscoach och Xavi Valero som kommer att ingå i analys avdelningen.

"Jag valde Bolo Zenden eftersom han var min spelare och han spelade även för Chelsea i tre år, han känner till miljön och han pratar flera olika språk."- säger Benitez.

Zenden spelade för Chelsea mellan 2001 och 2004. Han signerades för klubben under Claudio Ranieris tid från Barcelona. Kantspelaren fick spela i mittfältet tillsammans med Frank Lampard och Emmanuel Petit som också kom till Chelsea samtidigt som Zenden efter att Dennis Wise och Gustavo Poyet hade lämnat klubben.

***


Nu har Rafa Benitez fått komma igång och träffat alla Chelsea spelare som han ska träna framöver. Tränaren själv berättar att han togs emot av trevliga spelare som hade bra attityd och han märkte snabbt att alla ville hjälpas åt.

"De vill lära sig, de är intresserade av att lära sig nya idéer och de är redo. De har den rätta mentaliteten."-säger tränaren om Chelsea spelarna.

Spanjoren har redan hunnit låta spelarna ha ett par hårda träningspass: "Tja, om man analyserar tidsmässigt så var det inte så länge. Vanligtvis brukar ett träningspass vara runt en timme och 15 minuter lång. Det var effektivt för oss, och vi hann även prata väldigt mycket."

Rafael, du introducerade 4-2-3-1 uppställningen till England, och nu är det väldigt populärt.

- Jag använde det systemet i Valencia och även i Tenerife, och även i Extremadura tror jag. Det beror på spelarna man har. Om man man har en anfallare så måste den andra anfallaren vara väldigt offensiv och kantspelarna måste också vara väldigt offensiva om man vill göra mål. Den centrala mittfältaren som har en djupare roll måste också vara offensiv. Om de är mer defensiva så måste backarna vara offensivare. Man måste hitta rätt balans. Idén om en anfallare och tre spelare med friroll och offensiv mentalitet är intressant.

Kommer du att använda den uppställningen här?

- Jag har använt 4-4-2, 4-3-3, 5-3-2 innan, men eftersom det är den uppställningen som Chelsea har använt så tror jag att det är bäst att man använder den. Man kan inte ändra alltför mycket, vi måste fortsätta med det som gick bra, gå vidare med dessa saker och ändra lite små saker.

Passar de spelare som vi har här till ett offensivt spel? 

-Ja, speciellt de tre små spelarna, och spelarna på bänken har också väldigt bra offensiv mentalitet och bra kvalité, så de klarar av detta. Jag säger det igen, vi måste hitta balansen, men vi har bra mentalitet.

Här har ni Rafaels första presskonferens som Chelsea tränare:


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar