söndag 11 november 2012

Chelsea vs Liverpool


Då var det dags för ännu än stormatch, och den här gången är det Liverpool som besöker Stamford Bridge. Brendan Rodgers som tidigare jobbade för Chelsea har bara lyckats vinna två matcher i ligan (borta mot Norwich och hemma mot Reading) sedan han fick tränarjobbet i Liverpool, så förbered er för en hungrig Liverpool. Det går alltså inte riktigt bra för Pool, och just nu har de bara 11 poäng efter 10 matcher vilket leder till att de har hamnat på 12:e platsen. Detta är deras sämsta start sedan säsong 1910/11 då de hade sex poäng efter 10 matcher.

För att komma igång i ligan igen är det alltså viktig för Brendan att se till att börja vinna i PL, och en vinst mot Chelsea som är CL-mästarna skulle ju vara ett riktigt plus för honom. Just därför såg han till att vila viktiga spelare som Steven Gerrard, Luis Suarez, Glen Johnson, Daniel Agger, Martin Skrtel, Joe Allen, Nuri Sahin, Raheem Sterling, José Enrique och Pepe Reina i deras förra match för att förbereda dem inför Chelsea.

Våra tio senaste möten mot Liverpool på hemmaplan har slutat så här:

2002/03 - Chelsea vinst 2-1
2003/04 - Liverpool vinst 1-0
2004/05 - Chelsea vinst 1-0
2005/06 - Chelsea vinst 2-0
2006/07 - Chelsea vinst 1-0
2007/08 - Oavgjort 0-0
2008/09 - Liverpool Vinst 1-0
2009/10 - Chelsea Vinst 2-0
2010/11 - Liverpool Vinst 1-0
2011/12 - Liverpool Vinst 2-1


Det är under de senaste säsongerna som Liverpool har tappat glöden, men innan det var de en av de farligaste lagen i den engelska fotbollen. Liverpool har vunnit 74 gånger mot Chelsea i 164 matcher medan Chelsea har vunnit 57 gånger.

Fastän det inte har gått som de velat under den senaste tiden så lyckades de ändå vinna båda gångerna över Chelsea i Premier League förra säsongen. På Anfield blev det en 4-1 förlust för oss och det blev även en 1-2 förlust på hemmaplan.Vi fick också smaka på en förlust kvartsfinalen i Carling Cup då Liverpool vann med 2-0 på Stamford Bridge. Däremot lyckades vi vinna FA Cups finalen med 2-1 på Wembley.Men imorgon spelas matchen inte på Wembley utan på Stamford Bridge, och där har båda lagen mötts 69 gånger. Chelsea leder med 37 vinster medan Liverpool har vunnit 18 gånger på SW6.

Den här säsongen har Liverpool lyckats göra 13 mål i ligan: Suarez 7, 2 självmål, Gerrard 1, Sahin 1, Skrtel 1, Sterling 1. 

Deras nykomlingar den här säsongen är: Joe Allen (Swansea), Oussama Assaidi (Heerenveen), Fabio Borini (Roma), Nuri Sahin (Real Madrid lån), Samed Yesil (Bayern Munchen). 

Deras sex senaste matcher:


Liverpool kommer troligen att sakna målvakten Jose Reina på grund av skada men däremot kommer Brendan kanske kunna låta före detta Chelsea spelaren Glen Johnson att spela. 

När det gäller Chelseas trupp så har vi Ashley Cole och Frank Lampard som inte kommer att vara med, däremot kommer kapten John Terry troligen få starta igen efter hans avstängning.

"Söndag är nog lite för tidigt för Cole men förhoppningsvis ska han vara tillbaka mot West Brom."-sa Roberto Di Matteo. 

"Terry kommer att vara tillgänglig. Jag är glad över att hans avstängning är över nu och att vi kan ha honom för resten av säsongen."


"Jag tror inte att det är någon som har en garanterad plats i startelvan, alla måste kämpa för deras platser." 

"David Luiz har spelat lite mer än dem andra men jag har försökt att rotera spelarna lite grann och hålla laget så fräsch som möjligt och jag ska fortsätt att göra det." 

När det gäller Liverpool så menar Di Matteo att det alltid blir svårt när man möter dem: "De är ett bogey lag. De verkar alltid spela exceptionellt bra mot oss. Det är alltid svårt mot Liverpool och det är svårt att vinna över dem."

"Det känns som att de alltid möter oss när vi inte har bästa formen. Men på söndag kommer vi ha en bra anda med bra självförtroende och laget spelar bra så förhoppningsvist ska det bli annorlunda den här gången." 


För att spela fram en vinst imorgon behövs alltså en bra anda och självförtroende, men det gäller även att koncentrationen finns hos spelarna. Dessutom gäller det att markera Suarez som många anser är Liverpools farligaste spelare just nu.

"Vi måste vara väldigt fokuserade. Men vi ska inte bara fokusera oss på Suarez, han är inte den enda, men vi måste fokusera på hans rörelser och hans hot eftersom han är en extremt farlig spelare." 

"Jag har tittat på Liverpool och analyserat deras spelstil och deras möjligheter som de har när de anfaller. Vi ska definitivt prata om det med laget och vi måste begränsa bollarna till Suarez." 

Brendan Rodgers som tidigare har jobbat i Chelseas (började 2004 under Jose Mourinhos tid, tränade ungdomslaget, och tog över reservlaget 2006) vet en hel del om historian mellan dessa rivaler då han stannade kvar i Chelsea tills 2008 när han började träna Watford. 


"Det var början av en ny era för Chelsea och matcherna mot Liverpool var fantastiska."- säger Rodgers.

"Jag kommer alltid att minnas Liverpool supportrarna på Stamford Bridge. Det var en av de viktigaste sakerna." 

"De har haft en fantastisk start den här säsongen och Roberto har gjort ett bra jobb."

"De har köpt väldigt duktiga spelare, så det kommer att bli en svår match. Varje match på den här nivån är stor men när man möter en rival som Chelsea på bortaplan blir det alltid jätte svårt." 

Det kommer givetvis läggas mycket fokus på Fernando Torres som är den före detta Liverpool spelaren, under matchen. Liverpool fansen kommer alltid komma ihåg Torres som en av de bästa anfallarna då han hade en helt annan självförtroende den tiden. 


"Fernando Torres har gjort ett fantastiskt jobb här i Liverpool. Speciellt i de första 18 månaderna då han var helt fantastiskt." -förklarar Brendan.

"Men han valde att gå vidare, och Liverpool fick en världsklass anfallare Luis Suarez, som har varit helt fantastisk- speciellt den här säsongen." 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar